Walnut Blasting - почистване на карбонови отлагания?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

От няколко месеца чета, че тази технология от доста време успешно се използва за почистване на карбонови отлагания при двигатели с директно впръскване. Процедурата не е сложна, стига да се разполага с необходимата техника.

Въпросът ми е защо по нашите ширини това не е разпространено по сервизите? При търсене в интернет излиза, че само на едно място в България се предлага услугата? Мнения?

тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

YYakovliev, Значи Явка ,тази процедура я правим почти всеки ден на големите корабни дизели ( с около 40000kW ) и поръчваме с чували смлените черупки ,които са точно определен размер в зависимост от препоръките на производителя(нашите са с размер на топче силика гел).Грубо казано се изсипват през отвор в Турбината/турбините ,които са горе долу с големината на Сюпърба :) По този метод се изчиства/бластира перфектно всичко и черупките си изгарят,но не знаех ,че е приложим и при автомобилни ДВГ :)
Dieselgate Team member
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Защо това го правите всеки ден на корабните двигатели?
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

kograman, Защото производителя го препоръчва ,редом с куп други процедури.
Dieselgate Team member
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

zar написа: 30.07.2021, 23:23:47 но не знаех ,че е приложим и при автомобилни ДВГ
Много интересно за корабите. Още по-интересно е, че го правите толкова често.

А иначе методиката е най-ефективната за чистене на карбона при колите, затова ми стана интересно, защо не е разпространена. Мисля че машините, с които се случва това се намират трудно или са скъпи (като ако е второто ми е странно, тъй като в един сервиз все ще има клиентела за подобно нещо и ще си избият парите).
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

И аз не знам ,каква е причината да не е разпространено при автомобилите.Като разликата е в това ,че за автомобил просто според мен трябва да са много финно смлени черупките(те самите също не са евтини ,а има и голяма доза спекулация в ценообразуването им с оглед на предназначението им) и може би от това пък изискването на разни машини за почистване оскъпяват процедурата и я правят неизгодна.Факт е ,че чисти много добре ,защото резултата съм го виждал многократно :)
Dieselgate Team member
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

zar написа: 30.07.2021, 23:23:47 тази процедура я правим почти всеки ден на големите корабни дизели
По време на рейс, или при ремонт?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

А може би корабния двигател заради експлоатационните си характеристики е склонен към натрупвания, докато автомобилния ДВГ няма особен проблем с това... Карат си по един милион, без да се заталачат със сталактити. Или поне не им пречат, ако ги има [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
fancko

Škoda Фен²

Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG

Мнение от fancko »

Автомобилния двг - караш и хвърляш, цялата кола.
При корабите очевидно не е така.
Отделно колко критична е една авария на магистралата и колко в океана.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

zzankov написа: 31.07.2021, 21:17:52 По време на рейс, или при ремонт?
По време на рейс и на преход ,така го препоръчва производителя.Условието е ,че двигателя трябва да работи при определени обороти и температури на изходящите газове ,демек при нормална употреба ,като след тази процедура се продухват изходяшите пътища със свежа пара под налягане за да се издухат добре всякакви сажди и наслагвания с цел превенция на запалването им .Иначе по време на ремонт вадят и инспектират турбината/турбините , балансират ги мерят ги и ред други неща ,според навъртяните работни часове.Тежка и трудоемка работа е ,защото например само едната цилиндрива цилиндрова втулка тежи 9 тона ,ако недай боже се наложи да се сменя :)
Dieselgate Team member
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

fancko написа: 31.07.2021, 22:03:42 При корабите очевидно не е така.
Подържат се до дупка и без компромиси ,а суми няма да споменавам ,защото са от десетки хиляди нагоре.А ако спре на средата на океана и не тръгне ,колкото може по-бързо ,започват едни брутални неустоики с голяма вероятност за загуба на чартъра ,което си е голям проблем ,особено в тези времена на борба за пазари и клиенти [smilie=pardon.gif]
Dieselgate Team member
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ахъм. Ни е да го качиш на репатрака, ни е да го буташ... Май може да го дърпат... ама...
Бееееее.....
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

YYakovliev написа: 30.07.2021, 20:04:12 От няколко месеца чета, че тази технология от доста време успешно се използва за почистване на карбонови отлагания при двигатели с директно впръскване. Процедурата не е сложна, стига да се разполага с необходимата техника.

Въпросът ми е защо по нашите ширини това не е разпространено по сервизите? При търсене в интернет излиза, че само на едно място в България се предлага услугата? Мнения?

Ние на работа си го правим, аз лично съм го правил на един тигуан. ИзображениеИзображение
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Повечко подробности да дадеш Тошко?
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Какво те интересува?
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”