Kodiaq Facelift

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Kodiaq Facelift

Мнение от kalata »

Съгласен. Обаче колата така или иначе ще дойде с летни гуми. Все ще трябва да помисли като му дойде времето и застудее.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Kodiaq Facelift

Мнение от Цецо75 »

digitalundgrd написа: 28.12.2021, 22:33:38 особено и ако ще е предимно градска кола
Абе Кодиак и градска кола в едно изречение си е грешна концепция априори. Гори доста, паркира се по-трудно. А 4х4 в града не е от особенна полза, освен ако града не е Чепеларе, де.

Тая 2 тонна тухла си върви доволно добре и си трябват хубави летни гуми да я спираш като се засили. Така, че всесезонната опция не е подходяща според мен. 2 комплекта гуми си трябват - скъпо е, ама тя и колата си е скъпа. Няма начин.
Бееееее.....
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Kodiaq Facelift

Мнение от neshtoZabavno »

KodiaqV написа: 28.12.2021, 22:07:04 180 работни дни
Значи са ги вдигнали дните. На мен ми казаха 160 работни дни с опция,че може и да се забави повече.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
fxexpo

Шкода Новак

Гараж: Audi A4 1.8T

Kodiaq Facelift

Мнение от fxexpo »

Здравейте.

Въпрос от новорегистриран потребител на форума (досега бях само в режим "read-only"), относно предстояща поръчка на нов Kodiaq. Ако правилният подход е да отворя нова тема, вместо да "hijack"-вам текущата, моля за извинение - ще се "поправя".

Моля за споделяне на мнения, относно следните въпроси, които имам желание да си изясня:

Цел - ниво на оборудване L&K, 200 к.с. / дизел, автоматик, 4х4, почти всички опции (накичен като коледна елхичка), без теглич, с панорамен покрив
1. Коя от възможните опции за дооборудване/поръчване бихте пропуснали, поради някакви предубеждения, опит или друг фактор? Например, не планирам да поръчвам подгряване с дистанционно за 2К пара или теглич (може би само подготовка за такъв), но какво мислите Вие, ако трябваше сега да правите поръчката?
2. Има ли някакъв смисъл от разглеждане на вариант RS с бензинов двигател 245 к.с. при вземане на решение за избор на двигателя? Сериозна надценка за +45 коня и -70 Nm, както и по-малко глезотии, в сравнение с L&K;
3. Ако някой има модел със 7 места, доколко допълнителните 2 места са използваеми? Само за кратки/инцидентни пътувания? Мога ли да натоваря 7 човека и например да отскоча до Рилския манастир, без да се налага в последствие да отлепям и изрязвам от интериора возещите се отзад?
4. Финансиране през лизинг или потребителски кредит (имат си +/- и двата варианта)? Парите ги имам на куп, но не ме влече идеята да ги стоваря наведнъж, при тези ниски лихви.

Бюджетът не е фиксиран, с така посочените цели отива на 105-110к с ДДС.
Благодаря предварително на всички споделили информация/мнения/опит.

П.С. Към момента и на мен ми дадоха инфо за 180 дена с уговорката, че може да има турболенции и добавяне на 1-2 месеца, ако обстановката с частите продължава да се усложнява. Освен допълнителната опция за аудио системата, която не може да се поръчва ми казаха, че "side assist"-а (a.k.a. "blind spot") и 360 градусовата камера са почти изключени, като възможност за поръчване (май само за L&K има някакви надежди да присъстват).
Последно промяна от fxexpo на 11.01.2022, 23:00:16, променено общо 1 път.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Kodiaq Facelift

Мнение от igeorgiev82 »

fxexpo,
Здравей,
Бих пропуснал панорамния покрив,не че нещо,но е вероятност за последващи проблеми(скрибуцания,механизми и т.н.т)
Остави си го дизел,тоз голям туч,ще пие много бензин с таз аеродинамика.
fxexpo написа: 11.01.2022, 21:57:45 Освен допълнителната опция за аудио системата, която не може да се поръчва ми казаха, че "side assist"-а (a.k.a. "blind spot") и 360 градусовата камера са почти изключени, като възможност за поръчване (май само за L&K има някакви надежди да присъстват).
Това не го разбирам,да изсипя над 100 бона за Шкода и да ми кажат "Ама тва не може"...и то екстри,които са задължителни.....ми,среден пръст и бай бай [smilie=pardon.gif]
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Kodiaq Facelift

