Подредба на клавиатурата / кирилица

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Подредба на клавиатурата / кирилица

Мнение от Eager »

Здравейте колеги, убеден съм, че вече има такава тема, ама търсене по "кирилица", "клавиатура", "qwerty" и "фонетична" не намира каквото ми трябва. Ще съм благодарен някой да ме насочи ако вече има такава тема, да я изчета.

Не съм имал много време да си играя с колумбуса, но с две думи колата дойде с български език по подразбиране и реших да я оставя така. Повечето неща работят идеално (като изключим това, че Лора отказва да набира имена записани на кирилица). Обаче клавиатурата на колата е под всякаква критика - БДС ли е това, нещо чешко ли - нямам идея.

От основните настройки успях да включа латиница, и сега като си пиша паролата например мога да я сменям с пиктограмата за земно кълбо. Обаче това не работи в навигацията, където тази иконка е сива и стои само въпросния БДС. Като workaround просто ползвам андроид ауто, ама иначе навигацията на шкода си ме кефи и искам да си ползвам нея пък.

Въпросите са ми следните: има ли как да се добавят други клавиатури, по-конкретно фонетична на български? И също - защо в някои екрани имам и кирилица, и латиница, а в навигацията - само кирилица; има ли как да пусна латиницата и там?
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”