Фарове ....възстановяване или нови???

Модел Roomster от 2006 - до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
vladojo

Шкода Новак

Мнение от vladojo »

Здравейте, изправен съм пред следната дилема, а тя е:
Румстера, който купих е с много слаби фарове.Колата е 1.6 бензин 105кс. 2007год. Фаровете са със лупа H7 цокъл, една крушка дълги къси. Доколкото разбрах ел.магнит мести лупата, чисто визуално изглеждат добре, не са замъглени но светят доста слабо. Инсталацията на фара е изпечена и кабелите са оголени, възстановяването на тези фарове ще излезе около 350лв. двата. Нова инсталация и възстановяване на рефлектори, но за около 50 лв. отгоре мога да купя нови със цокъл H4 рефлектор без лупа HELLA. Сегашните също са HELLA. Въпроса е куплунга, който захранва инсталацията на сегашния фар ще пасне ли на новия без преправяне ?
Последно промяна от vladojo на 07.09.2021, 13:01:27, променено общо 1 път.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

При нови фарове е малко на късмет дали ще светят добре, особено ако вземеш някакъв нисък клас като ДЕПО. Понякога е по-добре да се вземе оригинален фар в добро състояние. За куплунга не мога да кажа дали ще басне без преправяне.
При мен късите светлини също за много слаби (на дълги светлината е добра) и по-скоро съм на вълна възстановяване на рефлекторите и почистване на лупите, но още не съм решил къде. За сега се справям с каране на къси + халогени, където е възможно и не преча на насрещно движещите се.
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

Относно рециклирането на фаровете, хубав краен резултат дават ако фара е ОЕМ, така съм чел по обявите! [smilie=pleasantry.gif]
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

На не ваг автомобил на познат, се изпекоха за около 3 години редовно на слънце до жълти, защото буквално няма сянка в района на работата му. Сега се пробва с оригинален фар в отлично състояние + защитно фолио.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Аз ако съм,ще сложа един хубав ксенон на тези фарове.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

И да сложиш ксенон, като мъртъв рефлектора резултата ще е почти нулев. Колега, моя съвет е да си рециклираш фаровете и да им сложиш един хубав 55 ватов ксенон на 4300к.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
mischoka

Škoda Фен²

Гараж: в търсене

Мнение от mischoka »

Преди няколко години си купих чисто нови фарове Хела с лупи на Октавия 2. Светеха по-слабо от старите рефлекторни фарове. Сложих им ксенон китайски и почнаха да светят доста добре. Аз много държах обаче баласта да е във фара, за да не се дупчи фара и така единия баласт изгоря след 2 месеца. После минах на Бош Силвър крушки, които струваха горе долу колко ксенона и сега също светят добре, но не колкото ксенона.
Мисълта ми е, че майсторите горе са прави, без ксенон и с нови фарове няма да светнат много.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

vladojo написа: 07.09.2021, 11:54:50 Въпроса е куплунга, който захранва инсталацията на сегашния фар ще пасне ли на новия без преправяне ?
Хора, човека пита за куплунга. Никой ли няма да му каже нещо?
Иска да си купи нови оригинални фарове, но с рефлектор.
Ще стане ли работата или не?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
mischoka

Škoda Фен²

Гараж: в търсене

Мнение от mischoka »

При Октавия 2 куплунга си пасва на фарове със и без лупа, при другите шкоди не знам.
vladojo

Шкода Новак

Мнение от vladojo »

Ксенон не желая. Откакто разбрах, че фаровете ми не стават се заглеждам по фаровете на други Румстери . Има ги с лупи Н7, Н4 рефлектор и лупа Н7 + рефлектор Н7, три различни модела фар. И точно това разнообразие провокира въпроса ми.
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008

Мнение от Ramzes »

vladojo написа: 07.09.2021, 23:51:33 Ксенон не желая.
Ако зависеше от мен бих ги забранил. 3/4 от хората карат с китайски ментета, които заслепяват зверски. За съжаление няма контролни органи, които би трябвало да спират от движение подобни опасни автомобили.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Ramzes написа: 08.09.2021, 00:10:45 Ако зависеше от мен бих ги забранил
И какво ти е виновен ксенона, че тъпаците слагат не подходящи крушки на рефлекторен фар. За тях си има специален модел крушки които не заслепяват. А ако е в лупа и правилно регулиран фар ще те заслепи точно никога.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008

Мнение от Ramzes »

skodko написа: 08.09.2021, 08:57:09тъпаците
Точно те са ми проблема. Хубавия ксенон си е ок, но дупето от село няма пари и си е взел от али експрес за 10 лв бройката. Покрай сухото гори и мокрото.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Румстърите във форума са много малко като цяло, та на въпроса с буксите едва ли някой може да даде сигурен отговор. По пътя на логиката не би следвало да има разлика между рефлекторен фар и фар с лупа откъм опроводяване, ама знае ли човек...

Иначе като цяло, VAG не се славят с добри фарове. Особенно при ниските класове автомобили. Даже в по-старите поколения фаровете с лупа се държат по-зле от рефлекторните, поне мойто усещане е такова.

Ако пасват кабелите, за мен най-смисления вариант е HELLA-та на рефлектор с OSRAM/PHILIPS крушка с много проценти %.
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Няма да са еднакви според мен. Лупата е с бленда за дългите.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Roomster”