проблем Superb 1.9 tdi

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2001г. до 2008г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
vladimir_koev

Шкода Новак

проблем Superb 1.9 tdi

Мнение от vladimir_koev »

Здравейте,
Бих искал да Ви помоля за съвет.Колата е Skoda Superb 1 2005 1.9 tdi 96KW.Преди половин година се влоши работата на мотора ,колата започна да прекъсва на студен мотор ,имаше силна миризма на сурова нафта.След няколко дни колата изгасна в движение и не можеше да се запали повече.От сервиза /сериза се намира в Чехия/я взеха с платформа и след две седмици работа и предположения ми казаха ,че е дюзи .Сложиха ползвани дюзи ,нов филтър горивен,нови кабели към дюзите и измиха системата.След това колата работеше добре ,имаше повече тяга ,по-малък разход,но пак имаше леки прекъсвания на място ,съвсем леки.От тогава зареждам само нафта с добавка.След 2000 км колата започна да пуши и пак влоши хода на мотора на място.В България направиха диагностика и установиха,че две от дюзите имат много високи стойности ,смениха ги пак с ползвани ,колата работеше добре стойностите бяха добри.След като се върнах обратно в Чехия колата започна да пали много трудно сутрин студена ,след запалване пак имаше колебания в хода на мотора.Смениха ѝ подгревните свещи с нови.При диагностика се установиха стоности 1 ц -2.19 2 ц 2.99 3ц 1.06 4ц -1.88. При последнито каране ,колата пушеше бял дим ,тяга има но от най-малкото подаване на газ започва да пуши.Сервизите ми дават предположения за ремонт от рода да се смени помпата в резервоара ,тандем помпата и нови дюзи .Колеги моля Ви дайте ми съвет към какво да се насоча.
Благодаря Ви предварително!
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

проблем Superb 1.9 tdi

Мнение от todor87 »

Дюза на втори цилиндър.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

проблем Superb 1.9 tdi

Мнение от skodko »

Те всички дюзи са за кофата с тези стойности. Компресия мерена ли е?
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

проблем Superb 1.9 tdi

Мнение от stanley »

На колко км е колата. Имах Суперб със същия мотор и никога не съм имал проблеми със палене и колебание на празен ход. Плаеше след 2-3 подгрявания на -14 с обикновена нафта, без добавка. Продадох колата на 198 000км и след проверка в Еуратек четирите дюзи показаха стойности близки до 0. Според мен е нещо със вакуум и тандем помпа. Мисля че имаше някакъв щуцер към тандем помпата, който се чупеше / пукаше и само с оглед изглеждаше ок, но след демонтаж си показваше, че е разбит. А защо е промивана системата? Резервоара промиван ли е?
vladimir_koev

Шкода Новак

проблем Superb 1.9 tdi

Мнение от vladimir_koev »

Здравейте колеги,
Благодаря Ви за отговорите до момента.Компресия не е мерена.Колата е на 394000 км.Промиваха резервоара и системата ,защото се съмнявана ,че може да има лоша нафта или някакви боклуци.При промиването са открили на дъното на резервоара някаква смола.Преди проблема ,колата си палеше на -15 веднага както обяснява stanley в последния пост.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

проблем Superb 1.9 tdi

Мнение от todor87 »

Аз пък бих сменил само втора дюза+ реглаж на всички :)
Публикувай отговор

Обратно към “Superb I”