ПЕРФЕКТ СЕРВИЗ ПЛОВДИВ - черен списък

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
fierman

Шкода Новак

Мнение от fierman »

Здравейте на всички в този форум.

Не съм сигурен дали тук е точното место за да изкажа своето възмущение от един от най-некомпетентните сервизи в които съм ходил някога а именно ПЕРФЕКТ СЕРВИЗ ПЛОВДИВ.

Подобно некъдърно и немърливо отношение към работата и клиентите не бях срещнал.

Пиша тази тема за да може да спестя на много хора средства, време, нерви и проблеми с техният автомобил. Подобни сервизи не трябва да съществуват и зависи от нас като клиенти и хора дали ще позволим на такива да ни съсипват колите и нервите.

Та моят автомобил е Audi A4 2.0 TDI 2007. В един момент ми светна лампата за DPF по време на извънградско шофиране. Тъй като и преди ми се е случвало (1-2) пъти да ми светне лампата съм наясно че извънградско каране (за предпочитане на магистрала) с по-високи обороти > 2500 би трябвало да са достатъчни за да може ECU-то софтуерно да почисти DPF-а. В случая обаче след 100 километра това не се случи. Дори стана по-лошо. Светна ми лампата за подгревните свещи, а на другият ден и Check Engine. Грешката коятo беше генерирана е P2002 - "Diesel Particulate Filter Efficiency Bellow Threshold B1": https://www.obd-codes.com/p2002.
Беше ясно че има проблем с DPF и след преглед при един майстор и несполучлив опит за софтуерно изчистване стигнахме до извода че DPF-а трябва да се почисти или премахне. Аз по принцип не съм фен на custom нещата, така че след като се порових в интернет за почистване на DPF в Пловдив попаднах на следните 2 сайта зад които се оказа един и същи собственик:

https://www.prodpfclean.com/
http://dpf-clean.bg/

https://www.facebook.com/psplovdiv/

Звъня аз на господина който до колкото разбрах после е собственик на сервиза и ми казква цена за чистене на DPF 250 лв за този модел автомбил при положение че в техният сайт цените варират от 150 - 210 лв, без да ми казва за допълнителни процедури които трябва да се правят по автомобила. Викам си няма проблем важното е да станат нещата.

Чета аз в интернет че има един датчик за налягането на DPF (exhaust pressure sensor) който като даде дефект е възможно да е причината за проблеми и невъзможността автомобила да си регенерира DPF-а.
Питам го аз дали е възможно това да е проблема за да не правим излишен ремонт и отговора му беше "Неее абсурд аз от сумати години се занимавам с тези неща. Сумати аудита са минали през мен. Тази грешка със сигурност означава че DPF-а ти е за чистене". Викам си ОК, той човека има опит със сигурност би трябвало да разбира много повече от мен.

Оставям му аз колата в неговият сервиз (в който между другото работят поне 4-5 майстори очевидно) с обещанието че до края на деня ще е готова.
На обяд ми звъни да ми каже че се е случил неочакван проблем и се е чупил един винт който закача Turbo-то към DPF-а (или обратното) при което чупената част остава в турбото и трябва да се сваля, да се праща на майстор и това щяло да оскъпи ремонта на колата и съответно днес може би няма да стане. Обяснението беше че материала с годините става мек и се случват такива неща. В снимката по-долу ще видите за какво огъване става въпрос и как така се чупи подобен материал. Според мен с подобно огъване всичко може да се чупи.
Свалянето и разпробиването на Турбото ми струваше +110 лв (100 лв за господата + 10 лв за разпробиване на винта). Викам си ще го преживея и това, важното е нещата да се оправят.

В един момента господина ми се обажда да ми каже че колата ми е готова "да си пусна тото" и че е минал компютърна диагностика която е показала че имало "малък проблем" с DPF exhaust pressure sensor-а и че трябвало да го сменя. Самата компютърна диагностика щяла да ми струва още 90 лв.

Тук вече много започвам да се ядосвам че ми иска пари за операции за които не ме е предупредил, за това че проблема най-вероятно изцяло се е дължал на проблем с датчика за който изрично даде мнение че не е проблем и сега трябва и него да сменям, но стискам зъби и приемам че от 250 лв отивам на 460 лв ремонт + датчика 60 - 90 лв = 550 лв. Датчика можело по-нататък да го сменя, но трябва да го сменя за да ми важало гаранцията.

Продължавам да си мисля че важното е нещата да се оправят.

Взимам си аз колата и тръгвам да се прибирам към вкъщи с обещанието че ще върви по-добре от нова, ще харчи по-малко и изобщо всичко ще е приказка.

