Rangel- Superb 3 TDI / 140 kW / 190к.c., 7DSG, 4х4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Преди 10-тина години завивам от Симеоновско по Г.М.Димитров и на 20 метра след светофара забелязвам как колата в съседнат лента влиза в една дупка и изплисква към моята кола някаква черна течност. В следващия момент огромно количество от тази течност залива предния прозорец на моята кола и цялата предна половина. Изведнъж в колата настава мрак и аз нищо не виждам - колата е баничарка и назад е с ламарини. Пускам чистачките и се опитвам да отбия без да се блъсна в нещо. Успях да спра без ПТП, слизам и гледам повече от половината ми кола в нещо черно, мазно и мирише все едно влизаш в Бургас (това сравнение ми хареса - иначе нещо между битум и дизел). Оказва се че са ремонтирали някакви дупки близо до светофара и са зарязали няколко кръпки за следващия ден и в тях се е събрала от въпросната течност. Следва обаждане до КАТ за да ми напишат протокол за пред застрахователите. Първо не искат да идват защото нямало жертви и нямало сблъсък между 2 коли, аз настоявам и след известно време се появяват едни симпатяги в униформи. Гледат колата, викат "лоша работа, това няма измиване" гледат дупките пълни с тази гняс и в крайна сметка нищо не писаха, само казаха в протокола за застрахователя да посоча, че има регистрирано обаждане към КАТ. След седмица престой на колата при застрахователя я бяха поизчистили с кораселин и други разредители до прилично състояние. Добре, че не карах на отворени прозорци както обикновенно.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Залетият квартал беше Сухата река и част от Х. Димитър и наистина създаде голям проблем на потърпевшите.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Малко да вдигнем темата.
Колата е в ЕТ, имаме изтичане на антифриз от някъде. Наблюдавахме го известни километри, сега вече е вътре да видим от къде.
Освен това, най-вероятно ще сменим старт/стоп бутона, защото почна да се нуждае или от сила или от повечко натискания.
Ще се пробваме да установим вибрациите в кутията, ама това вече е по-тегавата част.
Като я взема, ще пиша кое какво е било.
Имаме и интересна случка с ЧЕК, светна. Малко след него светна, че остава адблу за 2500км. Карах известно време, сипах една туба адблу, карах 500 км. Качвам се днес чека не свети. До сега не се е случвал сам да гасне. Ще прочетем какво е записало и дали е чека.
Колата е в ЕТ, имаме изтичане на антифриз от някъде. Наблюдавахме го известни километри, сега вече е вътре да видим от къде.
Освен това, най-вероятно ще сменим старт/стоп бутона, защото почна да се нуждае или от сила или от повечко натискания.
Ще се пробваме да установим вибрациите в кутията, ама това вече е по-тегавата част.
Като я взема, ще пиша кое какво е било.
Имаме и интересна случка с ЧЕК, светна. Малко след него светна, че остава адблу за 2500км. Карах известно време, сипах една туба адблу, карах 500 км. Качвам се днес чека не свети. До сега не се е случвал сам да гасне. Ще прочетем какво е записало и дали е чека.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Кола с харакетер ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
чувал съм, че има някаква тъпотия, която трябва да караш определени километри и колата да си прекалкулира нещо с това АдБлу. Не съм задълбавал. Казвали са ми го хора, които работят в областта.Rangel написа: 05.10.2021, 15:10:46 До сега не се е случвал сам да гасне. Ще прочетем какво е записало и дали е чека.
- Rangel
Проблема с антифриза е оправен. Сменен кулер. Проблема с резонанса/вибрацията не е от кутията и е поръчан един тампон не знам кой точно като за начало, една седмица изследват от къде е за което съм благодарен. Сменяме тампона и продължаваме. Реално проблем няма, просто мен ме дразни.
- Rangel
Темата е за ключ.