Изгоряла крушка на мигач
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Beroe
Изгоряла крушка на мигач
Здравейте, тези дни ми изскочи на дисплея знака за изгоряла крушка. За съжаление не ми изписваше коя точно и след няколко дни чак успях да видя, че е крушката на предния ляв мигач (преди това ту излизаше знака за изгоряла крушка, ту изчезваше). Въпроса ми е имате ли някакви препоръки за вид крушка, която е добра? Трябва ли да се сменят и двете и последно сигурно, за да се сменят трябва да се ходи на сервиз. Колата ми е Шкода Рапид 1,2 TSI, 86 к.с. Благодаря за отговорите!
- Ramzes
- Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008
Изгоряла крушка на мигач
Сигурно ли е че е изгоряла? При мен беше от буксата. Малко контакт клийнър и вече шест месеца не е имало проблем. Крушка ако гори спира и край.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Изгоряла крушка на мигач
Beroe,
12волт 5ват, W5W, W2,1x9,5d - ето такава трябва да ти е крушката. Струва стотинки, така че взимай няколко да си имаш. На сервиз да ходиш за смяна на крушката? Аз си ги сменям сам.
12волт 5ват, W5W, W2,1x9,5d - ето такава трябва да ти е крушката. Струва стотинки, така че взимай няколко да си имаш. На сервиз да ходиш за смяна на крушката? Аз си ги сменям сам.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Изгоряла крушка на мигач
За мигач май е 21 вата , не 5 ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- donci
Изгоряла крушка на мигач
Възможно е и да съм се объркал. Най-добре да се свали крушката и с нея в магазина, та да се види и какъв цокъл е.
-
Beroe
Изгоряла крушка на мигач
Ами не съм сигурен. Прави ми впечатление, че звуковия сигнал на десния мигач, където е проблема (цъкането) е по-ускорен, тоест цъка по-често. Ту работеше, ту не този мигач. Сигурен съм, че в началото работеше мигача и не винаги ми изкарва грешка, но сега вече не е така. Тя не знам.Ramzes написа: 29.12.2021, 07:14:32 Сигурно ли е че е изгоряла? При мен беше от буксата. Малко контакт клийнър и вече шест месеца не е имало проблем. Крушка ако гори спира и край.
-
Beroe
Изгоряла крушка на мигач
Нов шофьор съм, пък от устройство на коли не отбирам много. Как се сменя подобна крушка. Сложна ли е процедурата?donci написа: 29.12.2021, 10:22:26 Beroe,
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Изгоряла крушка на мигач
Смяната е съвсем проста и лесна. В задната част на фара има кръгла пластмасова конзолка, в която се намира крушката. Завърта се конзолката обратно на часовниковата стрелка и се изважда. Вътре в нея е крушката. После по обратния ред. Ето ти тук едно видео за Фабия (при Рапид е същото):
Ето ти и инструкциите от Ръководството за потребителя на един модел Рапид (за мигача е дясната диаграма с инструкция):
https://www.manualslib.com/manual/82624 ... l?page=163
Ето ти и инструкциите от Ръководството за потребителя на един модел Рапид (за мигача е дясната диаграма с инструкция):
https://www.manualslib.com/manual/82624 ... l?page=163
- donci
Изгоряла крушка на мигач
Ето и един линк, може да е полезен: https://www.osram.de/apps/gvlrg/en_COM
-
Beroe
Изгоряла крушка на мигач
Не е крушката. Сега свети. Погледнах видеото и макар да е доста различно и с по-трудно достъп, все пак има подобие. Леко пипнах мястото и е възможно да се е понаместило нещо и сега свети.
- donci
Изгоряла крушка на мигач
Не е зле тогава да попрегледаш и другите и да им пръснеш нещо за почистване.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Изгоряла крушка на мигач
Може да е от крушката и пак да свети. Един път ми се случи крушка, която ту свети, ту не свети, а със здрава жичка. Проблемът се реши със смяната и, явно прекъсването е било някъде в корпуса.
Значително по-често, но не винаги ми се случва при изгаряне да я "паля" с удар. От сътресението двете части на скъсаната жичка се допират и крушката светва. Това е съвсем временно, разбира се. По-добре си я смени, да не те изненада отново.