Още с потеглянето се чуваше един шум и едно виене точно от страната на въздушният филтър, там където е и DPF-а, турбото. Беше ми ясно че има някакъв проблем. На другият ден тръгвам за София по магистралата (след 4 дни започвам нова работа там) и засичам до София разход ~ 8 извънградско при скорост на магистралата ~130 km/h и градско ~10 при загрял двигател. Това е с 1.5 - 3 литра по-висок разход от преди ремонта.

Решавам аз да погледна какво са направили въпросните "майстори" отваряйки въздушният филтър и само като видях немърливо свършената работа по поставянето на филтъра бях напълно наясно че най-вероятно още по-немърливо са ми напарвили нещата по Exhaust системата.

Може да видите в прикачената снимка как и къде са ми прекарали кабела за MAF датчика при положение че кабела си има точно определени щипки покрай корпуса. Господата са го пуснали точно над EGR тръбата и exhaust тръбата WTF !!!. Незнам как изобщо кабела е останал цял след 200 км каране.

Възмутен и ядосан се обаждам на господина, който ми предложи да отида отново в неговият сервиз за да я погледнат отново и да види дали наистина имало някакви проблеми.

След тази немърлива, кожодерска работа не мисля че някой би се върнал в подобен сервиз.

С това мъките не свършват. Високият разход на горива и шума от дясната страна продължава. Отварям аз корпус на въздушният филтър и какво да видя. Онези господа не са си направили труда да го щракнат в двата канала на дъното на корпуса и той се "мандехерца" като свободен електрон в пространството. След правилен монтаж от моя страна шумовете изчезнаха. Явно шума е идвал от неправилно сложеният корпус на филтръра.

Поръчах си аз въпросният датчик (bosh 65 лв + 20 лв доставка) и все още го очаквам.

След 900 км (от които 90 % извънградско шофиране) и очевидно по-висок разход на гориво ми светва отново DPF-а ???

Единствената ми надежда в момента е наистина проблема да е от датчика и след като пристигне проблема с DPF-а да се оправи.
Имайки впредвид обаче немърливият ремонт, светването на лампата на DPF отново, високият разход на гориво съм почти убеден че са направили някаква немърливост най-вероят по exhaust системата и ми предстои да търся читав сервиз с надеждата че ще намеря кадърни монтьори които да оправят "мазаницата" на въпросните майстори от ПЕРФЕКТ СЕРВИЗ ПЛОВДИВ.

Според мен е важно подобни некадърници, изнудвачи да бъдат разобличавани и такива не трябва да съществуват защото днес аз страдам. Утре ще е някой друг. Никой не заслужава да страда заради немърливоста на някой друг.

Изображение
Изображение

Поздрави.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

Ужас! Наистина пишман майстори! [smilie=diablo.gif]
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
slug

Škoda Фен

Мнение от slug »

ПЕРФЕКТ СЕРВИЗ ПЛОВДИВ - черен списък.

Имам един бял...
Автоцентър Люси...

p.s
Миналата седмица си дойдох с пробит радиатор.
Докато съм спал ,те го смениха.
Перфектни [smilie=pleasantry.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

fierman, Не ги знам тия "майстори" до колко са наясно, ама DPF филтъра след пране трябва да му се нулира брояча в ЕКУ-то. Ако не са го направили...
Бееееее.....
Monezzaa

Шкода Новак

Мнение от Monezzaa »

Да бях видял по-рано този пост изобщо нямаше да ходя при тези.......Вчера им закарах,свален ДПФ за чистене,днес го взех още не е монтиран на колата,но ми се стори по-лек.Дано не са го изтърбушили.... уж давали 1 година гаранция... утре ще го монтира моя майстор и се моля на господ да няма проблеми.
Ще пиша за повече информация
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Някак не ми звучи добре някой да се регистрира в даден форум и единственото му мнение да е "оплюването" на някого.
От голямо значение е и факта как се е държал клиента, ние знаем само едната страна на медала.
Един мой познат така се оплакваше от един монтьор и беше супер недоволен от него, без да знае, че той ми е личния майстор от над 10 г и е супер пич и професионалист.
nikolay_ss

Шкода Новак

Мнение от nikolay_ss »

Така е, но има доста случаи когато хората не правят предварително проверка на сервиза в който отиват, а след това. След дъжд - качулка.
Относно това как се е държал клиента, поемеш ли работата, длъжен си да я свършиш, ако не искаш да си опетниш името. Ставал съм свидетел на ситуации, когато майстора не може да се разбере с клиента, просто го изпраща да си ремонтира колата на друго място. Това ми се струва като най-удачен вариант, а не да прецакваш колата на някого заради отношенията помежду ви.
Другото което е, че повечето хора споделят само когато са недоволни, освен ако не е някой форумен майстор и да има тема за него да напишат едно мнение. Почти никой не би тръгнал да пише такъв роман, ако е доволен от даден сервиз.
Dzhelebov

Škoda Фен

Гараж: ..

