Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
niki

Škoda Фен²

Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5

Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Мнение от niki »

joro_kem написа: 24.12.2020, 16:09:04 след като ми попадна темата, днес поръчах ето тези за габарит и стоп на октавия 1, дано си струват: url=[img]https://i.imgur.com/AUN9TCZh.jpg[/img][/url]
Отзиви?
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

не работеха коректно за стоп сигнал
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

При мен на фабията предните изкараха 3 години като се караше и през деня на къси. Сега съм й сложил Филипс +200. За бимата днес поръчах за ксенона и за дългите осрам +200.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Снощи и тази вечер по auto motor und sport тв има кратко предаване за устройството, принципа на работа и сравнение между матричните светлини при ауди и мерцедес.
Който не е търсил подробна информация за тях ще му е интересно.

Накратко за идеята - визуално това което се вижда във фара е едно голямо огледало.
Самият лед модул и частта пред него е съставена от голям брой малки огледала. Така рекламираните милиони пиксели са всъщност малките огледала в лед модула. С управлението на които се реализира и т.нар гасене на секции за незаслепявяне и поздравите при стартиране на автомобила.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @ИзтрЪпнал - Звучи ми като мнооооого надеждна система, на която няма какво да се повреди [smilie=sarcastic.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Мнение от ИзтрЪпнал »

@tuningmania, [smilie=sarcastic.gif] Има ли заигравка с технологиите, ще има и цена която трябва да се плати при покупка и поддръжка.

Като цяло фактът, който ме впечатли е ефективността на ледовете, която е между 30 и 40%. На халогенните крушки е около 10 до 12%. Тези цифри са за светлинните източници вграждани в автомобилите масово производство. Тоест топлинните загуби са преобладаващи все още даже и при лед. Както и при двг, имат още поле за усъвършенстване. Друг е въпроса дали могат да я постигнат с настоящите технологии и на каква цена ще е.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

ИзтрЪпнал написа: 03.10.2021, 11:58:48 Както и при двг, имат още поле за усъвършенстване
Честно казано аз съм песимист относно някакво кой знае какво по-нататъшно усъвършенстване на светодиодите. Помня времето, когато бяха само едни стерео индикатори по касетофоните. Те вече претърпяха ОГРОМНОТО развитие.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Мнение от ИзтрЪпнал »

Не следя тази индустрия на светодиодите, нито работа в нея за да съм напълно сигурен че са достигнали максимума си като характеристики. Уж лазерните светлини са следващото ниво като енерго ефективност, подобрение на характеристиките спрямо ледовете и като цена обаче. Доколкото намирам информация при тях отново има огледала за фокусиране и тнар гасене на секции за незаслепяване на насрещния трафик.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Аз може би видях на живо лазерни светлини за мъгла на една джипка Мазда СХ5. Пиша "може би",защото собственикът и изобщо не е в час с материята и нищо не можа да ми каже. Бяха големи колкото монета 50 ст и светеха много добре.
Размерът им ме кара да мисля, че са лазерни.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Лазера също е вид светодиод. Проблемите там е, че е фокусиран в точка и цвета е гаден, та трябва доста сложна оптична система. Освен това ако изкуствения интелект не сработи като хората, оня отсреща ще види звезди посред бял ден.
Бееееее.....
Аватар
PSG

Škoda Фен

Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19

Мнение от PSG »

Не знам лазери ли са, LED-ове ли са, какви са, но на много нови автомобили от "премиум" марки фаровете много заслепяват. Преди си мислех, че е заради това, че съм с ниска кола. Сега съм с висока и пак ме заслепяват. Хайде старите таралясници с китайски ксенони и нерегулирани фарове - разбирам, но това са уж заводски настроени автомобили....
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Абсолютно си прав. И на мен ми прави впечатление в последните 1-2 години.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Снощи зад мен се движеше актуалната версия на G-class,извади ми очите тоа змей.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Мнение от ИзтрЪпнал »

А лед фаровете имат ли механично регулиране по височина ? При фабия, скала, камик не са матрични, тоест може би се очаква при тези модели светлините да имат механично регулиране по височината, докато при матричните при октавия 4, съпърб 3 и тн може би автоматично се регулират по височина при стартиране изатова е добре да се изчака малко и да не се тръгва моментално ?
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

kalata написа: 04.10.2021, 23:09:07 Абсолютно си прав. И на мен ми прави впечатление в последните 1-2 години.
A 1-2.. Даже е по-скоро последните 5г вадят яко очи. А за ксеноните в рефлекторни фарове направо не ми се говори. Някакъв ад е настанал във Варна напоследък. Таксиджиите и те са си навирили фаровете яко нагоре..
ИзтрЪпнал написа: 05.10.2021, 10:14:52 ...докато при матричните при октавия 4, съпърб 3 и тн може би автоматично се регулират по височина при стартиране изатова е добре да се изчака малко и да не се тръгва моментално ?
Не виждам причина да има проблем да тръгнеш веднага. Ако беше нещо критично вероятно щяха да го напишат на 10 места в книжката на колата.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”