Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Време за доставка(от опит)
Е то имаше. Изгодни към оня момент де (преди около година и половина, две). Бате Ники отнесе един такъв 1.5 бензин Супърб от склад и ми беше казал много прилична цена, не помня точно, но беше като на О4-ка тогава. Което за мен си е оферта, щото колкото и електронни шарении да има в Октавията, Супърба и предишна генерация си е некст левъл.
Бееееее.....
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Към март месец тази година цените не бяха много лоши. По него време вземах решение за моята. За почти 64 имаше на склад Супърб L&K 2.0TDI 150кс + някакви екстри, както се очакваха април - май още 2бр. По ~58-60к излизаха 2.0TDI 200кс (едишън).
Понеже първо гледах О4 и имам ясен спомен, че доближаваше С3 на цена, но беше все пак отдолу, реших да си погледна архивите на ценовите листи.
2.0TDI 150кс, DSG, комби, базовата му цена е била 50к след официалните отстъпки (7700лв).
Понеже първо гледах О4 и имам ясен спомен, че доближаваше С3 на цена, но беше все пак отдолу, реших да си погледна архивите на ценовите листи.
2.0TDI 150кс, DSG, комби, базовата му цена е била 50к след официалните отстъпки (7700лв).
-
bratchet
Да ви питам, тези със забравените доставки изплащаха ли ви обезщетение? В моя договор пише, че при повече от 45 дни забавяне дължат 0,05 % от капарото на ден.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Няма ли и допълнително пояснение,че това не важи в случаите на извънредни ситуации не зависещи от тях ?
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Ех, че са хитри. Твоя договор ще е по-нов от моя явно. При мен е 0.1% от капарото за всеки просрочен ден след крайния срок (договорът е за 90 работни дни +30 работни просрочка). Което пак е смях, като го сметнеш на месец колко излиза.bratchet написа: 16.12.2021, 04:22:02 Да ви питам, тези със забравените доставки изплащаха ли ви обезщетение? В моя договор пише, че при повече от 45 дни забавяне дължат 0,05 % от капарото на ден.
Няма такова нещо. То ако имаше ептен нямаше да имаш страна в тоя договор, който и без това е 98% направен угоден само за тях.DoH_KuXoT написа: 16.12.2021, 09:26:16 Няма ли и допълнително пояснение,че това не важи в случаите на извънредни ситуации не зависещи от тях ?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- 111E8
- Гараж: Superb 2021 2.0 TDI 110 kW
Приспадат ги от крайната цена накрая. В деня, когато колата ти е в София се обаждат и казват, че засичат неустойка до този ден.bratchet написа: 16.12.2021, 04:22:02 Да ви питам, тези със забравените доставки изплащаха ли ви обезщетение? В моя договор пише, че при повече от 45 дни забавяне дължат 0,05 % от капарото на ден.
При мен също беше 0,05%, но от първия ден забавяне.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
И накрая ще ти намалят сумата за плащане с 50 лв..
-
icohohi
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision
Здравейте,
нов съм във форума и след дълго преглеждане реших, че това е най-подходящата тема за този пост, нищо че става дума за Kodiaq.
Kodiaq FL 2.0 TSI 190hp, ниво Vision, капариран на 07.10.2021 + допълнителни екстри:
4L5 - USB в огледалото
PF4 - offroad режим с бутон
PXC - Пакет Фамилия 2
VW5 - Акустични предни стъкла
Хубаво е да се спомене, че това беше последния влак за опция Canton + Side Assist.
На 06 ти Декември се свързаха с мен от шкода, с предложението да махна Canton + Side Assist и колата ще дойде до края на 2021-ва (за 30 дни). Понеже нямам бърза работа реших да ги оставя.
Днес пуснах запитване към дилъра в Дружба (София) и ми каза, че все още не са приели поръчката от завода и ми остава само да чакам. Единственото ми притеснение е да не стане така, че да чакам още 6 месеца и да ми кажат "не може с тези екстри, махаме ги. И чакането започва отначало"
Споделям цялата тази информация, ако някой поръчва модел с по-малко екстри да знае, че винаги може и за 3 месеца да станат нещата.
