viewtopic.php?p=241250#p241250peyopetrishki написа: 10.09.2021, 15:45:02 Дайте линк за някаква по-качественна букса, която да си взема за тая програма?
DPF принцип на работа
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
DPF принцип на работа
-
tottko
- Гараж: Octavia Combi 3 2,0 TDI /110 kW/ 150 к.с. 6М, 2017г.
DPF принцип на работа
В лога са записани само данните, няма данни за грешки.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Предполагам (гадая всъщност), че си с разделен филтър и катализатор. И Nox... бла-бла е натрупването в катализатора.
Грешки се получават при кофти тапа. Ама ако работи все пак, не е драма. В тоя филтър нещата се сменят бавно, не е страшно, че някой фрейм се затрил.
Бееееее.....
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
DPF принцип на работа
В Склад 66 има в Пловдив по 25 лв.peyopetrishki написа: 10.09.2021, 15:45:02 Дайте линк за някаква по-качественна букса, която да си взема за тая програма?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
DPF принцип на работа
Тази ли? Имам я, работи с VAG DPF, но е голям кютюк. И не заспива и ме беше страх да я оставям перманентно включена в порта.
Тази е много по-добра. Много малка, изобщо не отстърча, все едно че я няма. Ако не се ползва си заспива и с натискане на копчето в средата се буди. Сред препоръчаните от разработчика на апа е. В Склад66, обаче, е много скъпа. Пичът в OLX я продава за 33 лв. Моята не съм я купувал от него, но би трябвало да е същата.
- JORDITO
DPF принцип на работа
Е да така е. А за заспиването, компа на колата я гаси след 10 минути при заключване.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
DPF принцип на работа
Елм-а не знам, обаче Лаунча нищо не го гаси, даже обратното, той не дава на колата да "заспи" и познай....за една вечер ток нЕма... ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- JORDITO
DPF принцип на работа
todor87, забравял съм ЕЛМ - а по 1 седмица и няма драми.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
- Ramzes
- Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008
DPF принцип на работа
Имам китайски от тези сините мини с блутут. На последните две коли си стои закачен непрекъснато и за 5 години не е имало проблем. Достъпен е през блутут само ако колата е на контакт или запалена.
Като начало е хубаво да се провери дали vag dpf се поддържа. Моята кола е по-стара и с тази маркировка на двигателя не става. Програми за тест и настройка си работят.
Като начало е хубаво да се провери дали vag dpf се поддържа. Моята кола е по-стара и с тази маркировка на двигателя не става. Програми за тест и настройка си работят.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
-
tottko
DPF принцип на работа
Колега, аз моят донгъл си го купих от Алиескпрес, ако пазаруваш или си пазарувал от там, цената е доста по-ниска. Моята я поръчах с WiFi и пристигна за 16 дена от Китай, ето от тук: https://www.aliexpress.com/item/1874800 ... 4c4d4TRnxM . Имаш възможност да си избираш цвят и дали да е с WiFi или Bluetooth, като последната е по-евтина. Ако не се ползва 10 минути и заспива.peyopetrishki написа: 10.09.2021, 15:45:02 Дайте линк за някаква по-качественна букса, която да си взема за тая програма?
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
DPF принцип на работа
Айде и аз като горд собственик на кюмбе да се включа по темата.
Колата е от подписа, 2015г. CFHC мотор, вече на 95,000км. Една година и 20,000км. при мен.
До момента не съм се втелясвал и заглеждал в ДПФ-а, нито карам с идеята да го пазя. Там си е - да се оправя, стига да върви автомобила. Не съм виждал лампи, нямал съм проблеми.
От както карам колата обаче ми прави впечатление, че при чисто градско (Софийско) каране с ниска средна скорост и къси пробези прави регенерации на около всеки 100км. Прави, струва - като по часовник - 100км и влиза в регенерация. Вдига си оборотите, пуска си вентилаторите, минава и цикъла и всичко обратно. Като влезе в регенерация ако мога я карам, като не мога я гася - при следващия пробег си минава. Карам я нормално докато регенерира - нито я режа, нито я пъна - да се оправя.
Понякога тъпото ЕКУ решава да пусне регенерация точно като паркирам пред офиса, явно защото последните няколко километра карам по Цариградско и си стига началните условия - температури и пр. Мога ли сега да обикалям махалата в трафика като гламав докато ми тече работното време.... На място съм я оставял за експеримента да трака и зимата в студа ми се случи да не мине успешно - абортира и мина при следващия пробег докато я карах.
Тъй де, интересно ми беше при какви параметри се случва тази работа с регенерацията и забелязвам, че по спомени я пуска когато натрупа Soot mass calculated около 20-25гр. без никакво значение колко е Soot mass measured.
