AdBlue
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
AdBlue
Глупости - аз пълня докато щракне. Малко по-бавно си показва че си заредил - трябва да мине известно време.
а на ЕТ им кажи да го духат и че не си заредил до горе, както е написано. Да си го оправят по гаранция.
а на ЕТ им кажи да го духат и че не си заредил до горе, както е написано. Да си го оправят по гаранция.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
AdBlue
В коя инструкция? Пишеш в тема за Супърб 3, но явно не става въпрос за него, защото той събира 15-16 литра.
В инструкцията за С3 пише, че след зареждане колата се оставя на контакт за 30 секунди, без да се пали, така че пълненето да бъде разпознато от системата. Аз не съм го спазвал винаги и пак не съм имал проблем.
Също, в инструкцията не пише, че не трябва да се пълни до горе. Пише, че при зареждане от колонка пълненето трябва да спре при първото изключване на пистолета.

В инструкцията за С3 пише, че след зареждане колата се оставя на контакт за 30 секунди, без да се пали, така че пълненето да бъде разпознато от системата. Аз не съм го спазвал винаги и пак не съм имал проблем.
Също, в инструкцията не пише, че не трябва да се пълни до горе. Пише, че при зареждане от колонка пълненето трябва да спре при първото изключване на пистолета.

- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
- redalex
- Гараж: i3
AdBlue
Тогава, викаш ЕТ и да се оправят.
Тъкмо тогава и резервоара няма да е пълен тогава
Отделно, че 99% сигурно е, че проблем няма, а просто нещо е бъгаво и отчита бавно.
Между другото - аз понеже съм бос с дизелите, на бмвто преди време светна ад блуто и не знаех, че може да се сипва от колонка, а взех някакъв найлонов пакет с ад блу...малко се олях докато сипвах, че не беше удобно. Та на всяка бензиностанция ли има ад блу на колонка?
И ад блуто стандартно ли е за всички коли или има разлики?
Тъкмо тогава и резервоара няма да е пълен тогава
Отделно, че 99% сигурно е, че проблем няма, а просто нещо е бъгаво и отчита бавно.
Между другото - аз понеже съм бос с дизелите, на бмвто преди време светна ад блуто и не знаех, че може да се сипва от колонка, а взех някакъв найлонов пакет с ад блу...малко се олях докато сипвах, че не беше удобно. Та на всяка бензиностанция ли има ад блу на колонка?
И ад блуто стандартно ли е за всички коли или има разлики?
- redalex
- Гараж: i3
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
AdBlue
На по-големите има, особено там където има голям трафик на камиони. АдБлу трябва да е еднакво като състав навсякъде. Тия дни виждах приятел,тираджия,на ДАФ Евро 5 бил сипвал вода,и нямало сериозна драма. Сега кара Ман,Евро 6, не иска с вода да бъде поен.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
AdBlue
Е много ясно, че ще зареждаме до горе. Те инженерите са го измислили, колкото са позволили, толкова се пълни. В ЕТ са големи експерти...
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
AdBlue
На мен от М-Кар силно ми препоръчаха да наливам само OEM BMW Ad-Blue, защото имало разлика в киселинностите на различните Ad-Blue течности, които се продават в тъговската мрежа и с не-BMW такова имало шанс системата да не засече правилно доливането и да се ошашка. Колко са прави - не знам, ама е хубаво да се знае.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
AdBlue
Вероятно, разлики може и да има, но биха били минимални. Дали техниката е толкова чувствителна, че да засече тези разлики...поне аз, нямам идея. На бензиностанциите, от колонката е за камионите. Те нямат грижа ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH