Нямам нищо против - нали за това са форумите, за да си обменяме информация и да си помагаме.
Историята е следната - през 2017та карах и3ка за 2-3 дни. Тестова от Мкар.
Видя ми се доста приятна - ускорява супер, сравнително компактна е за града, супер маневрена е (радиусът на завиване е несравним с другите коли с двигател отпред). Тогава нямах гараж и условия за зареждане у дома, а и ми трябваше кола с по-голям багажник и взех друго (октавията).
Сега продадох октавията и първо, че кола не ми трябва постоянно, второ, че цените са абсурдни и трето - направих други разходи и инвестиции, така че не ми се купуваше кола, особено скъпа.
Та сега договорката с Мкар е да ми я дадат под наем за няколко месеца. Няма да казвам каква е цената на наема, но за мен лично си заслужава. Всичко е включено - каско, ГО, винетка, гуми и тн.
В момента докато пиша това ми пускат кабели за контакт в гаража и след час-два ще са готови.
Предните 2 седмици я зареждах в Ел драйв станциите - там е скъпо, но пък е удобно - влезеш в мола да купиш нещо от била или лидъл или да пиеш кафе и тя си се пълни през това време.
Единия ден дори се случи някакъв бъг на зарядната в Дъ Мол - взеха ми 90 стотинки, а напълних 30% от батерията. Та вместо да платя 5-6 лева, платих 0.9
Колата ускорява мега добре - сходна е с октавията като ускорение 0-100 ...ел моторът и липсата на предавки създава усещането, че е по-бърза дори. Най-якото е, че само пипваш газта и нещата се случват. Няма лагове, няма търсене на обороти, няма мислене "сега на 2ра или 3та да съм?"
Понася дупки и неравности прилично, но гумичките са доста тънки и ако е някоя по-голяма яма и скоростта е висока няма да се случат добре нещата.
Мога да си пусна от телефона отоплението предварително и да се кача в колата на топличко. Тя така или иначе почва да духа топло за минута.
Спирам безплатно на всякакви зони, правя 200 км с 5 лева.
Тази конкретно е 120 ампер часа - за София спокойно може да се движиш и с по-малка батерия, но зависи какви нужди имаш, а и дали имаш условия да си я дозареждаш всеки ден.