Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
Време за доставка(от опит)
Ко? Не! Просто не обичам да нося розови очила... ![girl_impossible [smilie=girl_impossible.gif]](./images/smilies/girl_impossible.gif)
-
vganchev
Нека някой да ме поправи, ако греша, но мисля, че колите се произвеждат с идеята да бъдат използвани основно на открито. Също така, вярвам че повечето собственици не съхраняват автомобилите в пълна изолация от атмосферните условия. В този ред на мисли, не смятам, че е ще е голяма трагедия, ако постоят няколко месеца, или дори да презимуват, на открито.chess11 написа: 14.10.2021, 01:34:35Хммм... чета за 50 000 (петдесет хиляди!) блокирани на склад коли, изчакващи чипове. Едва ли има халета и закрити пространства за такова количество. Най-вероятно повечето са навън, на дъжда и снега. Къса клечка отвсякъде...![]()
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Бееееее.....
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
На подобни места съхраняват колите, които чакат за дооборудване.

Дано поне престояват по-малко там.
В Германия положението с времето за доставка не е по-розово.
Следя от време на време и немския Шкода форум.
Има случаи с поръчка ноември 2020 - доставка октомври 2021 за Окравия РС или закъснение от 22 седмици за Октавия Стайл + допълнителни екстри.

Дано поне престояват по-малко там.
В Германия положението с времето за доставка не е по-розово.
Следя от време на време и немския Шкода форум.
Има случаи с поръчка ноември 2020 - доставка октомври 2021 за Окравия РС или закъснение от 22 седмици за Октавия Стайл + допълнителни екстри.
-
peshetoman
Мазалото е пълно. Някой ако си я е получил след изтичане на договора да драска да каже колко е чакал.
- redalex
- Гараж: i3
Скоро говорих с търговец от бмв и човек поръчал си бмв от друго тяхно представителство в БГ.
Казаха, че ако колата няма много екстри (т.е. по-базова е) могат да обещаят срок от 4-5 месеца.
От друга страна единият търговец ми спомена, че най-големи проблеми имат във Фолксваген и Мерцедес. Вторите директно казвали 12 месеца срок.
В България има доставени БМВта, с липсващи модули и компоненти - без камера за заден ход, без асистенти и тн. Всичко ще се монтира тук...когато дойде.
Казаха, че ако колата няма много екстри (т.е. по-базова е) могат да обещаят срок от 4-5 месеца.
От друга страна единият търговец ми спомена, че най-големи проблеми имат във Фолксваген и Мерцедес. Вторите директно казвали 12 месеца срок.
В България има доставени БМВта, с липсващи модули и компоненти - без камера за заден ход, без асистенти и тн. Всичко ще се монтира тук...когато дойде.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Моят началник има поръчана S-класа преди 9 месеца и съответно тогава е договорил доста прилична отстъпка. Досега три пъти го привикват да подписва анекси за удължаване на срока на доставка и за отказ от екстри. Казват му, че ако не го устройва, могат веднага да развалят договора и да му върнат капарото. Явно смятат, че лесно могат да продадат колата, като дойде без екстрите и на по-висока цена, спрямо уговорената в началото на годината.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Интересно е това не може ли да се атакува като нелоялна търговска практика. Те по тая логика могат да те принудят винаги да се откажеш, без неустойки за тях.
Бееееее.....
- redalex
Същото е и в бмв.mariyan написа: 16.10.2021, 14:14:15 Досега три пъти го привикват да подписва анекси за удължаване на срока на доставка и за отказ от екстри
Обаждат се на клиент с поръчана 8ца и го питат "тази екстра важна ли ти е, или да удължим срока с Х седмици"?
- redalex
Пред кого да го атакуваш?
Най-много накрая да ти платят неустойка в размер на някакви дребни пари...след като си чакал 16 месеца
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ба ли го, то като е на фирма - КЗП не играе, факт.
Дело някакво, незнам. От друга страна на никой не му се занимава с простотии.
Дело някакво, незнам. От друга страна на никой не му се занимава с простотии.
Бееееее.....
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Е, знаеш, че винаги подписваш договор, който си е писан от тях и изцяло в тяхна полза. Отделно сигурно могат да се позоват на форс-мажорни обстоятелства, а и те нямат нищо против, даже искат клиентът да пожелае разтрогване на договора и да си му върнат капарото.
Ама тва с колите е бял кахър. Като чета какво се случва покрай цената на газа в земеделието, например, може да не ни е до коли и чипове в скоро време.
Ама тва с колите е бял кахър. Като чета какво се случва покрай цената на газа в земеделието, например, може да не ни е до коли и чипове в скоро време.
- redalex
Цецо, това, което казах е, че в най-лошият случай ще имаш кола след година и нещо и ще ти платят неустойка от 1-2000 лева.
Повечето хора биха предпочели да имат кола без еди коя си екстра, отколкото да чакат още 3 месеца.
Отделно, че до колкото чух, в БМВ договорите срокът за доставка е премахнат или съвсем променен сравнено с това, което беше преди 1 година.
Повечето хора биха предпочели да имат кола без еди коя си екстра, отколкото да чакат още 3 месеца.
Отделно, че до колкото чух, в БМВ договорите срокът за доставка е премахнат или съвсем променен сравнено с това, което беше преди 1 година.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
С баща ми си говориме за коли, как съм мислел да сменя моята, ама сега не става. Обяснявам му точнонтази ситуация с екстри, срокове, такива работи. И той ми вика "Тоя па, аз се бях записал за Лада 1500 в Мототехника, чаках 5 години и накрая ми дадоха Москвич. За чий ти са екстри? Трябва ти мотор и климатик, другото са лигавщини."
Как съм се смял, щото аз така си взех фабията, исках мотор и климатик ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Климатик имаш,да