нов съм във форума и след дълго преглеждане реших, че това е най-подходящата тема за този пост, нищо че става дума за Kodiaq.
Kodiaq FL 2.0 TSI 190hp, ниво Vision, капариран на 07.10.2021 + допълнителни екстри:
4L5 - USB в огледалото
PF4 - offroad режим с бутон
PXC - Пакет Фамилия 2
VW5 - Акустични предни стъкла
Хубаво е да се спомене, че това беше последния влак за опция Canton + Side Assist.
На 06 ти Декември се свързаха с мен от шкода, с предложението да махна Canton + Side Assist и колата ще дойде до края на 2021-ва (за 30 дни). Понеже нямам бърза работа реших да ги оставя.
Днес пуснах запитване към дилъра в Дружба (София) и ми каза, че все още не са приели поръчката от завода и ми остава само да чакам. Единственото ми притеснение е да не стане така, че да чакам още 6 месеца и да ми кажат "не може с тези екстри, махаме ги. И чакането започва отначало"
Споделям цялата тази информация, ако някой поръчва модел с по-малко екстри да знае, че винаги може и за 3 месеца да станат нещата.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
icohohi, Много полезна информация снасяш в момента - това доказва, че точно определени модули са способни да блокират производството на колата. Имахме догадки, че те са проблемните - но ти сега го потвърждаваш. Така колегите ще могат да си направят сметката предварително.
Vision-a пакета е с виртуален кокпит нали? Ако да, това показва, че таблото не е фактор при забавянето.
Иначе щом не е проблем да си я чакаш, добре си постъпил. Ако я беше взел, винаги щеше да те гложди, че ти липсват точно тия екстри (даже и да не ги ползваш).
Пакета Фамилия 2 какво включва? Аз го гледах като поръчвах, ама и в конфигуратора и в ценовата листа по мое време беше объркано, питах казваха ми няколко пъти различни неща и накрая го зарязах.
Vision-a пакета е с виртуален кокпит нали? Ако да, това показва, че таблото не е фактор при забавянето.
Иначе щом не е проблем да си я чакаш, добре си постъпил. Ако я беше взел, винаги щеше да те гложди, че ти липсват точно тия екстри (даже и да не ги ползваш).
Пакета Фамилия 2 какво включва? Аз го гледах като поръчвах, ама и в конфигуратора и в ценовата листа по мое време беше объркано, питах казваха ми няколко пъти различни неща и накрая го зарязах.
Бееееее.....
-
icohohi
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
icohohi, доколкото разбирам от документа по-горе, пакет "Фамилия II" всъщност са щорите на задните странични прозорци, които са вградени в корите на вратите.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ето това беше поредното объркване с тия Кодиаци
Щорите всъщност са си базови за всички нива на оборудване. Поне лятото беше така, но със сигурност Vision ги има включени и в момента базово. Аз нямам пакети Фамилия, а си имам щори.
Тогава какво е пакет Фамилия 1... абе аз рових, дилъра рови... накрая уж трябваше да провери и да ми звънне, така си и остана без тях. А аз исках точно тия предпазните щуротии на вратите. Обаче 350лв. само за тях и кошче за боклук ми се видя безумно.
Майната му, ще си блъскам ламарините и те така.
Щорите всъщност са си базови за всички нива на оборудване. Поне лятото беше така, но със сигурност Vision ги има включени и в момента базово. Аз нямам пакети Фамилия, а си имам щори.
Тогава какво е пакет Фамилия 1... абе аз рових, дилъра рови... накрая уж трябваше да провери и да ми звънне, така си и остана без тях. А аз исках точно тия предпазните щуротии на вратите. Обаче 350лв. само за тях и кошче за боклук ми се видя безумно.
