Да и аз така разсъждавах по въпроса, затова и го свалих. На мен ми беше нужен за стойка на велосипед. То не е голяма драма де, пищи само като включа на заден ход. Вероятно може да се продават и такива залагалки за буксата, които да имитират, че има закачена ремарке, каравана или прочие.Цецо75 написа: 13.08.2021, 13:10:25 Като закачиш каравана, вероятно ще го познае през буксата и парктроника ще се изключи съвсем.
Въпроса е като е само теглич. Незнам дали е толкоз умен да адаптира сензорите или принципа е като имаш теглич, значи ще теглиш нещо и парктроник не ти трябва. Като не теглиш, го сваляш.
Като цяло да стърчи теглича отзад, без да се тегли незнам до колко е добре за безопасността.
Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Попитай майстора?
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Попитай майстора?
VCDS. Никакви залъгалки. Можеш да си имаш теглич, можеш 100г. да си караш колата с теглич, без никога нищо да закачаш на него. При правилна настройка парктроника ще си работи адекватно.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Попитай майстора?
Някой да има представа в капачката на резервоара дали има вграден клапан за обезвъдушване? Последно време като отвъртя капачката има малко вакуум, преди не беше така. Става въпрос за голф 7 но предполагам че и в предните модели е същото.
-
_A_
- Гараж: N/A
Попитай майстора?
Пичове, дайте съвет за AdBlue системата.
4ти ден се мъчат в един сервиз и не могат да го оправят.
Светна грешка, не за допълване, а че остават 1000км. От там в сервиза смениха инжектора, помпата и не иска да се маха тая грешка от таблото.
Четох в английския форум, че ъпдейтват ECU-то и се чудя дали да не им кажа/ако не са го направили вече/ да видят и това.
Някой да го е имал тоя проблем?
4ти ден се мъчат в един сервиз и не могат да го оправят.
Светна грешка, не за допълване, а че остават 1000км. От там в сервиза смениха инжектора, помпата и не иска да се маха тая грешка от таблото.
Четох в английския форум, че ъпдейтват ECU-то и се чудя дали да не им кажа/ако не са го направили вече/ да видят и това.
Някой да го е имал тоя проблем?
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Попитай майстора?
@_A_, преди няколко месеца общувах с моя майстор на тая тема. Те имаха подобен проблем и разрешаването му се бе оказало сложно. Тяхното заключение беше,че когато колата не се кара много е добре резервоара с адблуто да не се оставя с намалено количество, понеже по страните му се оформят кристали, после падат в системата и си еваба майката. Ако звънни им, може да те посъветват нещо - d-bros automotive.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
_A_
Попитай майстора?
@peyopetrishki, тя колата е там
По принцип имаше количество вътре, кара се всеки ден, но явно е нещо друго. Поне според мен софтуерно
По принцип имаше количество вътре, кара се всеки ден, но явно е нещо друго. Поне според мен софтуерно
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Попитай майстора?
А от ЕТ какво казват?
Най-вероятно няма да се справят, та не я мъчете...ами отивай натам![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Най-вероятно няма да се справят, та не я мъчете...ами отивай натам
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Попитай майстора?
Ам да не е само като при мен, просто чистят грешката и газ докато пак светне. Чака се софт от Шкода. Дано за всичко дето си го изброил не си кешал.
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
Попитай майстора?
Е как да не е...
Иначе ад блу-то е много бъгава по-принцип и така, като се закучи...направо ги махат...
Имам наблюдения над един Кайен...мъчиха го, мъчиха...и накрая я резнаха
И в "Порше София" също беше колата, но пък кой какво е правил...само мога да гадая. Според мен няма как да не се оправи ама, зависи на кой ще попаднеш.
Иначе ад блу-то е много бъгава по-принцип и така, като се закучи...направо ги махат...
Имам наблюдения над един Кайен...мъчиха го, мъчиха...и накрая я резнаха
И в "Порше София" също беше колата, но пък кой какво е правил...само мога да гадая. Според мен няма как да не се оправи ама, зависи на кой ще попаднеш.
-
_A_
Попитай майстора?
Може и това да е. Уж питали точно в Порше как да се справят.
Иначе по техни думи инжектора вече беше запушен, а помпата не работеше. Така че, с парите е свършен факта
Най-вероятно ще я взема утре и директно в ЕТ те да се мъчат.
Иначе по техни думи инжектора вече беше запушен, а помпата не работеше. Така че, с парите е свършен факта
Най-вероятно ще я взема утре и директно в ЕТ те да се мъчат.
- Rangel
Попитай майстора?
Абе с цялото ми уважение към сервиза, ама тея сме ги слушали “те така и така бяха за смяна” обаче това още си свети 90% залагам на софт проблем!
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
Попитай майстора?
Е то е 100% софтуерен, защото не ресетва брояча.
Само не разбрах дали намалят тези 1000км. сега и откога е така?
Само не разбрах дали намалят тези 1000км. сега и откога е така?
- Rangel
Попитай майстора?
Не знам колегите на какво мнение са, но все пак, каквито и отрицателни отзиви да има за ЕТ, там знаят най-много за колите ни. До сега не ми се е случвало да не са разрешили някакъв подобен проблем. Не са идеални, но имат много коли от които трупат статистика.
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
Попитай майстора?
Така е.
Затова и там го пращам, ама той вече е направил "белята"![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Затова и там го пращам, ама той вече е направил "белята"
-
shpeki
Попитай майстора?
Интересно, че напоследък чета само отрицателно отзиви за дброс но продължава да се ходи там.