Фарове ....възстановяване или нови???

Модел Roomster от 2006 - до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
thedu4eto

Шкода Новак

Мнение от thedu4eto »

Не знам дали темата е все още актуална ,но колега погледни новите светодиодни крушки от Осрам Н7 , абсолютно легализирани са и са предназначени да заместят старите халогенни крушки. Ако фара ти 2 д лупа, за мен това е сто пъти по-добре от фарове без лупа. Имам Шкода Супърб 2013 , и също усетихме не светят достатъчно добре и затова първо смених лампите с нови ( аз съм с фабричен ксенон) и среда това си почистих лупите. Повярвай ми разликата е огромна. Трудно се стига до лупата отпред,но се малко желание и внимателно пипане , се почиства без да се сваля и разглобява нищо ( разбира се това го открих след като свалих бронята и единия фар :D )
Късмет и сподели какво си предприел.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

С тънка пластмасова клечка(от една игра на децата) с навито парцалче(лентичка)от микрофибърна кърпа захвянато с тиксо в основата съм почиствал лупи на фарове.Но рефлектора няма как.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
vladojo

Шкода Новак

Мнение от vladojo »

Изображение
Здравей, bega4kata това ли са крушките за който говориш?
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

vladojo написа: 07.09.2021, 23:51:33 Има ги с лупи Н7, Н4 рефлектор и лупа Н7 + рефлектор Н7, три различни модела фар. И точно това разнообразие провокира въпроса ми.
За твое съжаление не всички фарове стават за твоята кола.
За твоята стават само тези на HELLA:
1EL 247 025 251 и 261 накрая.

Притеснява ме защо инсталацията на сегашните ти фарове е изпечена и кабелите са оголени. Вътре във фара ли са само повредите?
Кабелният сноп до фара има ли повреди?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
vladojo

Шкода Новак

Мнение от vladojo »

Повредите са вътре във фара. Снопа до фара е наред.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

На колко км е колата (ако се знаят де)? Най-вероятно късите светлини са били активирани като дневни - т.е. за тези години са светели постоянно. И затова се е изпекла инсталацията, както и самият фар.

Купи си нови фарове като сегашните ти, оригинални на HELLA, сложи си хубави лампи и си карай колата с кеф.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
vladojo

Шкода Новак

Мнение от vladojo »

Изображение
Здравейте, за сега смених крушките с тези на снимката и има чувствително подобрение. Ще намеря време да закарам колата до Добрич във" Валто Фар" да ги рециклиран. Ще дам коментар.
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Мнение от uboy »

Рециклирай ги и измисли вариант как тарикатски да ги продупчиш и си сложи ксенончето. Щом имаш лупа ксенончето е най-доброто решение за да прогледнеш.
Аватар
BlackSpot

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 3, 2.0 TDI
Skoda Fabia 2, 1.4 TDI

Мнение от BlackSpot »

Привет, подкрепям по-горните мнения, оригиналните Hella-a с пълно реновиране - самото покритието и чистене на лупите, рефлектора на основния фар и накрая запечатване с фолио. Аз лично съм си сложил ЛЕД дневни, за да ги пазя основните колко може, през деня. :)

Отностно куплунга/инсталацията, аз на моята Фабията направих обратното от H4 -> H7. При смяната, буксата си пасва, всичко работеше, без дългите, наложи се промяна по ел. инсталацията, та предполагам обратнаха схема от Н7 -> Н4, ще има игра също.

Отностно основните фарове на Фабия 2/Румстър преди фейса, наистина са си 3 вида - Н4 (без лупа), Н7 с лупа (без завиване), най-високото оборудване Н7 с лупа и мотори за завиване/следене на завоя. Като цяло съм се зачитал, че си пазя оригиналната брошура за Фабията преди фейса оригинално няма опция за фабричен ксенон, фаровете си се водят Bi-Halogen. Аз от доста години вече си карам с ксенон 35w, 4300k и съм супер доволен :)

Поздрави
Изображение <= Те това е колата!
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

@BlackSpot, Мони, сложи едни 55 ватови баласти от ксенон бг и ще видиш как ще прогледнеш отново. А и за крушките е по-добре.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Тоше,каква е точно разликата между 35 и 55 ватовите баласти?
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

@zzankov, при ксенона имаш два електрода и балон с газ, когато нямаш достатъчно мощност електродите почват да се топят и така разширяват разстоянието помежду тях докато в един момент вече мощноста не стига за да запали крушката... за това и китайските ксенони горят много бързо защото са с реално 25 ватови баласти които консумират 35 вата но отдават 25(говорим за евтините китайски боклуци, щот има и читави китайчета) за това когато сложиш китайска крушка на оригиналния баласт изкарва супер много време ;) колкото до температурата, мерил съм я и да малко по висока е , но с 15-20 градуса спрямо тази на 35 вата и доооста по ниска от тази на крушка с нажежаема жичка, та това не дава никакво негативно влияние на рефлектора.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Roomster”