Имате ли проблеми с Октавия 4 ?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Кажи после в ЕТ какво са казали за тоя конденз, че ми е интересно ще го вземат ли присърце.
Бееееее.....
-
Mitko
- Гараж: Оctavia Mk4 1.5 DSG e-tec
Koлата обаче стои само навънkograman написа: 23.12.2021, 16:10:10 @ Mitko, така са! Казвам ти го като човек имал 3 Шкоди от 2015г до 2021. Потят се. Измий автомобила, вкарай го в гараж или подземен паркинг и запова кючека. Изчезва от самосебе си, след някоя мивка пак се появява ..
-
kograman
Докато стигнеш до ЕТ ще са изсъхнали ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
Mitko
- Гараж: Оctavia Mk4 1.5 DSG e-tec
Прегледах стари теми и видях, че е доста дъвкана тема особено за супърб 3. Ще отида след нова година със снимките до ET па да видим кво ще кажат. Просто ми е странно, защото не съм мил колата от 4 дни, а я карам всеки ден по 6 7 км и си стои навън.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Ходил съм в ЕТ със същия проблем и обяснението беше, че са си така, защото светодиодите не греят колкото халогенните крушки и не могат са изсушат фара.
- redalex
- Гараж: i3
Скоро попаднах на дискусия за това

Бмв М3.
Чисто ново.
В дискусията пишеше, че е нормално на нова кола да се случи, защото имало някакво консервиране на частите преди да се сложат на колите и според това колко са преседели, може да има конденз, който с времето изчезвал.
Ако работи - аз драма не виждам

Бмв М3.
Чисто ново.
В дискусията пишеше, че е нормално на нова кола да се случи, защото имало някакво консервиране на частите преди да се сложат на колите и според това колко са преседели, може да има конденз, който с времето изчезвал.
Ако работи - аз драма не виждам
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
-
kograman
@digitalundgrd, на Тойотата що не бяха така?
Аз досега на японска кола изпотен фар не съм виждал.
Аз досега на японска кола изпотен фар не съм виждал.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Цъкнах Гугъла. Пише, че и японските не ги е подминало.
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
@kograman,
Ами то си е физика и важи за всички марки.
На примависта в нета има теми за новите тойоти рав 4, които са все с опОтени фарове :

Ами то си е физика и важи за всички марки.
На примависта в нета има теми за новите тойоти рав 4, които са все с опОтени фарове :

Последно промяна от digitalundgrd на 23.12.2021, 17:51:36, променено общо 2 пъти.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @kograman - Освен фаровете и други драми си имат:
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Grozdev
- Гараж: AUDI A6 50TDi
Странното е и при мен, на предишния ми супърб 3, никога не съм виждал да се изпотят фаровете му, а сегашния, днес цял ги наблюдавам са си изпотени.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
За да излезе влагата аз лично процедирам по следния начин. В слънчев и сух ден, отварям капачките на фаровете след като съм карал автомобила, двигателния отсег е нагрят, слънцето пече, влагата изчезва за няколко минути. Преди да върна капачката на фара изваждам внимателно уплътнението, обръщам го наобратно и го връщам на мястото си. Слагал съм и торбички със силикагел. Понеже пасата ми е тунинг афтърмаркет фарове с лупи, и лед ленти, къси и дълги са в лупата и са лед, очаквах да има конденз , но реално вече 2 години съм забелязал само веднъж леко в единия ъгъл, след силен снеговалеж и локви по цяла София. При монтажа го разгледах вътре и си има едни големи торбички със силика гел сложени от производителя и пише да не се махат. Еуратек няма да се трогнат особено. Ще ти обяснят , че това е нормален физичен процес , конденз заради високите нива на влага във въздуха и бързо променящите се температури и ще са прави. Пробвай проветряването на фаровете , направи това с обръщането на уплътнението и сподели после какво е станало. Не ги оставяй дълго така, влагата разваля рефлекторите, щом влизавлага влиза и прах с нея и след време ще се получат петна отвътре , които нямат изчистване...
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Значи те фаровете не са херметически затворени. Имат си "отдушници" и реално все някаква влага влиза/остава във фара.
Ако е 15-30 градуса, няма драма и не кондензира, но като паднат температурите, дори наличие на малък процент влажност във фара става видим под формата на фина "мъгла".
При наличие на халогенка, мъглата се изпарява супер бързо и също няма проблем
Ако е 15-30 градуса, няма драма и не кондензира, но като паднат температурите, дори наличие на малък процент влажност във фара става видим под формата на фина "мъгла".
При наличие на халогенка, мъглата се изпарява супер бързо и също няма проблем
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Още един минус на ледовете , който ме изненада малко след като гисложих е натрупването на сняг при силен снеговалеж. До такава степен, че спирах 5-6 пъти от Драгоман до София, и махах по 3-4см сняг от стъклата.
Това да са й кусурите на хубавата октавия![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Това да са й кусурите на хубавата октавия