O3 Vision TDI 150hp

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

След много питане и разпитване ... нова Octavia Vision

Мнение от BlackPearl »

Форумът е мястото където поради общата в случая марка се запознаваме. От там нататък, всеки на база своите лични добродетели, характер и прочие си развива отношенията с хората. "Не може" с всеки да си приятел и да имаш с всеки един общи интереси, освен Шкодата.
Ще си позволя (може би за 2ри път) да вметна нещо за колегите от другия форум.
Те говорят и създават впечатление в другите колеги, които не ни познават: да не цитирам и да пускам логове и скрийнове, че едва ли не, ние с РСките сме някакви позьори, надувки, това са колите на живота ни и за това така се отнасяме с тях.
Това е много грешно:
Давам за пример СЕБЕ СИ и Сами (защото сме големи приятели и го знам 1към1).
Сами ВИНАГИ си е бил такъв: И с Опела (където сега Админа на другия форум му се радва)
и с Фабията, сега с Тигуана. За неговите Октавии - дума да не става.
Аз съм му ходил на гости, който е ходил знае. Чисто, подредено. Той просто е такъв човек с такива навици и възпитание.
Същият съм аз.
Изчанчих се, след като купих Фабията. (като я взех, един габарит не можех да си сменя сам.)
Вкъщи винаги гледам да ми е чисто и подредено.
П.С: С жената сме заедно от 8 години и приятели са ни питали, за какво сме се карали най-често. Отговарям- рядко се караме и то в 95% от случаите за това, че нещо не е подредено или изчистено. [smilie=kiss3.gif]
Всичките останали автомобили са в перфектен вид вътрешно най-вече.
Имам 2 пежа на 380 и на 260хилки. Вътре са като нови. Имам 2 буса на по 100хилки , единия го продавам, може да го видите, другия е на 2.5години.
busa.jpg
Винаги вътре се прави мокет, кантира се, отгоре се слагат стелки. А както виждате на снимката, над стелките си има и чердже.
Така се кара буса. Вътре е все едно от завода взет.
Където и да отида- винаги прави впечатление на хората- измит, чист. Викат ми- сега ли го взе.
Та, такива хора сме си ние повечето тук.
Който идва на нашите срещи, събори и тн, знае най-добре за какъв типаж хора става дума. Говоря за всички.
Защото : Едно е да ти приказват и да ти създават впечатление, друго е сам да си го изградиш!
Айде, че се отплеснах.
Извинявам се!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

fallenfbsd, тук просто хората са маниаци (в смисъл истински фенове на автомобилите, то си е любов) и безкомпромисни педанти по отношение на поддръжката на колите.

Аз мислех, че съм такъв, но... тук попих безброй неща, които дори не ми бяха минавали през ума. Миналата година по това време не ми беше хрумвало дори да си мия колата сам. Сега, благодарение на Искрен, не просто го правя, а дори се обогатих, научавайки толкова много за екстериорната поддръжка. И винаги ще му бъда благодарен. Без да мен знае кой съм, какъв съм направи това и още много за мен като член на форума.:)
BlackPearl написа:Те говорят и създават впечатление в другите колеги, които не ни познават: да не цитирам и да пускам логове и скрийнове, че едва ли не, ние с РСките сме някакви позьори
Позьори с пластмасарки [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

браво
Sawyer написа: Позьори с пластмасарки [smilie=sarcastic.gif]
Буржоазия....
:) браво
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Не съм усетил нищо негативно във форума, по-скоро позитивно.

Аз много много не споря и не комуникирам с хора дето и малко усетя, че има нещо нередно. Животът е кратък да се тормозя с хорски девияции :)

А тук пиша фермани, хората ме изтърпяват,поощряват,помагат и съм доволен.

Ще чета и ще се уча и аз, дано имам и времето да се занимавам толкова с колата си. Респект към хората,които го правят обаче.

Специални поздрави към 'позьорите', аз бих много се 'засегнал', ако някой ми каже подобно нещо. До степен в която да си налея една бира :) То не се търпи ;)

Поздрави,
ТТ
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Аз просто съм си чистник.Зная,че ми се смеят мн.хора....ама това е.
Ако знаете жената колко съм я избирал да е чиста и чистница.....не си е работа [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Sec8200

ŠKODA MASTER

O3 Vision TDI 150hp

Мнение от Sec8200 »

bega4kata написа:Аз просто съм си чистник.Зная,че ми се смеят мн.хора....ама това е.
Ако знаете жената колко съм я избирал да е чиста и чистница.....не си е работа [smilie=sarcastic.gif]
[smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Не мога да намеря инфо за размера на спирачните дискове на тази машина, някой да знае от любопитство,че нямам ролетка под ръка сега...
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Твоите трябва да са 312мм.
Май на новите ги направиха - 288мм. [smilie=pardon.gif]
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

150 коня е с 288
На 184 са 312
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

[smilie=thank_you2.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Направих 2000+ км на колата и надминава очакванията ми.

Двигателят ми пасна супер на карането, филтъра да си се регенерира приех го за даденост, чета и наблюдавам. Толкоз за филтъра. Разходите извънградско са повече от прилични 4.1-4.2, на един два пъти се наложи само да я настъпя след 1500км при две изпреварвания. Много е комфортен двигателя и колата, окачвнето е компромис управляемост/комфорт за мен. Ускоря добре, не се напряга много (да малко вибрации има,но мен кефи че го чувам и усещам), наема си натоварената (сега и по баирите в Гърция доволно наема натоварена нагоре, по-сериозни са им наклоните), разход супер. Обезшумяване до 120 за мен много ок.

Някои неща - явно не съм свикнал с управлението (или я карам по-бързо от предишната), но на моменти ми се струва,че ще изтърва завоя. Може и да е от теглото или комбинация от факторите. Ще я наблюдавам. И себе си.

