Малко майтап.Като бях млад и спасител имах една чехкиня.Викаше хайде ела с мен в Праха.Тато ще ти купи шкодовка.Съдба.Май няма да доживея за шкодовка.
Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
travelboy1965
-
travelboy1965
-
Sec8200
- Гараж: под наем
travelboy1965,

колега какво толкова те е страх? Аз пак казвам Шкодата е кола красива и игрива
Колко ще я караш - км и години?
Зоровете не са ти с турбините...ще има тук там дразнещи неща, но гаранция ти давам ги има в Королата.
Там реват за избелели лайсни, тук също.
Там до скоро нямаха Андроид Ауто, тук вече сме забравили кога имахме за първи път
Там български език на интерфейсите няма, тук си имаме. Не е адски важно, но е приятно за мен.
Отделно Шкодилака е по-висок, за БГ е добре дошло.
Виждаш ми се неуверен...искай ги за ден. Тойота дават, за Шкода не знам.

колега какво толкова те е страх? Аз пак казвам Шкодата е кола красива и игрива
Колко ще я караш - км и години?
Зоровете не са ти с турбините...ще има тук там дразнещи неща, но гаранция ти давам ги има в Королата.
Там реват за избелели лайсни, тук също.
Там до скоро нямаха Андроид Ауто, тук вече сме забравили кога имахме за първи път
Там български език на интерфейсите няма, тук си имаме. Не е адски важно, но е приятно за мен.
Отделно Шкодилака е по-висок, за БГ е добре дошло.
Виждаш ми се неуверен...искай ги за ден. Тойота дават, за Шкода не знам.
-
5rar
Да има предвид, че DSG се адаптира към стил на шофиране. Ако, преди теб някой я е карал лежерно, затова може O4 да ти се е сторила спъната. Шофирай я по-дълго, ако е възможно. Сложи на режим спорт и направи няколко кикдауна 
-
JorshTDI
- Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++
Аз не мисля,че атмосферката на тойота с кашкавалени клапани е по-надеждна от съвременните турбо бензини на ВАГ. Говорим за реновираните след 2014-2015г.
Не познавам и хора които да са се оплакали от такъв мотор.
Динамиката е много по-добра и от мегана и от тойотата. Бих прежалил тези 500 лв и да се кача на О4
Не познавам и хора които да са се оплакали от такъв мотор.
Динамиката е много по-добра и от мегана и от тойотата. Бих прежалил тези 500 лв и да се кача на О4
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
О4 с 1.5 ТСИ може да е е по-тромава от Меган 1.3, само ако е във версия метан 130 к.с.
Преди да поръчам О4 правих тест на 1.5 ТСИ 150 к.с. и поведението е чудесно, подобно на сегашната ми О3 1.4 ТСИ 140 к.с.
Преди два месеца в Германия карах новия Сеат Леон рент-а-кар с 1.5 ТСИ 130 к.с. и очаквах да върви малко по-малко от 150 коньовата версия. Разликата, обаче е огромна в негативна посока. 1.5 130 к.с. повече се доближава като вървеж до 1.0 ТСИ. Мощността малее, както при ускорение от място, така и при доускорение на магистрала. Може би заради по-малкия въртящ момент.
При Леона окачването (не беше със спортно окачване) е по-твърдо от това на О4. На хубав път е добре, но на лош е като каруца.
Мисля, че твърдостта на возията при О4 може да се коригира с намаляване на налягането на гумите. На новите коли препорътват по-високо налягане с цел намаляване на разхода, но влошава комфорта.
Преди да поръчам О4 правих тест на 1.5 ТСИ 150 к.с. и поведението е чудесно, подобно на сегашната ми О3 1.4 ТСИ 140 к.с.
Преди два месеца в Германия карах новия Сеат Леон рент-а-кар с 1.5 ТСИ 130 к.с. и очаквах да върви малко по-малко от 150 коньовата версия. Разликата, обаче е огромна в негативна посока. 1.5 130 к.с. повече се доближава като вървеж до 1.0 ТСИ. Мощността малее, както при ускорение от място, така и при доускорение на магистрала. Може би заради по-малкия въртящ момент.