В момента е минала 90км. от последната регенерация и днес я закачих да видя какво показва. Ето и показанията:
- Soot mass calculated: 19,01g
- Soot mass measured: 3,48 g
Не знам кое-как изчислява. Виждам, че му влизат параметри като средна скорост от последната регенерация и разни други щуротии, но отчитам голяма девиация между двете показания. Нормално ли е, не е ли - не знам, но бас ловя, че утре или вдругиден пак ще пусне регенерация.
Извън града не я знам какво прави. Колата по-голямата част от пробега си го трупа по магистралата. Като съм я карал повече извънградско вдига пробега до регенерация, вероятно заради по-високата средна скорост и респективно по-ниското Soot mass calculated....или поне аз така си го обяснявам. Но пък веднъж ми се случи да карам София-Бургас с круиз на 145км/ч, влизам в града и на първото кръгово още ми пусна регенерацията. Шашава история.
Колата би трябвало да е с "ЕКО" софтуера, или поне така ми казаха от Шкода като я купувах. Имам приятел с Октавия 150к.с. ЕА288 (следващото поколение) и при него DPF-a се държи по много подобен начин.
Колата е от подписа, 2015г. CFHC мотор, вече на 95,000км. Една година и 20,000км. при мен.
До момента не съм се втелясвал и заглеждал в ДПФ-а, нито карам с идеята да го пазя. Там си е - да се оправя, стига да върви автомобила. Не съм виждал лампи, нямал съм проблеми.
От както карам колата обаче ми прави впечатление, че при чисто градско (Софийско) каране с ниска средна скорост и къси пробези прави регенерации на около всеки 100км. Прави, струва - като по часовник - 100км и влиза в регенерация. Вдига си оборотите, пуска си вентилаторите, минава и цикъла и всичко обратно. Като влезе в регенерация ако мога я карам, като не мога я гася - при следващия пробег си минава. Карам я нормално докато регенерира - нито я режа, нито я пъна - да се оправя.
Понякога тъпото ЕКУ решава да пусне регенерация точно като паркирам пред офиса, явно защото последните няколко километра карам по Цариградско и си стига началните условия - температури и пр. Мога ли сега да обикалям махалата в трафика като гламав докато ми тече работното време.... На място съм я оставял за експеримента да трака и зимата в студа ми се случи да не мине успешно - абортира и мина при следващия пробег докато я карах.
Тъй де, интересно ми беше при какви параметри се случва тази работа с регенерацията и забелязвам, че по спомени я пуска когато натрупа Soot mass calculated около 20-25гр. без никакво значение колко е Soot mass measured.
В момента е минала 90км. от последната регенерация и днес я закачих да видя какво показва. Ето и показанията:
- Soot mass calculated: 19,01g
- Soot mass measured: 3,48 g
Не знам кое-как изчислява. Виждам, че му влизат параметри като средна скорост от последната регенерация и разни други щуротии, но отчитам голяма девиация между двете показания. Нормално ли е, не е ли - не знам, но бас ловя, че утре или вдругиден пак ще пусне регенерация.
Извън града не я знам какво прави. Колата по-голямата част от пробега си го трупа по магистралата. Като съм я карал повече извънградско вдига пробега до регенерация, вероятно заради по-високата средна скорост и респективно по-ниското Soot mass calculated....или поне аз така си го обяснявам. Но пък веднъж ми се случи да карам София-Бургас с круиз на 145км/ч, влизам в града и на първото кръгово още ми пусна регенерацията. Шашава история.
Колата би трябвало да е с "ЕКО" софтуера, или поне така ми казаха от Шкода като я купувах. Имам приятел с Октавия 150к.с. ЕА288 (следващото поколение) и при него DPF-a се държи по много подобен начин.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
На това поколение, докато не наближи 200к, филтъра не прави проблеми. Това е за мръсния софтуер, с екото незнам.
Общо взето проблемите с филтъра почват там някъде.
Иначе алгоритмите са странни не само за теб. Ама "програмисти, сър", кога и да ги биеш, все има за какво.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Общо взето проблемите с филтъра почват там някъде.
Иначе алгоритмите са странни не само за теб. Ама "програмисти, сър", кога и да ги биеш, все има за какво.
Бееееее.....
-
tottko
DPF принцип на работа
Колеги, от какво зависи до колко % ще се регенерира филтъра? Вчера го чистих, забелязах че на 3-та предавка, с обороти някъде около 2 300 ( около 60 км/ч ) филтъра си прави достига по-бързо и по-лесно температура около 630 градуса, която си я поддържа най-лесно при тези стойности, чисти около 1600-2000 мг/км. Но като свали грамажа на саждите на 5 гр. ( Soot Mass Calc ), или на 22% задръстен филтър и регенерация спря, а ми се искаше да го изчистя още.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Това е въпрос, на който даже писалите софтуера май нямат смислен отговор
Бееееее.....