Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- redalex
- Гараж: i3
На драга, този с Шкодата на старта има реакция на бабичка...
- redalex
- Гараж: i3
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Брутален цвят, но стоманеното сива си остава класика. Вчера до мен беше спряла О3 FL VRS Steel grey - невероятна 
-
travelboy1965
Малко впечатления след тест драйв на Октавия 4,Меган 4 и Корола хибрид.
Октавия 1.5tsi:Супер дизайн-грабва окото.Вътре е широко.Голям багажник.Дотук.Возия-с една дума каруца.Двигател-не знам къде са ги скрили тия коне.Карах на магистрала до летището на Варна.Не ускорява като хората.Може и да е субективно мнение,че карам дизел DCI ама куца работа.
Меган4 1.4tsi автоматик
Дизайна също грабва окото.Вози меко.Уж по-малък двигател от октавията но ускорява по-добре.Интериор-тоя дисплей дето са го пльоснали по средата ме дразни.Иначе е широко вътре и има голям багажник.
Корола 1.8 хибрид.
Кофти дизайн.Но на второто ходене реших да я пробвам.По-тясно е вътре от октавията и мегана,но е комфортно.Возия-приятна.Много добър автоматик.С една идея по-качествен интериор.Разход пробвах градско 3.5 без да съм карал досега такава кола.
Октавия 1.5tsi:Супер дизайн-грабва окото.Вътре е широко.Голям багажник.Дотук.Возия-с една дума каруца.Двигател-не знам къде са ги скрили тия коне.Карах на магистрала до летището на Варна.Не ускорява като хората.Може и да е субективно мнение,че карам дизел DCI ама куца работа.
Меган4 1.4tsi автоматик
Дизайна също грабва окото.Вози меко.Уж по-малък двигател от октавията но ускорява по-добре.Интериор-тоя дисплей дето са го пльоснали по средата ме дразни.Иначе е широко вътре и има голям багажник.
Корола 1.8 хибрид.
Кофти дизайн.Но на второто ходене реших да я пробвам.По-тясно е вътре от октавията и мегана,но е комфортно.Возия-приятна.Много добър автоматик.С една идея по-качествен интериор.Разход пробвах градско 3.5 без да съм карал досега такава кола.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Щом е 3.5, значи е плъг-ин, а щом е плъг-ин значи батерията е била заредена. При незаредена батерия може и 13.5 да е ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- igeorgiev82
stefan L, мисля,че Корола няма плъг-ин хибрид.
-
nvulchev1
3.5 си е напълно реален разход за корола хибрид за градско.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Приус няма плъг-ин и при него разходът е 5.5 -6.
-
travelboy1965
Не е плъгин.Обикновен хибрид.Бях впечатлен.И въпреки че харесах Октавията на визия,преглътнах и поръчах королата.Същата като тестовата
-
5rar
Меган с 1.4TSI няма, има 1.3TCE 140. Седанът е съмнително да е по-динамичен О4 1.5eTSI 150 DSG.
Нищо не се споменава за динамиката на Королата и разход над 120км в час![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
Нищо не се споменава за динамиката на Королата и разход над 120км в час
-
travelboy1965
Карах само в града, защото нямах час и наистина не съм пробвал на магистрала.Но по бул.Левски си ускорих и ми се стори прилично.Само ме стресна малко,че двигателя изръмжа рязко.Явно съм бил на ток.Малко е странно но сигурно се свиква.Емоциите крещяха вземи Шкодата,ама разума каза Тойота.Пък и вече не съм на 20 да се състезавам.Просто ми трябва удобна за трафика,надеждна и икономична кола.Да мегана беше 1.3tce 140 коня.Казаха ми,че 1.2 tce са го спрели заради дефекти.Това ме стресна при тия турбинирани мотори.Пускат ги и след 2 години ги спират..Вече взех да ги бъркам.Понеже нямаха тестов ми дадоха на шефа на Алианс ауто мегана.
Някой знае ли колко гори градско О4?
Някой знае ли колко гори градско О4?
-
5rar
Около 7-8, трафик 10-11, извънградско 5-6.
Трябваше да я пробваш Королата, как бучи на магистрала, при ускорение бензи с 99к.с. и CVT. Пиша не да се зяждам, ами понеже съм пробвал.
Трябваше да я пробваш Королата, как бучи на магистрала, при ускорение бензи с 99к.с. и CVT. Пиша не да се зяждам, ами понеже съм пробвал.
Последно промяна от 5rar на 03.10.2021, 18:33:19, променено общо 1 път.
- igeorgiev82
stefan L, къде вкарА Приус па сега
,колегата е карал Корола,а тя няма плъг ин.
А Приус имааа![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
А Приус имааа