Извинявам се предварително, ако вече е пускана подобна тема, но търсих и не видях нещо подбно.
Tа накратко имам следния проблем, ако някой се е сблъсквал.
Автомобилът е Октавия 1, 2004г, 1.9 TDI, 131кс, ASZ, 6 степенна кутия. Педалът на съединителя потъва понякога и все едно залепва за пода и не вдига докато не му помогна с крак. Отделно трудно включва 1-ва и 2-ра и понякога като дам 1-ва или задна, за да паркирам цялата кола започва да се тресе и не иска да освободи от скорост докато не загася.
Сменил съм съединителя и двете помпи, цялата кола е ревизирана и няма проблеми, майстора който има същата я гледа и каза, че според него трябва да се смени тръбопровод на съединителя, който свързва горната и долната помпа (номер на частта: 1j1721465 bc), но е само с поръчка от Шкода, не е евтин, а най-лошото е, че не е сигурно,че е от това.
Получих съвет като евентуални проблеми - износен корпус на скоростната кутия при лагерите на входящия вал (отивам на друга кутия или някой, който да оправи тази, ако е това) и още няколко неща, които са проверени и не е от тях. Спирачната течност си е на ниво и не мърда.
Ще съм благодарен за идеи от какво е, както и за препоръчани сервизи в София които могат да я погледнат и да не гадаем, за да решим проблема преди да съм сменил половината кола
Благодаря предварително и желая безаварийно на всички колеги.