Много ми харесва текущия вариант на Superb и мисля скоро да направя поръчка в Еуратек, но имам няколко въпроса по екстри, колата и тн, и се надявам тук да получа обратна връзка от други собственици дали има смисъл да бъдат включени в колата.
Трябва да спомена, че тестово карах наличния им Superb L&K, който е с 2.0 TDI 190 bhp, но не ми бе достатъчно мощността (последната ми кола беше 3.0 TDI 240 bhp quattro), затова съм се ориентирал към 2.0 TSI 280 bhp мотора и 4х4 задвижване.
Почти на 100% съм решен, че купето ще е лифтбек, а не комби. Нивото на изпълнение L&K със сигурност. И тук идват няколкото въпроса, които имам:
1. Джанти - Л&K стандартно идва на 18ки. Тестовата, която карах беше с такива и возията беше ок. Чудя се как е возията с 19ки, защото ми харесват визуално, и се чудя дали има смисъл да ги поръчам, прекалено твърдо ли става, друса ли много и тн. Колата ще е с DCC, като при поръчка на 19ки ще взема още един комплект 18 за зимни.
2. Цвят - в конфигуратора на Шкода за Чехия има доста повече налични цветове за поръчка на Superb от тези в България. Ако взема код на цвят от там, може ли да се пусне поръчката с него? Еуратек ще го приемат ли?
3. Салон - харесва ми новия салон Cognac в комбинация с черен таван, но не мога да открия никъде действителни снимки на живо, където да се види как изглежда. Някой виждал ли го е? Колебая се между Beige и Cognac за поръчката защото черното ми е много скучно.
4. Навигация - със сигурност ще поръчам Amundsen, но има ли смисъл от Columbus? Освен малко по-големия дисплей, има ли някаква допълнителна функционалност, срещу 1800 лева повече?
5. Допълнителна защита за двигателя и кутията - доколкото разбирам, добавяйки защитата се увеличава клиренса на колата - това вярно ли е, и ако да с колко? Има ли смисъл да се поръчва?
Като допълнителни екстри мисля да поръчам Area view, дигиталното табло, асистиращите системи, пакета за сън, подгрев на волана, подгрев на челното стъкло и на дюзите, акустичните предни стъкла, и пълното KESSY с алармата.

![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)