Майната му, ще си блъскам ламарините и те така.
Бееееее.....
-
Petar1966
- Гараж: Хюндай Аванте 1.6LPI
На някои хора чакането свърши !
Днес преди час три репатрака с Октавия 4 минаха по бул.,,Драган Цанков"по посока на КАТ!Черна, синя и тъмно синя.
На щастливите собственици-ЧЕСТИТО!!!
Днес преди час три репатрака с Октавия 4 минаха по бул.,,Драган Цанков"по посока на КАТ!Черна, синя и тъмно синя.
На щастливите собственици-ЧЕСТИТО!!!
Животът иска жертви,но няма да сме ние...
-
Zhivkov00
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 RS 2.0TSI
Здравйте колеги, аз на 8.10.2021 поръчах octavia rs 2.0 tsi във Варна. Дилъра ми каза 6 месеца в най-добрия вариант. Сложил съм асистента за мъртва точка, асс, регулируема окачване, ел багажник, подгрев отпред и отзад, кантон, 3-зонов климатроник, камера за заден ход и акустични стъкла. Държах връзка с дилъра горе долу през 2-3 седмици, като ноември ми каза че колата ще влезе в производство или малко преди Коледа или малко след, което много ме учуди впредвид сутиацията… имаше вероятност камерата да отпадне заради “проблеми с доставките”, но каза че като има повече информация ще ми каже. За кантона нищо не е споменавал. Декември преди Коледа се чухме пак и каза че очаква да влезе в производство края на Януари. Естесвено прозвуча ми супер нереалистично впредвид писанията по всички горуми за чакане 7-8-9-10 месеца. И какво да видя - миналата седмица ми звъни и вика произведена е колата на 11.01 чакам информация за доставка. Каза че всички поръчани екстри са запазени и няма промени. Явно съм ударил от тотото хаха. Понеже това е първата ми чисто нова кола, може ли някой да сподели за колко време горе долу идват след като са произведени и колко излиза процедурата по регистриране чрез посредник(платена е кеш)
-
remix
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI
И аз да се включа с актуална информация + разяснение за фамилия пакетите ...
Моят Кодияк е поръчан на 1ви ЮЛИ със срок за изпълнение от 120 работни дни, 2.0 TSI, 4x4 , цвят Black magic, пакет VISION , който по онова време включваше :
Лети джанти CRATER 7,0Jx19" - гланц, черни
Теглич с подготовка, механично прибиращ се и с електрическо освобождаване
DCC - адаптивен контрол на окачването за 4x4 с Off Road бутон
Пакет Фамилия II
3-ти ред седалки с подлакътник на втория ред, променлива товарна платформа и подлакътник отпред
Акустични предни странични стъкла със затъмнение на задните странични стъкла
Area View + Full-LED задни светлини
Travel Assist High ( Адаптивен темпомат + Допълнителни Асистенти)
Дълго време нямаше никаква информация за колата.
В началото/средата на ноември ми се обадиха и казаха, че колата ще мине след 49та седмица.
В тази седмица, шкода сменяли конфигуратора и разни неща отпадали, разни се добавяли ...
Помислих, че ще трябва да се разделя с Canton и blind spot-a, но се оказа, че единствения проблем са джантите.
На бързо избрах други 19ки и ги пратих на дилъра.
49та седмица мина,а за колата още няма инфо.
На 20ти декември ми казаха, че нямат информация и се придържаме към договора![shock [smilie=shock.gif]](./images/smilies/shock.gif)
На 1ви януари , догова изтече, информация няма.
През цялото време следя всички налични канали за инфорамация - форуми, групи, камерите от летището, вестника на синдиката
Видях, че набързо изпразниха летището и се зарадвах, че моята може да почива там някъде ...
Знам, че завода отваря официално на 10ти и каквото и да пиша на еуратек, няма да могат да ми кажат нищо преди тази дата, за това, точно на 10ти им пратих мейл. Така си общуваме, по-лесно е , а и имаме всичко черно на бяло.
