Superb iV , хибрид

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Superb IV , хибрид

Мнение от Цецо75 »

redalex написа: 16.07.2021, 10:27:36 Пс - сериозно ли хибридния супърб е 80 бона???
75 опоскан. 80 стандартното, а поглезиш ли се си на 90. Общо взето се движи 5 отгоре над 280-ката, откак е излязал.
Бееееее.....
karkaria

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb IV

Superb IV , хибрид

Мнение от karkaria »

Както каза колегата 85к с малко глезотийки :) :)
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Superb IV , хибрид

Мнение от redalex »

Малко странна ми се вижда тази цена за кол с мотор 1.4 ама какво ли разбирам и аз.
Мислех, че са по 60к, ама днес мернах 83к и...
pooh

Шкода Новак

Superb IV , хибрид

Мнение от pooh »

Не винаги хибридът е бил по-скъп от 272/280к.с. Имам ценова листа от преди 1г (20 юли 2020), където е по-евтин 1320 лв + допълнителна отстъпка от 2500 лв. Но след това нещата се промениха. Утре ще я снимам.
pooh

Шкода Новак

Superb IV , хибрид

Мнение от pooh »

Изображение
karkaria

Шкода Новак

Superb IV , хибрид

Мнение от karkaria »

Явно съм се нбутал яко [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Superb IV , хибрид

Мнение от Цецо75 »

karkaria написа: 20.07.2021, 14:24:21 Явно съм се нбутал як
По принцип покупката на кола за частни нужди си е набутване. Оттам насетне е въпрос на възможности, колкото точно ще се набуташ ;)
Бееееее.....
karkaria

Шкода Новак

Superb IV , хибрид

Мнение от karkaria »

Мнго си прав ;)
Аз го правя и за удоволствие
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Superb IV , хибрид

Мнение от bega4kata »

Кеф цена няма. Не съжалявайте. Кеф ви е бил такава в този момент и си я взел.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Superb IV , хибрид

Мнение от YYakovliev »

Аз не разбрах от къде идва "набутването" в конкретния случай?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
karkaria

Шкода Новак

Superb IV , хибрид

Мнение от karkaria »

Ще го видим тоз хибрид, става ли не става ли :)
Само да дойде по скоро.
karkaria

Шкода Новак

Superb IV , хибрид

Мнение от karkaria »

Твоята кола дойде ли колега
Аватар
Iccarium

Шкода Новак

Гараж: Superb 3 FL iV Combi 2021

Superb IV , хибрид

Мнение от Iccarium »

@pooh, @karkaria,

В спортен режим и без батерия колата зареждашe батерията. Не мога да кажа кога го правеше, изглеждаше като че през цялото време, но имаше и странни моменти. Например на нагорнище на магистралата зареждаше, на надолу не зареждаше. Както и да е, зареди до 45% (преди Ст. Загора ги стигна) и след това така си остана до София. Разхода в началото беше 10.5 л/100 км след като спря да зарежда батерията започна да спада и в София стигна 8.1 л/ 100 км. Аз не мога да си обясня това поведение и защо го прави. Ако някой знае или предполага защо зареди до 45% да каже. Трябва да спомена, че минималното ниво на батерия беше оставено автоматично да се определя. Пробвах и на ръчен режим като му зададох минимално ниво на батерията от 20%, батерията продължи да се зарежда и след 30%, което в хибриден режим не го прави.

Карах с Waze през Android Auto, а не с фабричната навигация. С двете едновременно не може (пробвах). И аз бях чел като зададеш през навигацията колата преценява кога да кара на ток и кога на бензин. Пробвал съм го 2 пъти преди и поведението беше едно и също, не намерих разлика като я ползвам или не - кара на ток докато има батерия и после превключва на бензин. Това си го прави и без навигацията. Друго, което забелязах, колата разпознава, че има включена навигация (Waze) и изкарва на таблото следващия завой и разстоянието до него, но като пуснеш картата си седи на фабричната, а не на Waze картата (тя е само на infotainment екрана). Щеше да е хубаво да има по-добра интеграция и да може някои аппове да се показват и на таблото. А най-добре щеше да е да бяха сложили и Head Up Display-a на Octavia. [smilie=punish.gif]

Като поведение и динамика е трудно да се каже на магистралата, нямаше разлика. Както казах и преди в спортен режим 99% от случаите се кара само на бензиновия двигател. Като тръгвах да ускорявам колата спираше да зарежда и от време на време включваше e-boost.

