Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Кво значи "бели цифри на бял фон" бе пичове?!Кьорави ли сте,не виждате ли?
Цифрите си имат тъмен контур и се виждат и изглеждат чудесно.
kalata, дали ще видиш нещо ако са наистина"бели цифри на бял фон"?
@baijoro, ти като купувА колата оглеждА ли я,или по описание и снимки от списанията я купува?
Цифрите си имат тъмен контур и се виждат и изглеждат чудесно.
kalata, дали ще видиш нещо ако са наистина"бели цифри на бял фон"?
@baijoro, ти като купувА колата оглеждА ли я,или по описание и снимки от списанията я купува?
-
охо-бохо
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Като я купувах гледах другите далеч по-важни неща. В шоурума не е ярко светло и от подсветката цифрите се виждаха по-добре. А пък да броя чертичките на оборотомера и на ум не ми е минавало. Това са маловажни неща, които не биха ме отказали от покупката.igeorgiev82 написа: 28.07.2021, 19:32:35 ти като купувА колата оглеждА ли я,или по описание и снимки от списанията я купува?
Както никой не се е отказал заради пръчката, подпираща капака...
Но нали темата е за мнения и впечатления, а не само за похвалби, реших да кажа какво ме дразни.
Айде
!-
baijoro
Ами защото като има оборотомер (пък и какъвто и да е друг уред) на таблото е добре като го погледнеш и да разбереш какво ти "казва". Иначе е само сергийка и няма смисъл от него.mar7o написа: 28.07.2021, 17:30:15 А защо ти е нужно такова пресмятане във всеки момент? Караш си и си свиркаш
А иначе си карам и си свиркам.
- igeorgiev82
А сега как изведнъж те подразни?baijoro написа: 28.07.2021, 20:37:56 А пък да броя чертичките на оборотомера и на ум не ми е минавало. Това са маловажни неща, които не биха ме отказали от покупката.
И мен ме дразнят много неща,ама аз съм си я избирал
"Очи гледАли-Очи плакАли"
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Да ви имам проблемите.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Ама учете я тая математика бре, колеги!
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Ей затова ми харесва виртуалния кокпит. На DSG оборотомера е напълно излишен пък и само дразни като се види на таблото DSG-то на какви обороти държи двигателя ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Макар че при ръчки пак няма значение дали деленията са 3 или 4, защото всеки шофьор би трябвало да усеща двигателя и изобщо да не поглежда оборотомера.
Макар че при ръчки пак няма значение дали деленията са 3 или 4, защото всеки шофьор би трябвало да усеща двигателя и изобщо да не поглежда оборотомера.
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Стига се шегувахте... Първо, рингът не е бял, а светло сив като потъмнява при намаляване на светлината, второ, освен с контур, оборотите са и с подсветка. За да не можете да ги различните, трябва да сте далтонисти...baijoro написа: 28.07.2021, 13:34:20Не знам някой дали е обръщал внимание на това, но на мен ми прави лошо впечатление:
На предишната ми Шкода, О2 преди фейс, оборотомерът беше разчертан така, че едно деление е 100 оборота, което ми се струва логично.
На сегашната ми Шкода, О3 фейс, е разчертан така, че едно деление е 125 оборота и тази промяна ми се струва толкова излишна и неудобна, че ...
Значи карам си аз и решавам да погледна оборотомера и виждам, че е едно деление преди 2000 оборота и вместо веднага да отчета, че са 1900, трябва да ги пресмятам, че са 2000 - 125 = 1875.
Пълна недомислица. Не мога да си обясня, защо са решили да го променят.
Отделно пък бели цифри на бял фон е "върхът".
За какви глупости се оплаквате, ей... Ми, продайте си колите, като не ви харесват, решението е ТОЛКОВА просто.
Последно промяна от Pijomir на 29.07.2021, 11:11:42, променено общо 1 път.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Тука се усеща дългата ръка на @kograman 
-
kograman
@Rangel, чак пък
На пръчка дърво не мога да кажа, както и обратното. Право куме в очи
Няма код а се лъжем и баламосваме.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Аз не знам Шкода да са имали хубави циферблати , ама това е друга тема. Това с делението на 125 и мен не ми допада...
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Колеги,
Замислих се, че не знам дали пакет лоши пътища е с различни амортисьори. Уж е по-висока(бяхме сравнявали навремето), но колко по-висока е? Колкото скаут ли е висока? Точни числа някой може ли да извади отнякъде?
Замислих се, че не знам дали пакет лоши пътища е с различни амортисьори. Уж е по-висока(бяхме сравнявали навремето), но колко по-висока е? Колкото скаут ли е висока? Точни числа някой може ли да извади отнякъде?
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- igeorgiev82
По скоро с различни пружини.
-
baijoro
И амортисьорите са различни, питал съм в ЕТ.
И е малко по-ниска от Скаут, но точно колко съм забравил, понеже мина много време откакто избирах моята.
И малко по-твърдо вози от обикновеното окачване, така ми казаха.
И е малко по-ниска от Скаут, но точно колко съм забравил, понеже мина много време откакто избирах моята.
И малко по-твърдо вози от обикновеното окачване, така ми казаха.