1 седмица по късно няма отговор.
Предположих, че са доста заети и реших да ги посетя на място. Моят дилър е Любо от дружба. Голям пич. 2ра кола си взимам от него и винаги съм оставал доволен от отношението му.
Като се появих в дружба, директно ми показа мейла, който е написан, само чака да натисне копчето за пращане : ))
Проблема е, че колата е планирана за 18та седмица 2022 година, което си е май месец. Според мен, не е имал сърце да ми изпрати тази новина.
Поговорихме си за положението ... колко било зле, но почнали да идват коли .. бла бла
Пред мен провери колата и за късмет ... излезе 9та седмица - 1ви март
Увери ме, че колата ще пристигне в пълния си комплект. Бави се заради blind spot-а и canton, но моята ще дойде с тях
Спомена, че ще изпрати някакво споразомение за още 6месеца
, но още не е пристигнало и не мога да го коментирам.
Нямам много опции. Ще станат 7 месеца след 10тина дни, но до март месец ще изкарам. Ако се проточи още след това ... нз
Да ви разкажа за пакет фамилия 2.
Аз имам 2 малки деца и задните врати са с пусната детска защита. Често ни се налага, да слизаме и да отваряме от вън задната врата, за да може да слезе , който седи на задната седалка (някоя от бабите)
Когато поръчвах колата , Пакет Фамилия 2 представляваше това:
)
Може би месец след поръчката, прочетох в briskoda, че техните UK дилъри са им се обаждали, да им кажат, че тази опция вече не е налична и трябва да се махне целия пак. Хората се оплакваха , че искат да имат "Door Edge Protection" или щорите, но дилърите не им давали и махали целия пакет.
В България, опцията изчезна от конфигуратора още през септември, а после през октомври промениха и ценовата листа
Моят Кодияк е поръчан на 1ви ЮЛИ със срок за изпълнение от 120 работни дни, 2.0 TSI, 4x4 , цвят Black magic, пакет VISION , който по онова време включваше :
Оборудването на VISION включва цялото серийно оборудване на Стайл и добавя :
Електрическа седалка на пътника до водача с памет, Подгряване на предни и задни седалки,
Вентилирани предни седалки, Тризонов климатроник, Lane Assist, Side Assist и мултифункционална
камера, Виртуален педал и електрическо отваряне и затваряне на капака на багажното отделение,
Мултифункционален волан с подгряване, Интелигентен самопаркиращ асистент - роботизирано
паркиране на автомобила - успоредно и перпендикулярно, Дигитално инструментално табло -
виртуален кокпит 10", Избор на режим на шофиране, Персонализация на избора на режим на
шофиране от ключа на автомобила и 3-ти ключ, Сребристи декоративни капачки на педалите,
Държач за таблет на гърба на предните седалки и др.
Но аз го набухах още :Оборудването на Стайл включва цялото серийно оборудване на Амбишън и добавя:
Безопасност, функционалност, комфорт
Front Assist - адаптивен темпомат за скорост до 210 km/h
Електрическа седалка за водача с памет
Навигационна система AMUNDSEN с 8,0" цветен тъч-скрийн дисплей, сензорни бутони, карта за
Европа, USB вход, гласов контрол и SmartLink+ (MirrorLink™, Apple CarPlay, Google Android Auto)*
Care Connect + Infotainment Online с включен абонамент за 1 година
Универсална Bluetooth подготовка за GSM с WLAN / Wi-Fi
Сензори за паркиране отпред и отзад
Изход 220V и USB на гърба на предния подлакътник
Звукова система CANTON с 9 високоговорителя и субуфер
Челно стъкло с подгряване
Подгряване на волана
Електрическо отваряне и затваряне на капака на багажното отделение
Екстериор
Лети джанти ELBRUS 7,0Jx18" с летни гуми 235/55 R18
Хромирани рамки на страничните стъкла
Надлъжни рейки на покрива, сребристи
Интериор
Тапицерия - кожа
Карго елементи в багажника
Отделения за вещи под предните седалки
Лети джанти CRATER 7,0Jx19" - гланц, черни
Теглич с подготовка, механично прибиращ се и с електрическо освобождаване
DCC - адаптивен контрол на окачването за 4x4 с Off Road бутон
Пакет Фамилия II
3-ти ред седалки с подлакътник на втория ред, променлива товарна платформа и подлакътник отпред
Акустични предни странични стъкла със затъмнение на задните странични стъкла
Area View + Full-LED задни светлини
Travel Assist High ( Адаптивен темпомат + Допълнителни Асистенти)
Дълго време нямаше никаква информация за колата.