Мнение от dimibo »

Теглича не е лошо да го имаш, с него вървят и други полезни неща, а като не се ползва просто му махаш накрайника и все едно го няма.
Günter Stg 1
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Kodiaq Facelift

Мнение от Цецо75 »

fxexpo, Аз карам Кодиак с такъв мотор отскоро (200 дизел), style. Нямам кой знае колко впечатления, но:

1. Върви си като за 200 коня и почти 2 тона кола. Т.е. не е самолет, но определено се мести много пъргаво. Имай предвид, че тази кола не предполага кой знае колко спортно каране, защото седи на 20 см от пътя и даже в режим спорт не може да атакуваш завоите кой знае колко остро.

2. Дали има смисъл от RS - според мен не. За 100к човек може да намери автомобили които повече пасват на тия букви (според мен). Освен това ще харчи доволно много. Дизела при мен яде 7-8 на извънградско с нормално каране. Но с уговорката, че не е разработен още. Градско 10-20. Според зависи. Ако ще е РС, по-добре Купра!

3. 3тия ред седалки - става за деца и хора около 1.50 - 1.60. За по-високи си става рибена консерва. За кратко може да се вози и човек 1.70. Но за дълго ще е мъка. Влизането не е голяма драма, средния ред минава напред. Абе не е бус определено.
Като е сгънат 3тия ред има добър за класа си багажник. Но е далеч от Октавия / Супърб ...
За да си го представиш обема на багажника - точно си събира 4 х 18-ки отзад вертикално една до друга. Сравним примерно с Голф комби.... ей така на око.

На 5 местния печелиш допълнително по вертикала още около педя.

Това с 360 камерата и сайд виюто - моя няма, дойде ми нанагорно с парите. Ама в твоя случай е безумно да ги няма, съгласен съм с колегата igeorgiev82. Даваш варел пари, купуваш най-скъпия от марката, чакаш го една бременност и да ти обясняват такива глупости. Фен съм на марката - ама това си е простотия, продават сигурно по 3-4 такива коли годишно и да не могат да ги подсигурят с екстри... обръщам се и си тръгвам.

Относно други екстри - Л/К май си върви серийно с DCC + Прогресивен волан, за 200 коня си е добре да ги имаш. Матричните фарове също са ти включени в пакета мисля. Разните му там асистенти за линията и знаците аз лично си ги спестих. Моята е серийно с Кантон... добре е, но не е Босе в Ауди определено.

Тавана - при другите модели е проблемен откъм шум, за Кодиака незнам как е, но аз не рискувах. Акустични стъкла май си имаш включени, но пак като шумоизолация не е Ауди. Ами не се сещам друго, то би трябвало Л/К да си има всичко.

dimibo, Теглича е много фешън, показва се с копче, скрива се изцяло. ;)
Бееееее.....
Аватар
fxexpo

Шкода Новак

Гараж: Audi A4 1.8T

Kodiaq Facelift

Мнение от fxexpo »

Колата ще е за семейни нужди, затова и не скачам на супърб с 280 к.с., затова е и панорамния покрив, въпреки, че след време ще бера ядове с него. С три жени вкъщи гледката е задължителна и е по-важна от практичността.

Липсата на Кантон аудио не ми е "deal breaker" понеже си представям афтърмаркет интервенции по темата. Но определено липсата на "blind spot" няма да им простя. 360 градусовата камера не е лоша екстра, но е като аудиото - може и без нея.

igeorgiev82, съгласен съм с теб за фръцването и "дим да те няма", но за съжаление освен обективни фактори (цена/качество) има и субективни, при избора на кола. И след като вече съм си навил на пръста, че ще запаля една купчина с пари пред дилъра на Шкода, изчел съм половината briskoda.net и съм клечал по нощите и на текущия форум, някакси ми е тегаво да извадя още 10-20% отгоре и да отида във VW дилър или 40%+ и да се метна на Audi. Отделно и факта, че семейно сме работили по MQB и MIBx платформите в няколко фирми в БГ (подизпълнители tier 1/2) и сме имали директен досег с хора както от Шкода, така и от VW и впечатленията от хората на двете места са "от земята до небето" (затова е и желанието да подкрепим Шкода).

dimibo, относно теглича медитирам в момента, дали да има само подготовка за такъв в случай, че след време узрея за идеята и нуждата да тегля прикачен товар. Но, определено не виждам смисъл в момента да слагам такъв, просто за да го има. Може би след години, като порастнат дъщерите, ще ми трябва ремарке за да влача тоалети, обувки, на тати пушката с/у досадни и пъпчиви ергени и какво ли не, отивайки на семейна почивка.

Цецо75, благодарности за информацията от 1-ва ръка. На тест драйв карах точно 200 к.с. и дори без DCC се държеше добре откъм возия. Лошото е, че на тест драйва карах 1-во Кодиака, а след това седнах в Супърб-a (hybrid-а) и не успях да си навия на пръста, че по-ниската кола е моята. А като си тръгнах от драйва и седнах в старата ми премиум кошница (Ауди А4, 150 к.с.) ми стана тъпо (шум, возия, интериор), че трябва да чакам 7-8 месеца за нова Шкода. Ама това е друга бира ... :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Kodiaq Facelift

Мнение от Цецо75 »

fxexpo, Гледа ли Сеат Терако ФР? То си е същата кола на практика, само фейса е променен. Когато аз поръчвах, дилъра на Сеат беше тотал дърво, ама сега в кризата може да дадат по-добра цена/срок знам ли... А и може да няма там драми с екстрите. Иначе като кола на външен вид даже повече кефи, вътре е малко по-особенно, но не е лошо. Аз бягах от него, защото бяха само с дигитално табло, ама за теб ако е ОК при все, че си го работил ;)

Тигуан Ал Спейс не ти го пробутвам, че колегите в други теми казват, че ФВ е тотал щета на доставки в момента.
Бееееее.....
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Kodiaq Facelift

Мнение от mukot »

Цецо75 написа: 12.01.2022, 07:43:35 ФВ е тотал щета на доставки в момента
Говори се, че чиповете с предимство са за електричките и за Китай. ;)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Kodiaq Facelift

Мнение от Цецо75 »

Много неща се говорят... 99% от говоренето е ЕЖК.
Бееееее.....
Аватар
Scub40

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020

Kodiaq Facelift

Мнение от Scub40 »

На мен багажника на 7 местния ми малее, затова взех 5 местен и пак е вечно пълен... Теглич препоръчвам, дори и само за стойка за колелета да е...
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Kodiaq Facelift

Мнение от Мичев »

Scub40 написа: 12.01.2022, 10:58:35 Теглич препоръчвам, дори и само за стойка за колелета да е...
О, да.. напълно подкрепям. Сега съжалявам, че не я поръчах моята с теглич само заради това.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Kodiaq Facelift

Мнение от Цецо75 »

Scub40, Проучвал ли си стойки за колела?

Относно багажника, разбирам те. Аз все пак идвам от Супърб Комби [smilie=sarcastic.gif].
Бееееее.....
Аватар
Scub40

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020

Kodiaq Facelift

Мнение от Scub40 »

То и аз оттам идвам [smilie=sarcastic.gif]
Реално на Кодиака нямам теглич, за което много съжалявам, но то докато се натъкмя да му сложа колата ще стане за смяна [smilie=sarcastic.gif]
Иначе, ползвам чат-пат TwinnyLoad за велосипеди на другата кола и е много стабилен. Имам и куфар за теглича, пак на TwinnyLoad и също съм много доволен. Отделно имам скара Thule EasyBase, със софт раница, но нея още не съм ползвал. При нея кофтито е, че не се накланя, за да се отваря 5-тата врата, но също е здрава и стабилна.
Според мен Thule и Uebler са най-добри и най-скъпи съответно. TwinnyLoad е прекрасна алтернатива на доста по-ниска цена.
Тук искам да помоля, някой ако има някакъв багажник или стойка за велосипеди за теглич, към който има и фактура за покупка, да ми услужи с него за пред КАТ(срещу заплащане), за да си извадя трети номер на другата кола.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”