При Леона окачването (не беше със спортно окачване) е по-твърдо от това на О4. На хубав път е добре, но на лош е като каруца.
Мисля, че твърдостта на возията при О4 може да се коригира с намаляване на налягането на гумите. На новите коли препорътват по-високо налягане с цел намаляване на разхода, но влошава комфорта.
-
Sec8200
Мен би ме спирала задната греда в О4 със 150кс, понеже сега карам с такава. И пак не е болка, колата си е устойчива - за 5г само два пъти съм имал някакво кофти усещане от задницата. Но ако купувам сега бих искал да е многораменно отзад.
А багажника фактор ли е за колегата? Там плюса е в полза на Окташа.
И двете си имат +/- затова да ги вземе за по-дълго да усети, коя го кефи повече и коя е по-приготна за неговия стил на каране, т.н.
п.п. аз имам проблем да чакам 6-9 месеца това също го отчитам като фактор. Но е грешка да се вземе нещо, само защото е налично по-скоро (личен опит)
А багажника фактор ли е за колегата? Там плюса е в полза на Окташа.
И двете си имат +/- затова да ги вземе за по-дълго да усети, коя го кефи повече и коя е по-приготна за неговия стил на каране, т.н.
п.п. аз имам проблем да чакам 6-9 месеца това също го отчитам като фактор. Но е грешка да се вземе нещо, само защото е налично по-скоро (личен опит)
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Вчера ме возиха с 04, ама дизел. На аутобана разцепваше
Коледа гата я нагърчи до 200 и си ги достигна съвсем нормално. След намаляване доускорението си беше супер. 150 коня с DSG. Смяхме се с инфотеймънта, оплака се от него и от навигацията. Иначе колко е голяма.... на мен мине огромна направо. Сега се возя с един Пасат, ами дори по малък ми се струвв, което може да е мое субективно усещане.
Коледа гата я нагърчи до 200 и си ги достигна съвсем нормално. След намаляване доускорението си беше супер. 150 коня с DSG. Смяхме се с инфотеймънта, оплака се от него и от навигацията. Иначе колко е голяма.... на мен мине огромна направо. Сега се возя с един Пасат, ами дори по малък ми се струвв, което може да е мое субективно усещане.- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Така е! Бащата затова взе королата 2018... голяма преебавкаSec8200 написа: 05.10.2021, 07:12:52 Но е грешка да се вземе нещо, само защото е налично по-скоро (личен опит)
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Абсолютно вярно. Но и по технически данни имат еднакъв въртящ момент - по 200 Нм, който се достига малко по-рано при четрицилидровия мотор, но разликата с 250 Нм на мотора със 150 к.с. е осезаема.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
@Taratajki, като написа, че си се возил с 200 по аутобана, мислех че е в преносен смисъл.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ахъм. Като мадама със секси задница, която като видиш отпред и ... предпочиташ да я гледаш отзад.
Бееееее.....
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Taratajki - Егати, колко е чист Пътя..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
Sec8200
не знам дали сериозно го казваш или на шега (ще извиниш особенности на интернет общуването) ... но моят опит е точно такъв
Наконфих си моята кола - О3, ръчка, 1.8 TSI 180кс, Vision, Canton, 17" и отивам да я поръчам - али бали за 6 месеца, ама можело да дойде за 4 и т.н. Не ми го казаха предишния път и вече бях без кола - айде месец два ще закрепя с Дядо Ярис на достолепните 15г по него време, но 6 месеца ми се видя много.
И се почна - айде дизел ли да е 2.0 или 1.4 - все компромиси спрямо 1.8 - откъм вървеж и откъм задно окачване. Айде това, онова накрая купих дизел, че го имаше наличен. Еми ... 5г си живея с компромиса, не е лоша кола - харесвам си я много, но не е на 100% каквото исках ... а парите бяха същите. Затова ме беше яд, че не взех 1.4 - щях да спестя едни 4-5к надолу - все нямаше да е същата кола дето искам, ама поне еврейското в мен да има оправдание