В началото/средата на ноември ми се обадиха и казаха, че колата ще мине след 49та седмица.
В тази седмица, шкода сменяли конфигуратора и разни неща отпадали, разни се добавяли ...
Помислих, че ще трябва да се разделя с Canton и blind spot-a, но се оказа, че единствения проблем са джантите.
На бързо избрах други 19ки и ги пратих на дилъра.
49та седмица мина,а за колата още няма инфо.
На 20ти декември ми казаха, че нямат информация и се придържаме към договора
На 1ви януари , догова изтече, информация няма.
През цялото време следя всички налични канали за инфорамация - форуми, групи, камерите от летището, вестника на синдиката
Видях, че набързо изпразниха летището и се зарадвах, че моята може да почива там някъде ...
Знам, че завода отваря официално на 10ти и каквото и да пиша на еуратек, няма да могат да ми кажат нищо преди тази дата, за това, точно на 10ти им пратих мейл. Така си общуваме, по-лесно е , а и имаме всичко черно на бяло.
1 седмица по късно няма отговор.
Предположих, че са доста заети и реших да ги посетя на място. Моят дилър е Любо от дружба. Голям пич. 2ра кола си взимам от него и винаги съм оставал доволен от отношението му.
Като се появих в дружба, директно ми показа мейла, който е написан, само чака да натисне копчето за пращане : ))
Проблема е, че колата е планирана за 18та седмица 2022 година, което си е май месец. Според мен, не е имал сърце да ми изпрати тази новина.
Поговорихме си за положението ... колко било зле, но почнали да идват коли .. бла бла
Пред мен провери колата и за късмет ... излезе 9та седмица - 1ви март
Увери ме, че колата ще пристигне в пълния си комплект. Бави се заради blind spot-а и canton, но моята ще дойде с тях
Спомена, че ще изпрати някакво споразомение за още 6месеца
, но още не е пристигнало и не мога да го коментирам.Нямам много опции. Ще станат 7 месеца след 10тина дни, но до март месец ще изкарам. Ако се проточи още след това ... нз
Да ви разкажа за пакет фамилия 2.
Аз имам 2 малки деца и задните врати са с пусната детска защита. Често ни се налага, да слизаме и да отваряме от вън задната врата, за да може да слезе , който седи на задната седалка (някоя от бабите)
Когато поръчвах колата , Пакет Фамилия 2 представляваше това:
Веднага си представих, как няма повече да слизам да им отварям врататаPXC Пакет Фамилия 2 - електрическа заключване на детската защита, кошче за боклук, мехнични щори на задните странични
стъкала и Door Edge Protection - защита на ръбовете на вратите - 351 лв
Може би месец след поръчката, прочетох в briskoda, че техните UK дилъри са им се обаждали, да им кажат, че тази опция вече не е налична и трябва да се махне целия пак. Хората се оплакваха , че искат да имат "Door Edge Protection" или щорите, но дилърите не им давали и махали целия пакет.
В България, опцията изчезна от конфигуратора още през септември, а после през октомври промениха и ценовата листа
PXG Пакет Фамилия 2 - кошче за боклук, мехнични щори на задните странични стъкала и Door Edge Protection - защита на ръбовете на вратите - 280лв