Поръчка на Octavia IV по време на криза
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- n1xan
Здравейте,
Незная дали ви е направило впечатление но в Eutatec няма никакви налични автомобили към момента. Наистина никакви от нито един модел. Чух се с представителството в Дружба, Надежда, Бургас, всички казват че се бави производството заради липса на чипове във фабриките и са разпродали всичко.
При това положение се чудя дали няма да си чакам 9 месеца ако поръчам сега. Има ли някой който наскоро е поръчал и е получил потвърждение че автомобила му е вкаран за производство?
Иначе днес ще тествам последната налична бройка - Octavia 2.0 115 к.с. Ръчни скорости - Edition. Изглежда добре, но след като четох темите за този двигател и предвид това че идвам от Octavia III DSG доста се чудя дали да не си поръчам точно това което искам.
Благодаря предварително за информацията.
Незная дали ви е направило впечатление но в Eutatec няма никакви налични автомобили към момента. Наистина никакви от нито един модел. Чух се с представителството в Дружба, Надежда, Бургас, всички казват че се бави производството заради липса на чипове във фабриките и са разпродали всичко.
При това положение се чудя дали няма да си чакам 9 месеца ако поръчам сега. Има ли някой който наскоро е поръчал и е получил потвърждение че автомобила му е вкаран за производство?
Иначе днес ще тествам последната налична бройка - Octavia 2.0 115 к.с. Ръчни скорости - Edition. Изглежда добре, но след като четох темите за този двигател и предвид това че идвам от Octavia III DSG доста се чудя дали да не си поръчам точно това което искам.
Благодаря предварително за информацията.
Skoda Octavia IV 2021 6MT 2,0 TDI
Skoda Octavia III 2014 DSG 1,6 TDI
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Поръчай си това което искаш,но изчакай да мине "лудницата" с тея чаркаляци.Аз даже бих изчакал фейслифта.Много бъгове има по тая кола сега.Карай си 3-ката.И при двата случая ще чакаш
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Какъв е смисъла от нова кола, ако няма да е с двигателя, който искаш?
Бееееее.....
- redalex
- Гараж: i3
Това е като бременност бре...9 месеца
То до тогава ще излезе нов модел![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
То до тогава ще излезе нов модел
-
5rar
Липсата на складови автомобили не е само в Еуратек
Цените на стоките и в частност автомобилите няма да спадат, а напротив...
Няма да ти допадне прехода от DSG на ръчни скорости.
Иначе, при 2.0tdi 115 ръчка, получаваш 300Нм въртящ момент. Ако го предложат с DSG ще го ограничат на 250Нм., щото не ми се вярва да го окомлектоват с кутия DQ381.
И си поръчай, каквото ти е кеф и можеш да си позволиш, това е смисъла на кола от магазина за лично ползване. Ако си склонен на компромиси, не ти се чака или търсиш подобно на наличното и получиш добра оферта е друг въпрос.
Цените на стоките и в частност автомобилите няма да спадат, а напротив...
Няма да ти допадне прехода от DSG на ръчни скорости.
Иначе, при 2.0tdi 115 ръчка, получаваш 300Нм въртящ момент. Ако го предложат с DSG ще го ограничат на 250Нм., щото не ми се вярва да го окомлектоват с кутия DQ381.
И си поръчай, каквото ти е кеф и можеш да си позволиш, това е смисъла на кола от магазина за лично ползване. Ако си склонен на компромиси, не ти се чака или търсиш подобно на наличното и получиш добра оферта е друг въпрос.
Последно промяна от 5rar на 16.08.2021, 14:22:41, променено общо 1 път.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@kalata, ти нали разправяше скоро, че проблемът с чиповете вече е разрешен...
-
shpeki
Няма смисъл от нова кола ако няма да е такава каквато искаш.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Аз направих поръчка в края на миналия месец и подписах договор, където срока за доставка беше 150 работни дни. Все още не съм проверявал дали има инфо кога ще влиза в производство.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Е чак че е разрешен не съм казвал... просто бях прочел по западните медии, че се окачва нормализиране на производството в последното тримесечие.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
nmnikolov
@kalata, аа не баш. Ти каза, че вече се е нормализирало и че заводите не могат да смогнат на поръчките т.е. имаше предвид, че има прекалено много поръчи. Аз пък четох, че производителите имат толкова много автомобили, които са почти готови, но не може да ги издадът от заводите, защото нямат чипове. Точно тези дни четох за някакъв модел при VW, който ще го продават без мултимедия, защото няма чипове... пък в последствие като се преодолее кризата, ще може да се добави в сервиз.
https://www.dotbg.bg/article/10088161Автомобилните производители са принудени да предлагат на клиентите коли с по-малко технологични екстри и дори само с един ключ заради глобалната криза с производството на чипове. Автогигантите предават на потребителите "оголени" от технологични джаджи коли, само и само да не забавят допълнително с поръчките си.
- n1xan
Благодаря на всички,
И аз го виждам като да не се размине положението тази година. Колата на склад има всичко което ми е нужно без някоя друга глезотия на която съм свикнал. Другото е че ако трябва аз да избирам екстрите ще скоча с 10к нагоре
.
До някъде разчитам на това че има вариант да я върна и да продължа лизинга на друга след някоя година. Като другата вероятно ще е Enyak.
Но сега ще пробвам тази конфигурация и ще видя как я усещам.
И аз го виждам като да не се размине положението тази година. Колата на склад има всичко което ми е нужно без някоя друга глезотия на която съм свикнал. Другото е че ако трябва аз да избирам екстрите ще скоча с 10к нагоре
До някъде разчитам на това че има вариант да я върна и да продължа лизинга на друга след някоя година. Като другата вероятно ще е Enyak.
Но сега ще пробвам тази конфигурация и ще видя как я усещам.
Skoda Octavia IV 2021 6MT 2,0 TDI
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Оправянето на проблема с чиповете засега се отлага за след средата на следващата година. В оптимистичния вариант.
Нормалния потребител го усеща само в автомобилите за момента,но тепърва ще дойде вълната и във битова техника, компютри и т.н.
Проблема е изкуствено създаден,това вече мисля е ясно, поради което разрешаването му няма как да се прогнозира.
Нормалния потребител го усеща само в автомобилите за момента,но тепърва ще дойде вълната и във битова техника, компютри и т.н.
Проблема е изкуствено създаден,това вече мисля е ясно, поради което разрешаването му няма как да се прогнозира.
Бееееее.....
-
5rar
-
hvp800
От разговорите с мой познати и информация от форумите , като че ли за дизелите няма недостиг на чиповеЦецо75 написа: 16.08.2021, 15:57:45 Оправянето на проблема с чиповете засега се отлага за след средата на следващата година. В оптимистичния вариант.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
-
nmnikolov
В работата имаме проблем с купуването на нови лаптопи заради липса на предлагане на пазара.