Багажник - супер, място в колата супер. Интериорните диодчета всеки път ме изкефват каро ги видя :)

Ксенон - супер, LED отпред и отзад много я отварят, не мога да им се нарадвам ;)

И редица други дребни кефчета, да не изброявам.

Стереото му свикнах - ок ми идва като за из път.

Относно налягането на гумите - мисля,че системата е вързана с ABS и смята разлики във въртенето. Нали? Аз по навик ги замервам преди дълъг път (над 300-400км), така си ми остана знам че повечето хора не ги пипат цял сезон... До колко обаче мога да се доверя на системата? Какви разлики хваща, чак ако е тотално спаднала ли? Или може да хване ако на път нещо почне да спада бавно? Засега гледам по стария начин, ударче с крак и манометър, но се радвам че има И още нещо там някъде...

Дъщеря ми си седяла на шоф.седалка и на средната колона намери бутонче с количка някакви радио вълни отгоре нарисувани и надпис OFF, това какво ще да е, не намерих инфо. Нещо с алармата?

Относно клиренса днес (за мое голямо нещастие!) се наложи да карам Октавията по кълдаръм с ниска тревичка в средата. Там ме навря човек дето пътува с мен и GPS, близо 1 км. Карах много бавно вероятно с 5 км/ч да я пазя, но усещах, че опира отдолу тревата. Предишната ми имаше 15 см клиренс и не съм имал подобно усещане, нещо не ми се връзва... Дали защитния щит на двигателя опира тревичките и така се чува суркане, да не би той да е по-ниско от тези 14см обявени?

Като цяло - супер балансирана кола (пак се повтарям).

П.п. предварително благодаря за отговори и мнение да не пиша на всеки за всеки отговор

П.п.п. купих си помпа Мишлен с надеждата да е читава, манометъра май има 0.2 отклонение - събиране с времето по различни гумаджии като наблюдение. Някой да знае читав манометър на добра цена?
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

TPMSа Фаща 3 десети разлика.
asenabv

Шкода Новак

Мнение от asenabv »

Дъщеря ми си седяла на шоф.седалка и на средната колона намери бутонче с количка някакви радио вълни отгоре нарисувани и надпис OFF, това какво ще да е, не намерих инфо. Нещо с алармата?

Май е..изключване на обемния вътрешен датчик на алармата...
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Именно
Изображение
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Аз като Шкода новак пак чувам 'вътрешни гласове' ...

1. днес един колега спомена, че на служебното място имало нещо капало, не спирам само аз, но параноя - фенерче, залягане - нищо не видях, НО останах приятно изненадан - тя не само под капака на двигателя имала пластмаса, ами и по протежение на купето отдолу. Идвайки от друга марка не бях помислял, че може да има и такава защита, то не че нещо, ама е гот да има нещо дето да отделя пътя от кабелите и маркучите. Плюс, че обезшумява. [smilie=yahoo.gif]

2. четох нейде из форума, че Болерото имало SDCARD, аз видях първо USB като се качих и там накачулих Rammstein-а, а колко по-удобно било с SDCARD в джабката. Хубаво е човек да чете и други теми (rock)

3. или аз нещо не разбирам или не успявам да нацеля - искам да махна автоматичното прибиране на огледалата. Успях да го сетна през Болерото."До тук добре" (казал падащия от 20тия етаж преминавайки през 10тия)... Но искам да мога с ключа някакси да им кажа да се затварят (ако може). Някъде четох, че ако били на позиция затваряне вътре можело с ключа да се натисне два пъти или задържи и се прибирали. Мразя автоматизации като цяло, пък и ме дразни моторчето на огледалата как се 'мъчи' всеки път. Налага ми се да ги прибирам, но не винаги и затова реших полуръчно. Но засега само преди да я гася въртя, но често забравям и като извадя ключа няма връщане. Пак паля - прибирам и т.н.

4. в града си се пускат регенерации - не често, но се усещат. Тази дето вдига оборотите на 1000 и спира старт/стоп днес тръгна. Реших така и така съм на подходящ път я сложих на 10-15 минс държах на втора на 2500 оборота (мъка, но можех да си го позволя в дадения момент ~50км/ч). Реших да помогна със загрявянето както е написано при 'тежкия случай' обаче за мое учудване май не помогна. Т.е. после след това пак не изгасна старт/стоп. Чак след известно каране още нормално и на светофарите на 1000 оборота като я спрях пред нас изгасна.

Въпросът е - има ли нужда в този вид регенерация да му се помага на процеса, или 'свиркай си то само се оправя'? Т.е. не я гася никога като го усетя, но по-скоро еднакво ли е да седи на място на 1000 оборота и да си прави каквото реши - да пръска гориво и т.н. ИЛИ да я напъна на бавен ход, но високи обороти да има натоварване и загрее до работна температура и да я поддържа? И като цяло това,че си свали оборотите какво значи - че е успешна или се е отказала? Четох в Бришкода преди време, че ако е на място и държи 1000 оборота се отказвала накрая, защото не правела температурата за процеса. Но като новак (и пусто не сложили един индикатор да виждам колко % се пълни/празни тоя филтър) мога само да питам по форумите.

5. гумите Continental Eco Contact май не са от най-добрите, такова ми е усещането на по-агресивен завой и на спиране - нещо не се усещат сигурни. А може да е от окачването или че не съм свикнал с тежестта на предницата на дизел (макар че този е лек за дизел почти е като бензинка)....

Благодаря на всички за търпението и отговорите. Знам, че му се притрисам повече понякога, но го правя защото мразя нещо да не го разбирам на 100%, пък не мога да се самозаблуждавам пусто - не се научих :)

Поздрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”