Премахване на EGR при 2.0TDI CR

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
ttorre

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq 2.0 tdi 190 к.с. 4х4

Мнение от ttorre »

Да споделя и аз моите проблеми с егр на Октавия с CFHC мотор, заради светване на подгрева и съответно загуба на мощност предимно в лошо време- дъжд или мъгла, гася , паля и се оправя, мине се не мине и пак така, но колата си върви , няма други проблеми! При тестове с ваг Ком показва проблема с ЕГР! Та посъветваха ме майстора при който отидох да го махна софтуерно! Е махнах го! Дпф го оставих , работи си! Сложих му и тапа на блока, за всеки случай, уж нямало нужда! И кво стана? Колата лети от ниските обороти се изстрелва, върти гуми та се къса! Да обаче сутрин като запаля и е студена колата, трака ужасно мотора, оборотите са нормални, не пуши, но трака и се тресе повече от нормалното! За вървене никакъв проблем, пак върви като луда, няма прекъсване няма нищо, като загрее всичко е ок! Та покарах две седмици така и това тракане като е студена колата си остава! Междувременно ходих пак на друг майстор да ми тестват колата, дюзите и той каза , че всичко уж е ок! Като му казах , че ми е изключен Егр, той вика Еми то сега много самозванци има, правят разни работи от които не разбират, аз вика на твое място , ще си сложа оригинален софт на колата с последен ъпдейт! Казах, че ще помисля и си тръгнах! Четох някъде, може и в този форум да беше, че след изключване на Егр работата на двигателя става по нервна и има логика в това, все пак така е бил проектиран! И реших да отида при тоя дето ми изключи егр и да ми върне моя си софт и да сменям Егр и да си карам колата както си е по заводски дето се вика! Между другото без егр в софта веднъж ми светна Дпф за регенерация и за има няма 10 км каране си изгасна! Та днес отидох да си връщам уж същия софт при тоя дето ми изключи егр! Вика твоя не мога, мога оригиналния вика за твойта кола с последния ъпдейт който има! Еми викам хубаво! Сложи го! Тествах я, колата като преди всичко точно, леко по мудна в ниските обороти! След 60, 70 км егр пак си светна, гася паля и го няма! И сега съм в чуденка, да го сменям ли тоя Егр и с какъв, оригинален или някоя друга марка? На много места четох, че неоригиналните дават проблеми много бързо! Това така ли е? Някой има ли опит? Оригиналния ми е 810 лв, други марки има средно за 300, 400 лева с отстъпките! Аз дотук набутах 350 лв без да оправя нищо дефакто! Дали не е по добре да махам направо и дпф и егр комплект- тук тая процедура е около 300 лв! Дпф си работи без проблеми обаче, вече 55 хил. Км я карам тая кола! Чистил съм тая година дросела и тръбата от егр към него, имаше си прилично нагар, но не е било запушено! Егр няма как да го сваля да го изчистя, много на шибано място, иска си техника! Та дайте съвет как да процедирам? Егр ли да сменям или да махам всичко? П.с. Нямам проблеми с маслото, колкото сложа толкова точа! Тая добавка на Бардал за Егр гледах дали може да свърши няква работа? Ама много ли е съмнително как нещо в горивото ще махне отлагания в егр трупани 10 г. Пробвах на protec добавката за почистване комън рейл системата! Е пак е същото!
Аватар
PSG

Škoda Фен

Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19

Мнение от PSG »

Здравей, колега. Така и не стигнах до изключването на EGR-а, но ми се струва странна грубата работа на мотора на студено при изключено управление на клапана. Другата кола от подписа е със затапен EGR и няма никаква разлика в работата на мотора. Тук има и други колеги, с изключени EGR-и на 2.0TDI и никой не е споделил подобни наблюдения. Ако искаш качествено изключване на EGR, пиши ми на лично, ще ти препоръчам човек.

EGR е на шибано място, но клапанът се сваля и се чисти, с което мисля, че ще си решиш проблема. Ще трябва подемник, разбира се.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
gokata-

Шкода Новак

Гараж: Elroq 85 Sportline 2026
Volkswagen Caddy 2010
Kamiq Vision 6M CNG 2022
Обратна връзка:

Мнение от gokata- »

ttorre написа: 28.11.2021, 22:12:53 по нервна и има логика в това, все пак така е бил проектиран! И реших да отида при тоя дето ми изключи егр и да ми върне моя си софт и да сменям
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”