Супърба е закупен май 2021г, като досега е минал точно 6000км. Исках да натрупам малко впечатления и да се успокоя от емоцията и покупката на нова кола преди да сподела било какво мнение.
Та така, колата беше налична, уж ходих да гледам седан в бизнес оборудване с 1.5 тси ама след доста мислене купихме 2.0 тди,4х4 едишън в комби вариянт. Тука идва и първото впечатление от ЕТ Надежда/Дружба което е доста негативно.Няколко пъти ходих в двата шорума както и се обаждах и отношението беше меко казано непрофесионално но за това отношение ще споделя и малко след покупката на колата. Накрая отидохме с жената в Бургас където човека беше доста професионален и любезен,точно след 10 мин от разговора с него имаше тест драйв и няколко оферти.Спряхме се на търговеца в Бургас и си поръчахме колата от там.
Първи снимки след покупката:

Предишната ми кола е Аутбек 2005 2,5 165кс и Шкодата е буквално като изтребител сравнение с нея. Като цяло колата ме радва много, просторна е и за семейство от 4ма + 40 кила куче е мечта. Това е първата кола в която кучето може да е в багажника като в другата половина да събере и багажа ни.
Има минуси като обезшумяването,работата на старт стоп системата. както и това че съм свикнал на повисока кола и трябва да се внимава доста с бордюри но за мене са доста малки минуси на този етап. Не съм имал всеоще проблеми с ДПФ-и и се надявам така да продължи занапред.
За предаването на колата избрахме ЕТ Дружба която като локация е доста поблизо до нас. Вечерта преди зимането ни съобщиха че колата е в Надежда и няма как да е в Дружба (още един минус за ЕТ София) но емоцията надвладя и решихме да отидем и да си я вземем.Човека който предаде автомобила бързаше доста и искаше бързо да не откачи така че нямаше много въпроси. Естествено имаше 5 литра дизел и никаква течност за чистачките.Бързо и навъртяхме 2000км след което се появи и първия проблем а имено колата се разсветка и даваше грешка в налягането на маслото. Това се случи буквално няма и 2 месеца след покупката на магистралата на 40 градуса,обадих се веднага в ЕТ и съвета беше утре сутрин ранно в сервиза и от тука почва сагата с Еуратек Дружба.

След обаждането сутрина ми вдигна неква женица която когато помолих за час и обясних че съм говорил с служител на ЕТ вчера отговоря и беше цитирам: "Оф, писна ми вече с тия коли не мога да се оправя,системата блокира" и започнаха препратки на различни колеги в ЕТ като стигнах до шефа на сервиза който беше доста любезен и бързо се разбрахме да оставим колата за диягностика.На същия ден покъсно получих обаждане от същия човек че няква букса не била закачена като хората от завода и от там цялото трасе изгоряло.Поръчали части от Чехия и до седмица две нещата ще се оправят. Ок от там след една седмица никой не се обади да ми каже какво става чакат ли още частите не ги ли чакат. На всяко обаждане получавах отговор че ще ме потърсят до час (но обаждане няма обратно) или че колегата е сам понеже другия колега бил в отпуск итн. Обещаваха че колата ще е готова утре само се обадете да я вземете колегите ще са готови, ама на следващия ден другия колега не знаеше че имал кола за предаване
Така мина и втората седмица след което търпението ми беше изчерпано,писах официялна претенция към гаранцията на колата след което колата беше оправена,предадена и получих отговор че нещата са оправени в разумен срок.
След 600 км пак се появи същата грешка:

Като този път ми беше предложен заместващ автомобил и беше сменен целия e-box на колата за 3 дни, надявам се това отношение да го имат в ЕТ Дружба към всеки клиент а не само след оплакване и провалена почивка и похабени нерви. Надявам се да съм полезен на някой ако се сблъска със същия проблем като моя и "някаква" букса е разхлабена от завода в Чехия.
Та то днес няма никакви проблеми колата ме радва много, следват зимни гуми и тест на снега тази зима в Бояна
Чета форума отдавна и искам да благодаря на хората които споделят опита, мен ми беше доста полезен до този момент.
п.с Честит първи сняг