Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
tuningmania написа: 31.03.2021, 11:04:44
Не знам как да си го обясня факта.
На Автопилот - темпомат, компютъра знае предварително какво ще прави и го прави както си знае т.е плавно и неусетно. Когато НЕ си на темпомат, компа е на тръни кога ще смачкаш газта и ще трябва да действа без да е подготвен.
Другото е, че прекалено много се вторачваме в тези бангии, но така е като сме маносани на тема автомобили.
tuningmania написа: 31.03.2021, 13:25:50
Щом е умно, време е вече да се научи, че няма да го стресирам.
Мен вуйчо ми ме е учил към куче и циганин с гръб да не заставам, явно ДСГ-то са го програмирали доверие на никого, особено на източно европеец. А колко е умно е вече коментирано , че са няколко карти и режима на работа, а не изкуствен интелект от трето поколение.
tuningmania написа: 31.03.2021, 11:04:44
При мен се усеща редовно, но категорично не всеки път. Има моменти когато сваля от 3 на 2 абсолютно неусетно. За съжаление, аз все още не мога да хвана точна логика.
Опитай по наклон надолу, като натискаш леееко спирачката. Тогава е най-осезаемо. При ускорение е плавно превключването. С темпомата още повече всичко е "по учебник и по вода" затова е още по- плавно.
stanley написа: 31.03.2021, 13:08:41
компа е на тръни кога ще смачкаш газта
При някои шофьори даже компа е захапал джама и стиска, за да не се изтърве в гащите от страх. Добре че е с AI та да знае как да реагира ...
kalata написа: 01.03.2021, 14:54:56
2018г. Четвърта смяна на 170.000км.
Отново преобладаващо градско шофиране.
Вече съм на 210.000км. Основно магистрално и лек градски режим, без задръствания.
2021г. Пета смяна на 213.000км
kalata написа: 01.03.2021, 13:46:42
При мен наблюдавам понякога леко грубо връщане от 3та на 2ра предавка. Това започва да се случва, когато наближи време за смяна на маслото в кутията. След смяна на маслото не се наблюдава.
Беше започнало да се появява пак това тупкане, както и понякога сутрин при тръгване от P на D.
След смяната изчезна.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Незнам точно. Напълнихме 6 литра, после по процедурата - температура и т.н. Според мен върна около литър, литър и половина. Незнам и точно колко източихме. Би трябвало да е останало колкото трябва.
Сещам се за адаптациите, които сме обсъждали и в тази тема. Досега никога не сме правили - нито при Сами, нито при следващите майстори.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
О2 2.0 bkd 284400км реални ( втори собственик съм) обслужвана е само в Еуратек - еми.. смених цялата кутия. Непревключваше плавно, всяко движение беше с удар. Свалихме кутията и се оказа че съединителите са заминали, имаше луфт на вала и закапак на всичко, колкото искате стружки в маслото. След смяната, всичко е ОК
tuningmania, кутията я сменихме в сервиза на един приятел, който се занимава само с камиони - втора ръка кутия взех за 1000лв. 450лв масло и филтър и 200лв му дадох за работата.
Моя познат извика някакъв пич който само мина с диагностиката след него да види всичко да ли е наред и да направи една адаптация на съединителите. Почти две седмици я карам вече и нямам никакви проблеми