Skoda Octavia - 3 vs 4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Skoda Octavia - 3 vs 4
@smoke, е то ако поръчаш сега има наистина вероятност да пристигне зимата, ама не се знае само коя точно зима ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Skoda Octavia - 3 vs 4
За 04 Скаут дизляк ми казаха за първите месеци на 2022-ра в най-добрия случай.Ти не знам ,какво си поръчвал и договарял,но това е ситуацията за момента.Те ако ставаха ,както преди нямаше на склад да има само две коли и шоурума да е полупразен.
Dieselgate Team member
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Skoda Octavia - 3 vs 4
zar, аз нищо не съм поръчвал и договарял все още. Честно казано, досега чаках основно с надеждата да пуснат в продажба у нас и бензиновия О4 RS с ръчна скоростна кутия, ама явно нЕма 'а стане.
Според мен забавянията се дължат на отложените поръчки по време на ковид-затварянията през 2020 г. Затова сега през 2021 г. са дошли двойно повече поръчки от нормалното, което би трябвало да означава, че ако преди поръчките са били изпълнявани в рамките на 3 месеца, сега би трябвало да успеят да ги изпълнят в рамките на 6 месеца. Това, което са ти казали за О4 Scout, пасва на тази моя логика.
Според мен забавянията се дължат на отложените поръчки по време на ковид-затварянията през 2020 г. Затова сега през 2021 г. са дошли двойно повече поръчки от нормалното, което би трябвало да означава, че ако преди поръчките са били изпълнявани в рамките на 3 месеца, сега би трябвало да успеят да ги изпълнят в рамките на 6 месеца. Това, което са ти казали за О4 Scout, пасва на тази моя логика.
-
nmnikolov
Skoda Octavia - 3 vs 4
@smoke, в голяма грешка си. Забавянето се дължи само и единствено на недостига на чипове. Има доста статии напоследък за този проблем при всички производители.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Skoda Octavia - 3 vs 4
nmnikolov, не съм в голяма грешка. Просто чиповете са били и преди тясното място, но сега поръчките са двойно повече. Затова при същия наличен капацитет за производство на чипове в света сега трябва двойно повече време, за да се изпълнят наличните двойно повече поръчки.
-
nmnikolov
Skoda Octavia - 3 vs 4
@smoke, вземи потърси статии в нета преди да твърдиш, че проблема не е в чиповете.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Skoda Octavia - 3 vs 4
nmnikolov, май не разбираш добре какво съм казал. Нека го кажа пак - поради двойното повече поръчки и същия наличен капацитет за производство на чипове и електронни компоненти, тяхното производство изисква двойно повече време. Нищо при производството на чипове не се е променило. Забавянето на изпълнението на поръчките за чипове е следствие от по-големия брой поръчки.
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
Skoda Octavia - 3 vs 4
Честно казано на мен О4 с нищо не ми харесва повече от О3. Всъщност харесва ми това, че има електрически багажник на лифтбека. За мен О4 не е никакъв ъпгрейд на О3 като кола, освен визия (която на мен не ми допада). Освен това имам чувството, че при О4 още повече се наблюдава икономията на при производството, което е дразнещо, защото О4 реално е по-скъпа при покупка.
-
hvp800
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Skoda Octavia - 3 vs 4
smoke, Да само дето времето в момента вече не е два пъти, а шест пъти над стандартния срок. При това с клауза за отлагане с неопределен срок. Такива са договорите за доставка към днешна дата.
За чиповете говоря, за колите напрактика срок няма. Оставете какво говорят в ЕТ, те напрактика нямат никаква смислена информация, просто трябва нещо да кажат.
Относно това дали нещо се е променило при производството на чипове... можем да поспорим, ама не му е тука мястото.
За чиповете говоря, за колите напрактика срок няма. Оставете какво говорят в ЕТ, те напрактика нямат никаква смислена информация, просто трябва нещо да кажат.
Относно това дали нещо се е променило при производството на чипове... можем да поспорим, ама не му е тука мястото.
Бееееее.....
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Skoda Octavia - 3 vs 4
Както ми каза един майстор, от двойката насам се наблюдава сериозна деградация в качеството на материалите. И ако О3 е що годе ок, се бил нагледал на чисто нови О4-ки...Бърдаров N1 написа: 02.09.2021, 06:05:11 Честно казано на мен О4 с нищо не ми харесва повече от О3. Всъщност харесва ми това, че има електрически багажник на лифтбека. За мен О4 не е никакъв ъпгрейд на О3 като кола, освен визия (която на мен не ми допада). Освен това имам чувството, че при О4 още повече се наблюдава икономията на при производството, което е дразнещо, защото О4 реално е по-скъпа при покупка.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Skoda Octavia - 3 vs 4
Не знам каква деградация в материалите виждат, но не помня някой да е вдигал конете на кола ×2 и повече без да "кове" мотора и да държи без проблеми. И не говорим само за мотора ,а и за кутия, дифове, раздатки, полуоски и прочие. Дори вътре не нига да се оплача от материалите, нито пука ,нито ме дразни
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Skoda Octavia - 3 vs 4
Ти не си претенциозен явно. На други супърбите им пукат и ги сменят ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Skoda Octavia - 3 vs 4
Пейо, те им пукат, те искат да ги сменят, ама реално си ги карат 
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Skoda Octavia - 3 vs 4
Пусти пари ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.