Предстояща покупка - Octavia Scout

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
yidz

Шкода Новак

Мнение от yidz »

Здравейте,
до скоро бях собственик на BMW X5 2015г. 381hp дизел, но оказа се, качеството при въпросната марка е изключително занижено в последните години и човек буквално не получава нищо срещу огромната сума пари, която дава.

Та, търся си семеен автомобил с висок клиренс, 4х4 и гледам обявите за Octavia III Scout.

Имам няколко въпроса, към собствениците на такъв модел, извинявам се ако темата не е за правилния раздел :

- Как се справя автомобила при шофиране с висока скорост, в завой и като цяло стабилна ли е колата на пътя със сток окачването и гуми/джанти ?

- Насочил съм се към 2.0 TDI DSG 184hp, като повечето такива мотори са, на около 200к километра. Заслужава ли си изобщо да се купува такъв мотор на толкова километра /за справка гледах обяви в мобиле за VW Alltrack - там километрите са дори повече/ ? Наясно съм, че всичко си зависи от това, до колко и как е поддържан конкретния екземпляр, по-скоро въпросът ми е има ли живот в този мотор, след 200к ?

- Знам, че например BMW лансират колосалната глупост, че на кутия ZF маслото е longlife и не се сменя, но как стои въпроса при конкретно това DSG и на какви километри би следва да е сменяно ?

- Има ли смисъл преди евентуална покупка да закарам автомобила на обстоен преглед в Еуратек (имам лош опит от оторизирани сервизи на други марки) или пък е по-удачно например Юнитрейд и други ВАГ сервизи ? И също, до колко могат тези хора да определят моментното състояние на въпросния дизелов мотор и кутия ?

- Единствената обява, която излиза с моя филтър, в момента е ето тази : https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=lwhofe
Според вас заслужава ли си конкретния екземпляр на тази цена ?

Поздрави,
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

@peyopetrishki, Сподели на колегата за пасата. Иначе октавията и пасата имат доста разлики. Според мен дори и да не е скаут октавията ,която се вземе със същата моторизация може да се повдигне като скаут. Моята само с по-високи гуми стана 22 см просвет.Ако се сложат пружини от скаут ,ще стане същата като скаута. За кутията се сменя на 60к км маслото. На 200к км има още доста живот мотора. Кутиите на скаута и на пасата са различни. Аз като търсих кола за мен, търсих скаут ,но цениете бяха 5-6к над цената на моята за това си взех обикновена и я повдигнах с гуми [smilie=thank_you2.gif]
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Той колегата явно гледа голфче алтрак, не пасат. Там всички е същото като при октавията, само дето отзад мястото е 10см по-малко [smilie=sarcastic.gif]
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Има много живот още мотора. Смени всички масла по трансмисията. С оем масло и промивка на цедката на помпата на халдекса. Да не забравите раздатката и задния диференциал (освен халдекса)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”