Балонът се надува и то с темпове ,напомнящи ми едни времена от близкото минало.А да видим до когаredalex написа: 21.07.2021, 09:22:15 Тази година го вдигнаха над 50, а после и над 60, а сега получих нотификация, че новата му цена е 77к евро.
Kodiaq Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Kodiaq Facelift
Dieselgate Team member
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Kodiaq Facelift
Тая теория се развиваше и преди ковид кризата.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Kodiaq Facelift
Лошото е, че дори да не си от групата, която бърза да инвестира готови пари в имот защото банките променят условията, еврото се задава зад ъгъла и не се знае какво ще е новото правителство - се оказваш в капана на балона. Семейството ми се увеличи от 2 на 4, децата порасват и сегашното жилище започна да ни отеснява. Какво да купя в момента, при положение, че за последните 3-4 месеца цените са в космоса и тенденцията е да се повишават още.
- VSG
- Гараж: Superb 3 FL 1.5 TSI Edition
Kamiq 1.0 TSI Vision
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
-
KodiaqV
Kodiaq Facelift
Привет!Цецо75 написа: 13.05.2021, 16:01:31 Хм, тоя Vision бая нагъчкан с екстри по дефиниция, с още малко добавки , отива към 75-76к. с големия мотор и DCC пакет. Интересна цена.
Толкова лош избор ли съм направил?
Kodiaq FL - 190 к.с., бензин, 7 DSG, 4x4, Vision. С малко добавки, чисто - 80К.
На мен ми се струва добър избор, не минавам повече от 10-12 000 км., с тенденция да се увеличат.
Сега съм с Октавия III FL, 150, DSG, пак бензин.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Kodiaq Facelift
KodiaqV, ценово покупката ти е добра, а изборът на FL "Vision" + е отличен. Ако автомобилът вече е при теб ти желая много безаварийни км. и нови неоткрити дестинации, ако не е - леко чакане и търпение. 
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Kodiaq Facelift
KodiaqV, ако чак сега си се замислил защо си си купил камион 4x4, който всъщност ще го караш в града, и затова търсиш тук одобрение на правилността на тази покупка, то вече е малко късно за тези разсъждения. Джип та джип ...
Ако пък не е това притеснението ти, а е дали цената ти е била добра, то мисля, че тя е добра. Имай предвид, че дори една Октавия с нормално оборудване и смислен мотор вече е 55-60+ хиляди лева, а и цените на Шкода се качиха от лятото насам с няколко хиляди (ако сравняваш с цени от лятото). Няколко хиляди лева разлика няма никаква нужда да я мислиш, при положение, че толкова са само годишните застраховки + данъци на нещото. Ако пък няколко хиляди са проблем, то тогава това возило изобщо не е било за теб.
Ако пък не е това притеснението ти, а е дали цената ти е била добра, то мисля, че тя е добра. Имай предвид, че дори една Октавия с нормално оборудване и смислен мотор вече е 55-60+ хиляди лева, а и цените на Шкода се качиха от лятото насам с няколко хиляди (ако сравняваш с цени от лятото). Няколко хиляди лева разлика няма никаква нужда да я мислиш, при положение, че толкова са само годишните застраховки + данъци на нещото. Ако пък няколко хиляди са проблем, то тогава това возило изобщо не е било за теб.
-
KodiaqV
Kodiaq Facelift
Ясно, явно не съм разбрал правилно едно предишно мнение. Благодаря за отговора.
Последно промяна от KodiaqV на 28.12.2021, 21:38:49, променено общо 1 път.
-
KodiaqV
Kodiaq Facelift
Тъкмо за другата есен ще дойде, ако може директно със зимни гуми.blindbard написа: 28.12.2021, 18:13:44 KodiaqV, ценово покупката ти е добра, а изборът на FL "Vision" + е отличен. Ако автомобилът вече е при теб ти желая много безаварийни км. и нови неоткрити дестинации, ако не е - леко чакане и търпение.![]()
Здраве да е, дотогава Октавията ще я разработвам, че още няма и 50 000 км.
-
KodiaqV
Kodiaq Facelift
Наясно съм с всичко изложено и е премислено, факт, без да съм се зачитал във форуми. Освен всичко, сигурността е на друго ниво, а това не е малко.smoke написа: 28.12.2021, 18:58:48 KodiaqV, ако чак сега си се замислил защо си си купил камион 4x4, който всъщност ще го караш в града, и затова търсиш тук одобрение на правилността на тази покупка, то вече е малко късно за тези разсъждения. Джип та джип ...
Точно защото идентична Октавия гони 60К, изборът бе бърз. Честно, първо мислех за Карок, пък нали и FL пуснаха, но не си заслужава, когато се търси решение и за извънградско, пък било и из високите софийски полета.
Остана ми време и реших да потърся повече пост инфо и тук, пък и Октавията ще трябва да си търси нов стопанин.
Уви, 4х4 ми е повече от необходим. Особено когато падне сняг.
Не съм гледал стари и нови цени, нито за Октавията, нито сега за Кодиак. Честно, насочих се към него, защото от Октавията съм много доволен, а преди това и от една пъргава Фабия.
Понеже винаги съм предпочитал бензин, видях мнение и реших да разбера на какво се дължи.
Благодаря за мнението ви, бъдете здрав!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Kodiaq Facelift
KodiaqV, Е чак пък другата есен... Ти съвсем песимистично.
Апропо, ЕТ със зимни гуми не издават коли, ако и навън да са 2 метра сняг. Така ми казаха.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Но това е и по-добрия вариант, защото летните се карат 2/3 до 3/4 от годината. И е по-добре те да дойдат "безплатно", че са скъпи. Конти18ки за тая кола е 1500лв.
Апропо, ЕТ със зимни гуми не издават коли, ако и навън да са 2 метра сняг. Така ми казаха.
Но това е и по-добрия вариант, защото летните се карат 2/3 до 3/4 от годината. И е по-добре те да дойдат "безплатно", че са скъпи. Конти18ки за тая кола е 1500лв.
Бееееее.....
-
KodiaqV
Kodiaq Facelift
180 работни дни, но когато дойде. Здраве да е,
когато-тогава…
Да, знам ги цените. Тази зима взех нови за Октавията, макар да имаше живот и за старите. Разликата е налице. Участък, който миналата зима нямаше как да се качи, при лед/сняг, сега се минава… е, когато преди това е минал трактора.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Kodiaq Facelift
С тоя климат и тия "зими", особено и ако ще е предимно градска кола с налично 4х4, то едни всесезонни мишелинки мисля, че биха били ТОП избор.