Помощ за новозакупена Octavia Tour

Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
ArsenalChamp

Шкода Новак

Помощ за новозакупена Octavia Tour

Мнение от ArsenalChamp »

Здравейте- на 1.10.2021г. закупих колата от тази обява: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 7936736982. Колата е бензин, двигател 1.6, 102 к.с., 206 900 км. пробег, рама № TMBJX41U088884964. Предишния собственик я е внесъл преди 3 г. от Италия, каза че е сменял кабели, свещи и масло. Направих пробно каране и я купих.На връщане от Разград към София ми светна оранжевата лампа за чекинг, а на следващия ден и червената за температурата. Стрелката за температура от 90 градуса слезе на 50 след това рязко се качи на 110 и това ми го направи няколко пъти през 5 мин. Проверих за антифриз - има.Обадих се в Автокомплекс, човека я погледна и каза нещо че може да е главата, но има свободен час след месец, а аз не мога да стоя толкова време без кола. Въпросите са ми:
1.Имали ли сте подобен проблем, как сте го решили и кой сервиз в София може да ми препоръчате?
2.Фаровете са направени автоматично да се включват при контакт, а аз не искам това. Къде мога да го оправя?
Всяка информация ще ми бъде полезна. Благодаря

Изображение
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

помощ за новозакупена Octavia Tour

Мнение от stanley »

Имал съм 1.6 - 101к.с., но не съм имал проблеми с температурата. Имах проблеми с горене на масло, но това е друга тема :) Мотора е сравнително стар, прост и добре познат и във всеки приличен сервиз на ВАГ би следвало да могат да ти помогнат. На първо четене се сещам за Ники и Мишо в с.Герман - единия разбира от двигатели, другия от ел. инсталации, т аможе да ти решат и проблема с фаровете. За съжаление не съм запознат дали работят, кога и как приемат коли.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Честита придобивка!
Зад ключа на фаровете вероятно има някаква "залъгалка", за да ги пали автоматично. За сервиз - Трансексперт може да прослушаш. Най-малкото да пуснат една диагностика и да я погледнат, за да получиш отговори на въпросите какъв е проблема и колко ще струва премахването му.
Другият вариант е, както колегата е писал преди мен - Герман. Успех!
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Ники и Мишо вече не работят заедно. Само Ники е в Герман.
sando_7810

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия КОМБИ 1.9 TDI 81kw 110к.с 2004г. код на двигателя ASV

Мнение от sando_7810 »

Елбатрон сервиз,виж тук: https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f ... 9.Читависа и разбират,бях там преди месец.Не искам да ти давам акъл,ама аз си монтирах реле за автоматични фарове и то ми е еспестило стотици левове глоби за не включени фарове.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

имам октавия 1 тур от 2008 г. помня, че доплатих около 200 лв. на ЕТ, за да ми монтират модул да пали късите светлини за дневни, да не отпаднела гаранцията :) може да се програмира само за къси и за всички габарити + къси (което аз предпочитам), когато ключът е в изключено положение. не работи подсветката на таблото и не можеш да включиш на дълги, работи само светлинния клаксон. имам отделно изведен предпазител под кората встрани от волана, който е надлежно отбелязан с DRL табелка и мога да спра модула, ако извадя предпазителя. виж дали и при теб не е така.
ArsenalChamp

Шкода Новак

Мнение от ArsenalChamp »

Благодаря за насоките. Сагата при мен продължава - след посещение в сервиз Елбатрон и смяна на масло, филтри и ангренаж ми казаха, че двигателя е отварян, махнат е катализатора и колата губи антифриз. Продавача си е спестил доста неща по колата. Според тях трябва да се смени радиатора, но пък на друго място ми казаха, че антифриз може да се губи от прегрял двигател, а не от радиатора. Опитах се да се свържа със сервиза в Герман за диагностика на двигателя, но никой не дига телефона. Когато открия сервиз и реша проблемите ще пиша в темата.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Протекъл радиатор се вижда.
ArsenalChamp

Шкода Новак

Мнение от ArsenalChamp »

joro_kem написа: 08.10.2021, 18:50:23 модул да пали късите светлини за дневни
Ако на някой му трябва този модул да пише - на мен не ми е нужен. Ходих на диагностика за работа на колата на бензин, казаха ми да сипя на 40 л. бензин добавка за чистене на дюзите Хедо и сега работи по-добре. Като сменям предавките вдига обороти и след това ги сваля, но иначе работи по-тихо отпреди. Смених радиатора, но отново като паркирам имам теч отпред пред предна, дясна гума - все едно някой е разлял 50 мл. течност - или е от течността за чистачки, или от антифриза, но не мога да видя точно откъде е.Поздрави
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

ArsenalChamp написа: 02.12.2021, 15:23:18 или е от течността за чистачки, или от антифриза
Ако е антифриз като го разтъркаш между пръстите си е мазен.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Там е казанчето. Може да е спукано, може и помпата също да е спукана. Фара се сваля лесно. За да имаш широк поглед върху нещата.
ArsenalChamp

Шкода Новак

Мнение от ArsenalChamp »

Да не отварям нова тема имам още няколко въпроса:
1. Да монтирам ли универсален катализатор в Ем комплект 33 или да търся нещо втора ръка, как това се отразява на колата, спъва ли я, дига ли разхода или да я карам така без катализатор?
2. Газовата ми е Ланди Ренцо, монтирана е около 2009г. - отидох в сервиз за диагностика за работа на газ и ми казаха, че газовите инжектори са клеясали и са за смяна. Обещаха, че колата няма повече да прави проблеми на газ след смяната. Платих да ги сменят (сложиха някакви турски), но сега започна друго- паля сутрин на бензин, след 2-3 мин. прехвърля на газ и малко след това колата започва да пищи (без да светва някаква индикация на таблото) и прехвърля отново на бензин, съответно не работи на газ Пищенето продължава докато не изгася двигателя. На другия ден пак е същото- прехвърля на газ и след това започва да сигнализира. Отидох отново до сервиза, пак я гледаха и сега казаха, че компютъра е за смяна. Някой имал ли е такива проблеми и как/къде ги е отстранил, защото определено си търся друг сервиз?Благодаря и весели празници
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Мнение от Ивайло Димов »

[smilie=ireful1.gif] голямо приключение ,ако компа на ГИ е от старите има нужда от обучение на 10 хил км.Ако уредбата е от 2009 провери ли бутилката кога изтича ?Тези турски инжектори ....навсякъде ги оплюват .Ланди Ренцо едва ли ще работят с тях без настройка .

Тези не са ли с прословутите DUU скоростни кутии
От всеки дефект-ефект
ArsenalChamp

Шкода Новак

Мнение от ArsenalChamp »

Общо взето само проблеми от два месеца откакто я купих, а с такова желание я взех ама- да съм си отварял очите като съм я купувал. Сега ще я оправям- затова питам за съвети.
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Мнение от Ивайло Димов »

Кофти .Станалото е станало .Първо смени газ сервиза .....Турските газови уредби са пълен леш,който ти ги е сложил е за бой .Още повече на Ланди ренцо.Провери си бутилката до кога и е срока.Този ДВГ е слаб за това купе ...предполагам си я взел заради ниския данък .Като я тества не усети ли ръмженето от издънения катализатор [smilie=search.gif]
От всеки дефект-ефект
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia I”