Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте, след смяната на салона(Octavia 1 touring) реших, че фаровете ми не светят достатъчно добре.. Разгледах обявите и попаднах на фейслифт фарове с лупи и фабричен ксенон на приемливи парички. Дилемата е, че моята няма ксенон, за какво да гледам когато дойдат освен баластите, нужно ли е подмяна на нещо по инсталация, и как трябва да ги вържа, etc.. Прикачвам снимка на фаровете
Ами тези фарове имат различно управлениещ, ще трябва да си поиграеш със свързването. Също така се нивелират спрямо натоварването на колата чрез кантари на предна и задна ос. При теб ще трябва можеби даго правиш ръчно.
Като гледам фаровете са от олх-а. Гледайте внимателно фабричните номера, тези специално са от английска октавия. Не знам дали може да им се обръщат пластините и да станат за дясно движение. Аз преди време не внимавах и ми набиха така английски фарове, които мога да си ги чукам в главата сега.
На лупите вътре има пластини който се обръщат на ръка за двата вида движение. Поне така бяха на мойта оригиналните фарове. Незнам ако са автърмаркет дали имат.
Иска си доста работа за адптирането на тези фарове. Преправя се инсталация, монтират се датчици за ниво, прави се връзка с компютъра, защото се чете инфо при диагностика.
В руския форум на Шкода имаше подробно описание, със снимки. Но това беше преди 7-8 години. Нищо чудно, вече да го няма...