Още един бърз Супърб:)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Мен пък ме стана интересна колаборацията между Еуратек и Ауто +
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Радвай се, че е стояла само 3 дни
Можеше и повечко. Ако трябваше да чакаш акумулатор от Чехия, да речем. Но май след втората година , гаранцията си я поемат Еуратек и те си решават, с какви точно части ще сменят повредените. Колкото до времето, един ден диагностика, един ден доставка, един ден мотане и ето ги три ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- redalex
- Гараж: i3
Явно ти не си си чел мненията по-назад в темата ...там друго казваш.
Но все тая.
За стоенето - може да е имало обективни прични...може и да е нямало. При всички положения претенцията трябваше да я отнесеш към ЕТ.
-
Drago9205
- Гараж: 535xi
Според мен човекът недоволства с право. Но все пак трябва да сме реалисти - има причина Шкода да нямат аналог откъм достъпност и цена/пакет, който предлагат. Пестенето от материали и обслужване е именно начин да минат по тънката линия.
Иначе от личен опит се убедих, че марките на акумулаторите са само едни имена и не гарантират нищо. Варти, бошове са ми се предавали за 3-4 години. От любопиство реших да пробвам някакъв евтин (куча марка QWP - 95 ампера - 125лв) и така го карам на една 3-та серия над 5 години, а колата стои само навън. За мен 2-3г живот си е малко за акумулатор - или се вгражда скапан продукт или той е пресметнат твърде оптимистично за конкретната кола.
При БМВ да речем оригиналният си е бял и пише БМВ на него (реално не е просто Варта или просто Бош).
При БМВ (М-кар, Ауто-бавария, Дару кар) не ти сменят частите с нищо различно от Genuine BMW част със съответните стикери, пликове, щампи.
А относно терминът ОЕМ (original equipment manufacturer) това е производителя на дадена част за БМВ, Vag, Мерц. Тоест ОЕМ е Sachs, Behr и други такива, но Genuine e произведено от ОЕМ-а и щамповано за съответната марка.
Дали има разлика в качеството е трудно да се каже, аз лично имам разнороден опит. На някои марки ОЕМ части карат около 2 пъти по-малко от Genuine такива (произведени от същия ОЕМ). Слагал съм и ОЕМ неща, които държат колкото Genuine.
Иначе от личен опит се убедих, че марките на акумулаторите са само едни имена и не гарантират нищо. Варти, бошове са ми се предавали за 3-4 години. От любопиство реших да пробвам някакъв евтин (куча марка QWP - 95 ампера - 125лв) и така го карам на една 3-та серия над 5 години, а колата стои само навън. За мен 2-3г живот си е малко за акумулатор - или се вгражда скапан продукт или той е пресметнат твърде оптимистично за конкретната кола.
При БМВ да речем оригиналният си е бял и пише БМВ на него (реално не е просто Варта или просто Бош).
При БМВ (М-кар, Ауто-бавария, Дару кар) не ти сменят частите с нищо различно от Genuine BMW част със съответните стикери, пликове, щампи.
А относно терминът ОЕМ (original equipment manufacturer) това е производителя на дадена част за БМВ, Vag, Мерц. Тоест ОЕМ е Sachs, Behr и други такива, но Genuine e произведено от ОЕМ-а и щамповано за съответната марка.
Дали има разлика в качеството е трудно да се каже, аз лично имам разнороден опит. На някои марки ОЕМ части карат около 2 пъти по-малко от Genuine такива (произведени от същия ОЕМ). Слагал съм и ОЕМ неща, които държат колкото Genuine.
Последно промяна от Drago9205 на 16.09.2021, 18:25:38, променено общо 1 път.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Хайде още един.Monky написа: 16.09.2021, 15:36:32 За мен е недопустимо да се сменя каквато и да е било част от колата с такава, която не е ОЕМ.
Колеги, дайте пак отначало да обясним на всички кое е ОЕМ, кое алтернатива. Как навсякъде ви лъжат с фалшиви части или части трето качество, специално изпратени за България. И така нататък.
@redalex, натискам бутона за драмата
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Когато купих предишната ми кола Рено Меган, взех й АС Delco. Изкарах с него 11 години и с него я продадох. Така че всичко е до късмет. На служебния Рапид за три години и вече излиза съобщение на дисплея, че имам слаб акумулатор.
- Grozdev
- Гараж: AUDI A6 50TDi
Може ли някой да ми обясни и дали е възможно, да си сменя езика на таблото /virtual cockpit/, защото сега е на английски, а искам да е на български. Рових навсякъде в менютата на колата, но не успявам да го открия.
- Grozdev
- Grozdev
Здравейте,
Не съм от най-активните в форума, но обмислям да се разделям с колата/краста/. В момента е на 80к км /взех я на 60к/ и реших първо тук да споделя. След като я взех от Дидо съм я обслужвал в шкода, което може да се проследи в ЕТ и с подменени малко неща по гаранция, която изтича догодина януари месец. Знаете я много добре каква е,какво и е пипано и наистина може би ще съжалявам, но съм такъв 1-2 години и почвам да гледам друга, а и ми е втори супърб /да с огромна разлика един от друг/ и взе да ми омръзва. Преди съм карал само аудита и честно взех да се оглеждам отново в тях, така че някой ако желае може да се свържи с мен на л.с. или по телефон 0885656335.

Не съм от най-активните в форума, но обмислям да се разделям с колата/краста/. В момента е на 80к км /взех я на 60к/ и реших първо тук да споделя. След като я взех от Дидо съм я обслужвал в шкода, което може да се проследи в ЕТ и с подменени малко неща по гаранция, която изтича догодина януари месец. Знаете я много добре каква е,какво и е пипано и наистина може би ще съжалявам, но съм такъв 1-2 години и почвам да гледам друга, а и ми е втори супърб /да с огромна разлика един от друг/ и взе да ми омръзва. Преди съм карал само аудита и честно взех да се оглеждам отново в тях, така че някой ако желае може да се свържи с мен на л.с. или по телефон 0885656335.

- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
@MHlebarov ти си.

тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- Grozdev

След като се отказах да я продавам, реших да и сменя малко визията.
-
Zhelyazkov89
- Гараж: Citigo 1.0 MPI
EX Octavia 3 FL 1.8 TSI Vision
EX Fabia 3 FL Edition 1.0 MPI
EX Superb 2 FL, 2.0 TDI CR, 4x4
EX Superb 3 FL Edition, 2.0 TDI 7DSG, 4x4
EX Haval H6 3rd gen 2.0 204, 4x4
Octavia 4 FL 1.5 mHEV Edition 130
Правилно си решил. И за джантите, и за продажбата. Впрочем, 19-ки ли са? От частно лице ли ги купи или брои една градска кола пари в Еуратек? 
- Grozdev
От частно лице ги взех и да 19-ки са. Иначе още като я взех и от време на време се оглеждах за такива, но все не излизаха и преди 2 дена писах във фейс групата и едно момче се нави да ми ги продаде.
-
penevdch
Ма много грозни тия джанти ..... Бърже да ми ги продаваш!
- Grozdev
Здравейте,
С течение на обстоятелствата се разделих със супърба и ми остана Pedalbox-а, някой ако го желае го продавам за 300 лв. Нов е 289€ към днешна дата.

С течение на обстоятелствата се разделих със супърба и ми остана Pedalbox-а, някой ако го желае го продавам за 300 лв. Нов е 289€ към днешна дата.