странен проблем с фабрична аларма О1 тур
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
привет, пичове! тези дни сме на село и забелязвам, че вечерно време (след като се стъмни), алармата на каляската се включва без видима причина. изключвам я, отварям и затварям вратата, пак заключвам колата и следва ново задействие след 3-5 минути. интересното е, че в светлата част на деня изобщо няма проблем - стои заключена и мълчи
каляската е октавия 1 комби 2008 1.9 tdi 74 kW с фабрична аларма с обемен датчик и имобилайзер в ключа (сгъваем, ако има значение). сутринта я прочетох за грешки през ELM 327 с няколко приложения - няма записани никакви грешки. помислих за вариант муха в купето да активира обемния датчик, но не виждам насекоми. някакви идеи какво може да е и съвет дали някой знае как да заключа колата, без да включвам алармата? благодаря предварително!
-
niki
- Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5
Ще следя темата, защото имам същия проблем от години.
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
На мен ми се е случвало да се пуска алармата на Сеата без видима причина. След смяна на бравата се оправи. Преди това имах драми и с микроключетата в самата брава, та не знам дали е от тях или самата брава беше се прецакала нещо.