Ако трябва да сравнявам хибридния и спортния режим, в спортен режим DCC е по-твърдо (по-малко клатене на магистралата) и мощността от бензиновия двигател преобладава. Когато и e-boost се включи разликата вече е съществена, изпреварванията на двулентов път са много по-лесни. Но e-boost е моментно състояние, което се случва при силно ускорение, не може да се кара постоянно на e-boost. Понякога включвам Sport само за да изпреваря (както изключвах климатика на старата ми кола) и после го изключвам и продължавам на хибриден режим

Бургас - София Sport режим и 3% батерия преди и 45% след
Разход: 8.1 л/100 км за 388 км при 98 км/ч средна скорост
Изображение

Последно да добавя, към дискусията за батерията. Хибрида не е напълно електрическа кола и е много трудно да се спазват тези граници и да се държи все полузаредена. Пълния пробег по документи е 64 км, най-доброто което съм постигал в реални условия в града е около 50 км. Ако трябваше да спазвам това правило да не пада под 20-30% и да не е повече от 80%, тогава пробега който ми остава между зарежданията е около 20 км, което означава всеки ден да се зарежда. При ел. колите с пробег от 200-300+ км по виждам резон да се прави, защото ти остават 100-150 км между зареждания. И другата разлика е, че хибрида е направен да работи по определен начин и е много трудно да му се противопоставиш. Например, опитах се да задържа батерията на 20% и си скъсах нервите. Всеки път като се изгаси автомобила и се включи пак трябва да се сменя от E-mode на хибриден режим и да се зададе ръчно нивото на батерията. Според мен не си струва и напълно подкрепям @nzlatev, карайте си колите и им се радвайте.
Skoda Superb 3 Facelift iV Combi, 2021г, 1.4 TSI PHEV, 218 кс (115 kW бензин + 85 kW ел. двигател), 13 kWh батерия, 6DSG.
KSim

Шкода Новак

Гараж: 2021 Skoda Superb 3 L&K Combi - 2.0 TDI - 200hp, DSG7, 4x4

Superb IV , хибрид

Мнение от KSim »

Здравейте,

Да споделя и аз относно iV-то и дизела. Имах огромна дилема когато трябваше да избирам наскоро. Тогава бяха и на почти една и съща цена, iV-то беше с около 1000 лв отгоре. Автомобилите бяха абсолютно аналогични - L&K Combi.

До този момент имах Superb (2017, TDI 190hp, 4x4, 6DSG, Business).

Грабна ме идеята за iV-то, но мисълта, че ще мога да се разделя с 4x4 и ще взема нещо на предно просто мира не ми даваше. Освен, че е на предно iV-то е и по-нестабилно поради тежеестта на батериите - справка лосовия тест.

Докато се чудя в ЕТ пуснаха една тестова и отидох да я пробвам. Единствено ме е яд, че нещо не се разбрахме с момчето и не я провах в режим спорт.

Впечатления:

- Изключително тиха и приятна е когато върви на ток.
- Шума и работата на tsi-то не можах да ги възприема на тази кола.
- Когато я настъпих от място (позволиха ми) въпреки, че беше в хибриден режим не спря да скърца гуми докато не пуснах газта. Направо ми стана неудобно от човека. TDI-то с 4x4 на мокро излита като с прашка изстреляно.
- Като се замислих основното предимство и голяма разлика в разхода ще има в града когато са заредени батериите. На дълги пътувания по магистраталата и извънградско ще си карам 1,4TSI.
- Като слязох от тестова и се качих на моята, без много газ и зор направо излетях в сравнение с аналогична ситуция с тестовата.
- Много се надявах да има облекчение за зоните в София, но имаше само за електрически.

Та така, отново на TDI докато ги има, че после :) :)

Иначе е страхотно iV-то и там е бъдещето.
karkaria

Шкода Новак

Superb IV , хибрид

Мнение от karkaria »

Според мен трябва всяка вечер да се зарежда.
Аз така мисля да правя за да може през деня да карам максимум на батерия
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”