Представяне на Superb 3

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Представяне на Superb 3

Мнение от odo »

Ето един с бокс [smilie=yahoo.gif]
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Представяне на Superb 3

Мнение от tsonko »

Много добре се движи - изобщо не го убива автомата според мен. 4х4 малко почва да му тежи след 200, но за 2000см3 е повече от добре. Направо бюджетно s500 става с една такава генерацийка.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Представяне на Superb 3

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Тези мотори 2000 ТSI започват да се доближават до WRC колите от преди 10г. 2 лира с турбо около 300к.с. Моторите им изкарваха по 500-1000км.
на бой. Предполагам технологиите са се подобрили доста от тогава. Но ми е интересно колко ли ще изкарат съвременните мотори.
А и това е началото. В Ф1 вече от 1.6 турбо вадят по 900+ к.с.
До година две може би ще видим 1.6 мотори с по 200+к.с.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Представяне на Superb 3

Мнение от BlackPearl »

To и сега ги има. На PSA Group има 1.6 200к.с + , даже КИА Про Сиид е 1.6 204 коня.

Забелязахте ли обаче, как му се разшириха тръбите на генерацията. Освен ако камерата от вятъра не мърда назад което е малко вероятно. (1;45 и 2:15 каква разлика има)
Със затворен клапан са почти до бронята, а след като я наби яко, как излязоха .[smilie=hunter.gif]
Изображение
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Представяне на Superb 3

Мнение от tsonko »

1,6 200+кс има доста и сега наистина. След време, ще е за бегачките като ГТИ и ВРС. 2,0 ще стане лукс само за коли клас 5та серия, суперб, е класа, а масовите коли ще са с мотори като на Маджо Форда - 3цил по 150-160кс.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Представяне на Superb 3

Мнение от SimichOil »

Е щом на новото Мондео му слагат 1.0 ЕкоБууст двигател...срамота. Кола с габаритите на Ауди А6, Супърб....Пасат - да му сложат двигател като на мотор.

А...една задължителна екстра за Супърб 3 - Смарт фаровете. Миналата седмица ходих до София. от Луковит до Русе карах на дълги светлини. Нито един не ми светна, че заслепяват. В момента в който се появи кола пред мен или насреща - едно много тъмно петно обгражда колата - и всичко около нея е страшно силно осветено. Аз такова нещо за пръв път виждам - останах с отворена уста когато го пуснах. Няма такъв кеф - наживо е уникално усещането.
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Представяне на Superb 3

Мнение от PRO »

Продавай я и взимай октавия. Не ти трябва Супърб.
Пиши на лично да се разберем за цена [smilie=sarcastic.gif]
TSI Team
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Представяне на Superb 3

Мнение от odo »

SimichOil написа:Е щом на новото Мондео му слагат 1.0 ЕкоБууст двигател...срамота. Кола с габаритите на Ауди А6, Супърб....Пасат - да му сложат двигател като на мотор.

А...една задължителна екстра за Супърб 3 - Смарт фаровете. Миналата седмица ходих до София. от Луковит до Русе карах на дълги светлини. Нито един не ми светна, че заслепяват. В момента в който се появи кола пред мен или насреща - едно много тъмно петно обгражда колата - и всичко около нея е страшно силно осветено. Аз такова нещо за пръв път виждам - останах с отворена уста когато го пуснах. Няма такъв кеф - наживо е уникално усещането.
За това ли е тази секция във фара със странния перфориран рефлектор?
Били споделил какъв разход ти дава?
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Представяне на Superb 3

Мнение от VALDO »

Те неговоте не харчат,даже връщат!Прати 20-30л да турна на Фабията бе скръндза! [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
asenabv

Шкода Новак

Представяне на Superb 3

Мнение от asenabv »

Как става тоз номер братко...аз кат карам на дълги и застигам някой още на 300 метра ми пуска "авариини" да превключа...па камо ли идваща насреща кола...такова тъмно петно дето казваш...незнам...или па нямам тая екстра...освен адаптивен ксенон, още нещо ли трябва да има?
Hyper

Шкода Новак

Гараж: Toyota Аvensis 2.0 D-4-D 115к.с., VW Golf 4 1.9 101к.с., Honda CBR1000RR 170к.с.
Управлява Skoda Superb 3 L&K 190hp 4x4

Представяне на Superb 3

Мнение от Hyper »

Това за смарт фаровете наистина е много хубаво но аз лично имам наблюдение ако насреща движещата кола е много далеч, екстрата не сработва, явно камерата има някакъв обхват и не долавя колите който са в далечина, но за завои е перфектна, докато излезе някоя кола от завоя и прави тъмно петно в участъка където се намира автомобила, или ако караш зад някои също не го заслепява, Smart Light Assist много добро само да не се разваля
Изображение
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Представяне на Superb 3

Мнение от SimichOil »

odo написа: За това ли е тази секция във фара със странния перфориран рефлектор?
Били споделил какъв разход ти дава?
Цък

Честно казано - не знам как го прави това нещо фара за да докара такъв светлинен поток. За да работи екстрата колата трябва да се движи с поне едни 60 км/ч. Когато е спряна - не се вижда - автоматично минава на къси - като падне под около 30-40 км/ч. Познава се дали има такава екстра колата - по фара - линиите които са успоредни на движението - трябва да светят бяло - на фарове без тази екстра са жълти. (поне така обясняват в сайта на шкода). Досега не ми се е случило да не реагират на момента фаровете.
20160627_220710_HDR.jpg
За разход - Русе - Пловдив - Родопите - там ждрела, пещери, баири - Девин - Русе - среден разход 6.1 - като на моменти съм се отпускал да карам малко по-бързичко.

Русе - София - Русе - 4 човека в колата - климатик постоянно - на магистралата 130 където позволява защото има и ремонти много. Извън магистрала 110-120 - зависи пак от трафика - 5.6 среден разход. С един резервоар ми показа че мога да мина около 1250 км.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Представяне на Superb 3

Мнение от odo »

Сега ще гледам как свети основата, като се разминавам със Супърби.
Може би тази релефна плочка в ляво от лупата прави затъмнението?
Изображение
Надявам се за фейслифта от VW да разрешат слагането на лед фарове.

Разхода ти е супер, наистина новите коли стават по-икономични :)
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T