Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- berberov_sm
- Гараж: 1. Octavia I 1,9 TDI 110 h.p. SLX '00(ex);
2. Octavia III 1.6 TDI 110 h.p. DSG 7;
3. Superb III 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 DSG 7 - Обратна връзка:
Днес отидох до ЕТ и казаха, че така започвали проблемите с помпата. Записах си час и ще я оправят. Благодаря 
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Тая помпа само при дизелите ли сдава багажа? Не съм видял тук един с бензинова Октавия да се оплаче.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
-
kograman
Чакай да понаправят км, не бързай ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- redalex
- Гараж: i3
Кограман още сънува кошмари от онова легендарно пътуване от Гърция до България. На всеки завой се чудил дали помпата няма да спре... тя па за всеобща изненада - работила до край ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
kograman
майтапиш се, но бях приготвил клечка кибрит ако ми беше направила номера
Това е гадното на тази помпа, че мре почти от веднъж, без никакви симптоми, Може на 60к или 130к км, няма патърн. И то не е самата помпа, а клапан в нея заяжда и варианти много, от хвърлила водата и на пътна помощ или само вдига градуси и леко леко се прибираш.
p.s добре си бях намерил Тойота, трябваше да изчакам седмица чичака да се пробере и да я купя, ама ....
p.s добре си бях намерил Тойота, трябваше да изчакам седмица чичака да се пробере и да я купя, ама ....
Последно промяна от kograman на 26.07.2021, 11:36:44, променено общо 1 път.
- redalex
Начи викаш, тия помпи мрат ей така, както си караш без симптоми и признаци...обаче ти като се прибираше от Гърция изведнъж резко се напрегна дали няма случайно помпата да ти умре на пътя?
Що не се напрегна, че може и гума да спукаш или да удариш камък и да ти се пробие картера?
Я по-добре не излизай навън, че може и светкавица да те удари![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Що не се напрегна, че може и гума да спукаш или да удариш камък и да ти се пробие картера?
Я по-добре не излизай навън, че може и светкавица да те удари
-
kograman
При толкова км дето въртях едно време, проблеми с гуми съм имал само когато съм карал с гуми на 5+ години или износени до края. Като минах на среден клас, и смяна на 3г никога не съм имал спукани, сцепени и т.н
Проблеми скартери и т.н не съм имал, пазя си вещите, не ги юркам. Подбирам къде и как да мина. Клечката кибрит още ми е в жабката, а ме беше предала, а ме даваха в новините ...![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Проблеми скартери и т.н не съм имал, пазя си вещите, не ги юркам. Подбирам къде и как да мина. Клечката кибрит още ми е в жабката, а ме беше предала, а ме даваха в новините ...
- redalex
Живееш го тоя живот де'а
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
kograman
Я си го живея бре, ама обичам да няма изненади, има едно такова правило на 7-те П. Ако не го знаеш ей го е:
Предварителното Правилно Планиране, Предотвратява Пълно Последващо Посиране.
Всеки път кат съм се отклонил, секи път е имало омазвация ..
Предварителното Правилно Планиране, Предотвратява Пълно Последващо Посиране.
Всеки път кат съм се отклонил, секи път е имало омазвация ..
- redalex
Само не разбрах и моля те да ми обясниш в цялост, как реши че потенциално ще имаш проблем с водната помпа на октавията (на прибиране от Гърция), след като твърдиш, че въпросната помпа не издава с никакви симптоми потенциални проблеми или смърт, а същата настъпва рязко и неочаквано?
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Колко още да я чакам??
На 250к е мойта.
-
kograman
Защото, тази кола е с 3 водни помпи. Едната вече я смених която е за парното гаранционно. Така и стана, една събота паля да отиваме на сладкарница, и чек енцжин ме поздрави. Върви си, никакви драми, След гасенето повече и не светна. @JORDITO, я чекна набързо, и излезе грешката която е набила за тази ел.водна помпа. В Понеделник я закарах в Ет, час за след седмица и още ден работа. През това време колата не се караше.
Найс, нали?
Втората е на ЕГР, третата е тази на ремъците.
Обикновенно умират при продължително каране когато е висока околната температура. Ама може и ди 130к да изкара. Е тва, че не знаеш дали ще стигнеш или не , малко кат съветските коли едно време. Трябва да влачиш с тебе бубини, свеши, ремъци и какво ли не.
p.s За Шкода Оставия 4, знам са куриоз че от Надежда е изкарала до комините на Теца и обратно. Отлежава около месец вече, че тва дигитално табло пакистанци са пипали![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Найс, нали?
Втората е на ЕГР, третата е тази на ремъците.
Обикновенно умират при продължително каране когато е висока околната температура. Ама може и ди 130к да изкара. Е тва, че не знаеш дали ще стигнеш или не , малко кат съветските коли едно време. Трябва да влачиш с тебе бубини, свеши, ремъци и какво ли не.
p.s За Шкода Оставия 4, знам са куриоз че от Надежда е изкарала до комините на Теца и обратно. Отлежава около месец вече, че тва дигитално табло пакистанци са пипали
- redalex
Ти явно не си записвал час в Силвър стар или Порше. Пожелавам ти да си купиш Мерцедес и да го обслужваш в официален сервиз
ПС - ти си drama queen![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
ПС - ти си drama queen
-
kograman
Аааа, не мерси. Няма драми, man. Лафим си, нищо повече. Сам го казваш, за европейските марки явно е така.
За теб ако тва е нормално, за мен не е, Ора всекакви.
Ще заложа на самурайте, да видим до 100к км дали ще има и там драми. Ако има, ке одим пеша или с колОлО и тва си е![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
За теб ако тва е нормално, за мен не е, Ора всекакви.
Ще заложа на самурайте, да видим до 100к км дали ще има и там драми. Ако има, ке одим пеша или с колОлО и тва си е
-
Sec8200
- Гараж: под наем
ахаха - плача...kograman написа: 26.07.2021, 12:14:45 За Шкода Оставия 4, знам са куриоз че от Надежда е изкарала до комините на Теца и обратно
аз споделям, че като ми светна и на мен на път по същата причина съм и занижил рейтинга на надеждност и честно казано планирам да си платя и да я сменя превантивно + ремъка, ако колата остане в мен.
Добре, че като примерен дизелджия си нося OBD четец да си чета регенерацийките - та си прочетох грешката и си продължих напред.
@berberov_sm, хубаво сподели - добре, че има по-лек вариант. Само да питам за да разбера - като я караш без напъване успяваше да държи температурата. Без да пускаш парно.
А на изкачването към тунела как се справи?
@redalex, мислил съм си - ако в Ауди слагат същите двигатели и Шкода реално не е ощетена като бюджетна марка - ами какъв премиум?
Същото л***о ама в целуфан
Та по-добре да научиш този урок със Шкода - по-малко плащаш за него
Последно промяна от Sec8200 на 26.07.2021, 14:13:51, променено общо 3 пъти.