Заводска аларма

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
IvayloE

Шкода Новак

Гараж: ...

Заводска аларма

Мнение от IvayloE »

Здравейте,
В процес на поръчване съм на нов Karoq и имам въпрос относно заводската аларма, която предоставят като екстра. Доколкото разбрах няма допълнително дистанционно, а е вързана към ключа и заключването на автомобила. Тоест автомобила се заключва и алармата се включва автоматично. Има ли вариант да се стопира временно автоматичното включване на алармата при заключване на автомобила, примерно ако трябва да оставя детето в колата докато аз съм в магазина за 5 минути? Дали въобще ще се задейства тази аларма ако детето се раздвижи вътре?
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Заводска аларма

Мнение от VALDO »

На старите модели имаш възможност да изключиш обемните датчици в купето. На новите предполагам е същото.
Изображение
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Заводска аларма

Мнение от smoke »

В моята Octavia 2, която има фабрична аларма, има бутон на централната колона до шофьорската врата, чрез който се деактивира следенето за движение в купето при следващото включване на алармата.

При новите автомобили (в т.ч. и въпросния Karoq) специален такъв бутон няма, а това се прави чрез инфотейнмънт системата (т.е. в менюто на мултимедията има превключвател за включване/изключване на следенето за движение в купето). Виж стр.63, секция "Interior monitor and towing protection" тук:
https://gimmemanuals.com/owners/2020/12 ... df#page=65
IvayloE

Шкода Новак

Гараж: ...

Заводска аларма

Мнение от IvayloE »

Благодаря за информацията
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”