Форд

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Форд

Мнение от BlackPearl »

Първо като го разгледах си казах:
За 80 бонки, баси дървото.
После обаче най-долу ми направи впечатление- пакетите.
Един РС пакет, някоя друга екстра (отопление на челно стъкло, затъмнени стъкла, а защо не и паркинг сензори+ огледалата отопление) и е ОК.
Иначе, НЕ МИ ХАРЕСВА, че наточена 2016г. кола, няма елементарни екстри като:
- подгрев на огледалата
- автопилот
- паркинг сензорите за такъв тип автомобил Е НОРМАЛНО ДА НЕ ФИГУРИРАТ като стандартно оборудване.
Както винаги- много писания, не се отнася само за Форд , а за всички марки.
Пишат си теренцата- рс педали, уникални РС прагове и тн.....да има стандартно "богато" оборудване, а иначе......
Но пък пакетите им са добри.
С една отстъпка от 20% :) , защо пък не! [smilie=hunter.gif]
Изображение
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Форд

Мнение от Sec8200 »

Със здраве!

Както написах в коментар в Октавия 3 подфорума аз лично ще чакам с интерес впечатления във времето. За мен са качествено направени за класа си с добро управление! Скоро ще тествам 1.5 нова на приятел, той не спира да я хвали спрямо Голф комби 2011г....
Sec8200

ŠKODA MASTER

Форд

Мнение от Sec8200 »

masterOne написа:IMG_20160714_143922_1.jpg

Ценова листа:

http://ford.bg/album/314.pdf
Няма спор, че е расова машина..
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Форд

Мнение от Sawyer »

Форд > Фолксваген... Аз лично съм скептичен. Обаче пък кой знае, може да има нещо вярно.:)
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Форд

Мнение от The Hooligan »

fallenfbsd написа:Със здраве!

Както написах в коментар в Октавия 3 подфорума аз лично ще чакам с интерес впечатления във времето. За мен са качествено направени за класа си с добро управление! Скоро ще тествам 1.5 нова на приятел, той не спира да я хвали спрямо Голф комби 2011г....
Равносметката е такава, че за по-малко пари получаваш повече от това което предлага Октавия и Голф. За 24к км вече, аз съм доволен от Фокуса. Разбира се аз карам служебен автомобил, ако беше личен, щях да имам други критерии.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Форд

Мнение от The Hooligan »

Относно тестовия Фокус RS, който карах, мога да споделя следните впечатления. Съпоставимо със служебният ми Фокус, доста си приличат като усещане и дизайн в купето, даже са почти еднакви. Педала на съединителя е доста по-твърд, може би се дължи на доста твърд притискател. Рекаро седалките са адски дълбоки и при влизането в колата не е както сте свикнали. Първо сядаш внимателно с едната "буза" после вкарваш левият крак и си вътре. Когато караш в режим "нормал" возията е комфортна, като за спортен автомобил. Гумите са 235/35 R19 Обаче при режим "трак" става адски твърда и при неравности те подхвърля! Затова си пише "track use only" Има огромна разлика в поведението между двата режима. Втвърдява и волана и става като картинг. Забелязах,че волана прави по един оборот до края на хода. На нормалните е оборот и половина. Както се вижда на клипчето, задното гърне има 2 накрайника, но единият е затворен от ел.клапа и се отваря само при настъпване. Спирачките са доста здрави с това 6 бутално Брембо. Има много добър старт с лънч контрола, но след 150 км/ч е доста бавна в доускорението във високите. Спокойно мога да кажа, че ще го резна с баба Октавия. Явно голямото тегло и лошата аеродинамика си казват своето. Режим "дрифт" е доста забавен, въпреки че нямах къде да го тествам както трябва.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Sec8200

ŠKODA MASTER

Форд

Мнение от Sec8200 »

masterOne написа:
fallenfbsd написа:Със здраве!

Равносметката е такава, че за по-малко пари получаваш повече от това което предлага Октавия и Голф. За 24к км вече, аз съм доволен от Фокуса. Разбира се аз карам служебен автомобил, ако беше личен, щях да имам други критерии.
На прима виста, какви са ги впечатлнията за качество и возия спрямо голф/октавия..
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Форд

Мнение от The Hooligan »

Няма разлика в качеството, просто има разлика в дизайнерските решения. Доста меки елементи в арматурното табло, няма да има скърцане. Возията също няма разлика. Разликите са повече финансови... [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Форд

Мнение от The Hooligan »

Айде и тоя е в сектата :D

Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Форд

Мнение от Sawyer »

Според мен тоя взе да прави много пари и е продрусал. Нямам друго обяснение за тая покупка.:D
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Форд

Мнение от The Hooligan »

Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Форд

Мнение от The Hooligan »

Ford Focus RS vs Volkswagen Golf R - which is fastest? [smilie=hunter.gif]

Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Форд

Мнение от stefan L »

Прави ми впечатление, че 0-60 мили разликата е 5 десети, а на 1/4 и 1/2 миля намалява на 2 десети.
Мойто голфарче обаче е по-леко viewtopic.php?f=92&t=440
От гуми и джанти печеля 20 кила, но понеже става въпрос за въртящи се части, трябва да се умножат по 3,5....май.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Форд

Мнение от Sec8200 »

Ford-a е сила, плюс че имат традиции в направата на всякакви коли + спортни.

Преди 3-4 г бях луднал да си купувам Мазда, е Богу помня ясно...абе добро управление и шаси като за семеен седан,но не толкова добра като Мондео, навсякъде по ревюта.

Само да бяха пипнали дизайна отзад малко..
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Форд

Мнение от VALDO »

Маздата е много зле!