New 2021 Skoda Enyaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- redalex
- Гараж: i3
New 2021 Skoda Enyaq
Той се возеше във форд фокус преди... не мисля, че има смисъл да е бронирана колата.
(не знам защо викаш на бронировката блиндиране... сигурно идва от блиндирана врата, което не значи бронирана, а врата с топка от вън)
(не знам защо викаш на бронировката блиндиране... сигурно идва от блиндирана врата, което не значи бронирана, а врата с топка от вън)
- VSG
- Гараж: Superb 3 FL 1.5 TSI Edition
Kamiq 1.0 TSI Vision
- VSG
Kamiq 1.0 TSI Vision
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
New 2021 Skoda Enyaq
Яд ме е обаче, че отложиха официалното представяне за 2022. А трябваше да е тази есен. Онези от VW ще покажат ID.5 официално на 03.11.2021.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
New 2021 Skoda Enyaq
Очевидно не цепиш стотинката на две, но зареждането на ток не ти ли излиза по-скъпо от зареждането на Х5-цата? Или успяваш да го правиш единствено вкъщи. Чудя се как е на път.damyanov написа: 28.08.2021, 19:00:35 Имам мобилно зарядно с индустриален конектор (трифазен). Има и опция за Шуко (Монофазен). Друга зарядна станция не съм взимал. Не мисля, че имам и нужда. В гаража ми ще прекарам трифазен, че за момента съм само с монофазен. Иначе около мен е пълно със зарядни станции.
Аз съм се загледал в Ениак за следваща кола, сега я пропуснах най-вече защото не виждам много зарядни станции (най-близката до нас е на 25 минути пеш...) Когато се нанесем в къща с гараж е друго и задължително ще сложа трифазен за електромобил, но дотогава ми се вижда излишно сложно зареждането.

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
New 2021 Skoda Enyaq
Имайте предвид, че с повишаването на бройките продадени ел. коли, тока от обществени зарядни станции само ще се качва като стойност. Не сме държава, която има излишни пари за субсидии. Екото е много кул, ама някой трябва да го плати в крайна сметка, особенно ако стане масово.
Бееееее.....
- Eager
New 2021 Skoda Enyaq
Е, освен ако го караш за кеф. Примерно хората с БМВ М5 едва ли ги купуват заради икономията, или да сме по-тематични - RS моделите. Аз лично много харесвам да карам Спарк, особено Кона и Ситиго - мислил съм си да си купя някой ден второто за градска, ама те взеха, че ги спряха.
Ще ми се обаче все пак да мога да я заредя някъде на път, и то сравнително бързо, а според мен далеч не сме там. Та затова се и чудя.
Ще ми се обаче все пак да мога да я заредя някъде на път, и то сравнително бързо, а според мен далеч не сме там. Та затова се и чудя.

- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
New 2021 Skoda Enyaq
Eager, вече има доста зарядни станции по основни пътни артерии(напр. магистрала Тракия) от по 150kw.
https://finescharging.com/locations
и това е само едната фирма,която изгражда станции.
https://finescharging.com/locations
и това е само едната фирма,която изгражда станции.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
New 2021 Skoda Enyaq
Много зависи от това колко навърташ дневно, при какъв разход и колко време престоява в гаража колата.
- Eager
New 2021 Skoda Enyaq
Идеята беше да имаме Кодиак за дълги разстояния и електрически Ситиго за градско, а така да можем да излизаме едновременно с две коли. Оттогава плана се смени, взехме Октавия вместо мечок, а и спряха Ситиго ор производство доколкото разбрах (жалко, харесвам ги повече от e-Up).
Сега чуденката е дали да не сменим Октавията с Ениак след 4-8 години, ама за целта трябва да не ме е страх да я изкарам до морето, или за пътувания из Европа след тия ковиди. Не бързаме, ще следя как се развиват нещата.
Сега чуденката е дали да не сменим Октавията с Ениак след 4-8 години, ама за целта трябва да не ме е страх да я изкарам до морето, или за пътувания из Европа след тия ковиди. Не бързаме, ще следя как се развиват нещата.

- redalex
- Гараж: i3
New 2021 Skoda Enyaq
Кефи ме, че имате планове какви коли да си купите след 4-8 години
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
New 2021 Skoda Enyaq
Аз през 3 месеца искам една,после и друга и т.н.т. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Eager
New 2021 Skoda Enyaq
Къде планове, къде мечти
Ама ето, планирах/мечтах две години и сега наистина карам Октавия 

- VSG
Kamiq 1.0 TSI Vision
New 2021 Skoda Enyaq
ŠKODA AUTO will be celebrating the world premiere of the new ENYAQ COUPÉ iV on 31 January 2022. A teaser video offers a glimpse of the all-electric coupé SUV and its outstanding aerodynamics, boasting a best-in-class drag coefficient of cd 0.234.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
New 2021 Skoda Enyaq
@VSG, за пореден път публикуваш полезна информация. Фен съм ти
Дано не отложат поради някаква причина. Предишната уж потвърдена дата беше 07.12.
Дано не отложат поради някаква причина. Предишната уж потвърдена дата беше 07.12.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl