Конверсия от ДВГ (дизел или бензин) към Електричка
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
shibumi
- Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI
Привет на всички.
Тенденцията в последните години да се обръща все повече внимание на Електрическите превозини средства, предполагам е "очеизвадна" за всеки.
Не искам да се впускам в задълбочени анализи, дали е правилно или не да се поддържа този стремеж, защото нямам нужните познания и опит.
Ако се замислим за всички "дребни" ( и не чак толкова дребни ) неща които се променят дори и у нас в България, явно процеса е необратим.
В този ред на мисли попаднах на няколко фирми у нас и в други държави, които предлагат конверсия ( надявам се използвам правилни понятия) и преоборудване на "стар" автомобил в "чиста електричка".
Още нещо,което ме накара да се замисля в тази насока, е информацията от представителството на Шкода у нас, че в момента заради Ковид кризата в световен мащаб, има недостиг на чипове или някакви други елементи, в следствие на което, дори и човек да иска да си купи нов автомобил, ще се наложи да почака около една година.......
Та питанката е следната : Има ли колеги, които да са запознати дали подобна конверсия "има почва у нас" и разбира се в какви рамки ( финансови, време, документация ) горе долу се "измерва" подобно нещо?
Предвид това, че аз лично, най-често използвам колата предимно в градски условия и пробег до 100 км ми е напълно достатъчен, се замислих.
Разбира се, когато става въпрос за дълго пътуване,надали това е най-добрата "формула", но там има друго решение
Поздрави
Тенденцията в последните години да се обръща все повече внимание на Електрическите превозини средства, предполагам е "очеизвадна" за всеки.
Не искам да се впускам в задълбочени анализи, дали е правилно или не да се поддържа този стремеж, защото нямам нужните познания и опит.
Ако се замислим за всички "дребни" ( и не чак толкова дребни ) неща които се променят дори и у нас в България, явно процеса е необратим.
В този ред на мисли попаднах на няколко фирми у нас и в други държави, които предлагат конверсия ( надявам се използвам правилни понятия) и преоборудване на "стар" автомобил в "чиста електричка".
Още нещо,което ме накара да се замисля в тази насока, е информацията от представителството на Шкода у нас, че в момента заради Ковид кризата в световен мащаб, има недостиг на чипове или някакви други елементи, в следствие на което, дори и човек да иска да си купи нов автомобил, ще се наложи да почака около една година.......
Та питанката е следната : Има ли колеги, които да са запознати дали подобна конверсия "има почва у нас" и разбира се в какви рамки ( финансови, време, документация ) горе долу се "измерва" подобно нещо?
Предвид това, че аз лично, най-често използвам колата предимно в градски условия и пробег до 100 км ми е напълно достатъчен, се замислих.
Разбира се, когато става въпрос за дълго пътуване,надали това е най-добрата "формула", но там има друго решение
Поздрави
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Нещо не схванах, искаш да направиш от нормална кола - електричка?
Бееееее.....
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Ми махаш двигателя, купуваш няколко електромотора , батерии, управление на батерии, синхронизатори/скорости, и правиш електрокар от колата.

Сериозно - вече се намират електромотори от тотализирани Тесли, с прилежащите им чаркала.

Сериозно - вече се намират електромотори от тотализирани Тесли, с прилежащите им чаркала.
Günter Stg 1
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
То това е малкия проблем, узаконяването ще е безумно начинание.
Бееееее.....
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Бих насочил енергията и средствата си в друга посока.

-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Всъщност основният проблем, който би трябвало да е стопер, е би ли се возил човек в такава самоделка... Защото аз лично не бих рискувал живота на семейството си.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
https://www.ecars.bg/techno/tag/%D0%9A% ... 0%BD%D0%B5
Вече е измислено
Колко е рентабилно, нямам идея.
https://www.ecars.bg/elektromobili/item ... ta-klasika
Вече е измислено
https://www.ecars.bg/elektromobili/item ... ta-klasika
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Беше възможно, вече е почти Не възможно. Регистрациата на този автомобил е почти не възможна. Мои познати които се занимават с този вид дейност ходят в Румъния, където регистрирането на такава "трансформация" е по-лесно. Налага се да вземат и Румънцки номер, защото вземането на номер на такъв автомобил също е проблем. Проблем е и вземането ГТП и гражданска. При нас тези автомобили нямат нормална регулаця и всеки прави някакви итерпретази по каква "графа" да те мине...
Това което се прави в момента, е проблемен ел. автомобил или хибрид да се подобри или увеличи капацитета. Има и "клиенти" които крият трансформация, но това вече е друг подход...
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Благодаря за информацията, но на мен ми е ненужна
Изобщо нямам намерение да конвертирам каквото и да било. Колегата пуснал темата е по странните идеи
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Електрички втора употреба не се ли продават, та зорлем да се врем да ни убие ток га пуснем фаровете някой ден ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
shibumi
- Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI
Благодаря на всички за споделените мнения и насоки !!!
За фирмата от Варна бях разглеждал малко информация, но пак благодаря.
Може би аз не съм формулирал съвсем ясно питането. По-скоро очаквах, ако някой има "преки наблюдения" за процеса- как се случва, колко време приблизително отнема ( в сайтовете има примерни цени - но не е описано достатъчно колко време коства) и най-важният въпрос според мен е именно регистрацията ???
Жалко е ако няма достатъчно ясна нормативна уредба, коментара ана колегата по този повод наистина "осветли" част от това което исках да попитам.
Относно електричките втора употреба - сигурно има, но не са Шкода
,а пък нали сме се събрали в този форум с идея да подкрепяме тази марка 
За фирмата от Варна бях разглеждал малко информация, но пак благодаря.
Може би аз не съм формулирал съвсем ясно питането. По-скоро очаквах, ако някой има "преки наблюдения" за процеса- как се случва, колко време приблизително отнема ( в сайтовете има примерни цени - но не е описано достатъчно колко време коства) и най-важният въпрос според мен е именно регистрацията ???
Жалко е ако няма достатъчно ясна нормативна уредба, коментара ана колегата по този повод наистина "осветли" част от това което исках да попитам.
Относно електричките втора употреба - сигурно има, но не са Шкода
-
shibumi
Да кажем, че при определени обстоятелства се оказа, че имам две коли ( едната е наследство от починал роднинаЦецо75 написа: 06.08.2021, 07:25:07 Нещо не схванах, искаш да направиш от нормална кола - електричка?
И просто "разсъждавам на глас" какви възможности и варианти има.
Няколко пъти ми се е слувало да имам по две коли едновременно и моето мнение е, че освен финансовия ресурс, всеки автомобил е добре да се ползва да кажем поне средно "редовно", иначе ...
Та в този ред от мисли, се зачудих дали конверсията не е варинат.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Някак си не виждам как би подкрепил марката с тази си идея, ама здраве да е. Щом има фирми предлагащи конверсия в България, всичките ти въпроси са на един телефонен разговор разстояниеshibumi написа: 06.08.2021, 12:52:55 а пък нали сме се събрали в този форум с идея да подкрепяме тази марка
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
С нетърпение очаквам следващата безмислена тема:
"Някой ходил ли е с колата си в космоса и възможно ли е да се направи без намесата на НАСА и илюминатите"![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
"Някой ходил ли е с колата си в космоса и възможно ли е да се направи без намесата на НАСА и илюминатите"
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Що са така с лошо сега? Конверсията е възможна, а и си мисля, че ще има пазар за такива неща, ако са сравнително достъпни като цена. И сигурност разбира се! В Бг няма "стимулиране" от държавата за покупка на електричка, а пък те от своя страна са си взе още доволно скъпички...igeorgiev82 написа: 06.08.2021, 13:23:50 С нетърпение очаквам следващата безмислена тема:
"Някой ходил ли е с колата си в космоса и възможно ли е да се направи без намесата на НАСА и илюминатите"