Монтаж на Темпомат О2

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
peshko_beshko

Шкода Новак

Монтаж на Темпомат О2

Мнение от peshko_beshko »

Здравейте колеги !
Карам О2, базова версия, произведена Ноември 2011.
От край време искам да й сложа темпомат.
Гледах видеа и поръчах едно китайско лостче от али-то.
Вчера най-накрая разглобих волана.
Обаче останах безкрайно учуден.
Изглежда че въпреки че моята е преди FL, лостчетата й са като на FL-a.
Изображение

Сега се чудя дали да търся да поръчвам ново. Т.е. комплект от две лостчета.
Или да опитам да използвам новото като донор и да монтирам само джуджавката за темпомата в старото.
Проблемът е че трябва да изведа 4-те кабелчета за темпомата на бялата букса отгоре - в свободните места.
Пък не знам кой къде.
Ест. мога да направя проба-грешка и с VDC-то гледам кое копче какво активира.
Ама нещо ми се струва че бая време ще утрепя така.

Та:
  1. Съвет ?
  2. Някой да знае подредбата на тия празните пинове?
  3. Как да намеря точната номенклатура на комплекта с лостчета? Прилича да е 5K0 953 502 N (M)
  4. Препоръка откъде може да вземе евтино и читаво ? 170 лв излиза в AutoDoc-а на Valeo.
Благодаря предварително !
niki

Škoda Фен²

Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5

Монтаж на Темпомат О2

Мнение от niki »

Според таблото и годината е фл. Вероятно е версия тоур. Трябва да провериш модула на волана дали става за темпомат.
peshko_beshko

Шкода Новак

Монтаж на Темпомат О2

Мнение от peshko_beshko »

Не съм сигурен че те разбрах добре.
Имаш предвид да разглобя отново да видя номера на модула дето е над този с лостчетата (изглежда като комбиниран - в преди FL там са 3 компонента - компютър и 2 за ъглови датчици) и да проверя в онлайна базата на BAG-COM-а ?
Преди да разглобя пробвах да препрограмирам Steering Wheel и сложих Tempomat controlled from Signal Lights Lever.
Прие го и аз заключих че ще го поддържа.
ViliVan7

Шкода Новак

Монтаж на Темпомат О2

Мнение от ViliVan7 »

Здравей колега! Какво стана, успя ли да направиш монтажа на темпомата или още не! Моята Октавия също е базов модел Facelift и имам закупено същото лостче от преди година но все още не съм се решил да го монтирам! Случайно попаднах на твоята тема която може да ми помогне да взема решение ако се е получило да се реша да го монтирам и аз! Беше ли ти нужна подмяна на комфорт модула или не ти се наложи?
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”