Мнение от Dzhelebov »

baijoro написа: 17.08.2021, 20:35:33 Някак не ми звучи добре някой да се регистрира в даден форум и единственото му мнение да е "оплюването" на някого
Според мен е напълно нормално, щом човека има реално мнение и иска да разкаже реална ситуация да го направи. За целта се регистрира във форума и споделя мнението си. Даже е добре да се регистрира във всички форуми от ВАГ групата, и ауди форума и т.н. за да сподели случилото се за да могат повече хора да го видят и да не се набутват при подобни майстори.

Ако майстора беше толкова читав то всяко счупено нещо при самия ремонт си е за сметка на майстора - все пак колегата е отишъл да чисти ДПФ а не да прави турбина. Знам за форумни майстори, и случки, в които нещо се чупи по вина на майстора и той за негова сметка го оправя с думите "рискът на професията". На такива майстори - евала! А за другите "майстори" като описания в темата - се правят подобни теми и подобни мнения.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Dzhelebov написа: 18.08.2021, 09:53:13 Знам за форумни майстори, и случки, в които нещо се чупи по вина на майстора и той за негова сметка го оправя с думите "рискът на професията".
По вина на майстора се чупи от некадърност или незнание.
Ако той е кадърен, има опит, тогава знае при даден ремонт, какви са рисковете от допълнителни последствия. А майстора не е виновен, че на някой курник на 300к му се късат шпилки/болтове и разни неща се разпадат като ги пипне.
Затова тези вероятности се съобщават на клиента. Той трябва да знае, че има рискове от допълнителни разходи свързани с ремонта.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Dzhelebov

Škoda Фен

Мнение от Dzhelebov »

The Hooligan написа: 18.08.2021, 21:00:12 А майстора не е виновен, че на някой курник на 300к му се късат шпилки/болтове и разни неща се разпадат като ги пипне.
Не мога да се съглася с теб в случая, защото тук става дума за друго. Много "майстори" чукът им е любимия инструмент и често първо блъскат после мислят, и от там после "а това тука се е счупило... ама нищо де то било старо и му е дошло времето". да ама друг път! Колата се гледа и се вижда какво и как, майстора си преценява първо дали иска да се заеме с колата, второ обяснява на клиента рисковете и в последствие даже и да стане нещо първо трябва да съгласова с клиента допълнителните разходи. Клиента е в правото си да не си остави колата на този майстор а да потърси друг.
The Hooligan написа: 18.08.2021, 21:00:12 Ако той е кадърен, има опит, тогава знае при даден ремонт, какви са рисковете от допълнителни последствия.
Длъжен е да ги коментира с клиента тези моменти за да няма изненади.

Ако съм си закарал колата за ремонт (независимо какъв е проблема) и съм се разбрал за 500лв, няма как като отида да си вземам колата да ми бъде казано "абе то знаеш ли... то така стана... ами 700лв ще струва", няма как да стане защото аз отивам с 500лв, за които сме си стиснали ръцете, то и аз мога да ида и да кажа "ама знаеш ли трябваше да напазаря в кауфланд и ще ти платя само 350лв че другите ги изхарчих". Винаги трябва да има добра и честна комуникация между майстор и клиент! Да няма нищо скрито, недоизказано и подобни, само така се прави добро име и се задържат постоянни клиенти!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Dzhelebov написа: 19.08.2021, 13:51:58 Не мога да се съглася с теб в случая, защото тук става дума за друго. Много "майстори" чукът им е любимия инструмент и често първо блъскат после мислят, и от там после "а това тука се е счупило...
The Hooligan написа: 18.08.2021, 21:00:12 По вина на майстора се чупи от некадърност или незнание.
Dzhelebov написа: 19.08.2021, 13:51:58 Колата се гледа и се вижда какво и как, майстора си преценява първо дали иска да се заеме с колата, второ обяснява на клиента рисковете и в последствие даже и да стане нещо първо трябва да съгласова с клиента допълнителните разходи.
The Hooligan написа: 18.08.2021, 21:00:12 Ако той е кадърен, има опит, тогава знае при даден ремонт, какви са рисковете от допълнителни последствия.

Затова тези вероятности се съобщават на клиента. Той трябва да знае, че има рискове от допълнителни разходи свързани с ремонта.
С кое не си съгласен? [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Dzhelebov

Škoda Фен

Мнение от Dzhelebov »

The Hooligan, Препрочетох всичко отново [smilie=pleasantry.gif]
Разбрал съм те неправилно първия път, но всъщност казваме едно и също, извинявай колега, нъпълно съм съгласен с теб. [smilie=kiss3.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Абееее,то ако му коментираш на клиента всичко,което може да се счупи,направо го отказваш предварително :) Ще отиде другаде.
Примерно при смяна на филтър на халдекс,се скъсва болтччето на капачето. И следва ремонт за вместо 250,за 700.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”