Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Taratajki написа: 18.07.2021, 19:07:37
Ами прогрес си е. Не горят масло, за да му следиш нивото постояно. Като сипваш вода за чистачките поглеждаш и маслото, понякога.
За мен не е. На 18 годишната си кола доливах 100тина грама на година (смяна), като можех и да си го спестявам. От друга страна го виждах като количество всеки път като подавах контакт. Щеката се ползваше само при смяната му..
В книжката на автомобила пише - "Двигателят изразходва, в зависимост от начина на шофиране и експлоатационните условия, малко масло - до 0.5л/1000км. През първите 5000км консумацията на маслото може да е по-висока". Предвид написаното, не мисля, че половин литър е малко и още повече, че се намирам за момента под 5к км.
Е, аз не харесвам премиуми Гуми, волан, някакъв двигател и климатик са ми напълно достатъчни А нивото на маслото ми става интересно, чак когато видя лампата на Аладин. Сега имам температурата му, та се разсейвам ненужно
Не от 10 ами от 20 Цецо
Някак си не си представях, че топ автомобила на шкода има липса на толкова елементарно нещо, което "френските таралясници" имат от 20г. Както и да е де..
Да споделя и още нещо, което случайно открих - жичната връзка с телефона не е само от буксата под управлението на климатика а става и от буксата в подлакътника.
JORDITO написа: 18.07.2021, 22:53:39
Е голям праз. Те и VW от бая време имат 4х4, ама френските таралясници нямат. Кат гледам не са си още отрязали вените
Какво общо има 4х4-то в случая? Умишлено не споменавах марка на предходният ми автомобил заради подобни коментари, но явно ви влече в нея посока..
Мичев написа: 24.06.2021, 14:13:52
Здравейте,
От известно време се радвам на новичък бял лебед, едишън, 2.0 TDI 147KW. Почти всичко ми харесва, но има нещо което изключително много ме дразни - свободната скорост. Всяко пускане на газта води до изключване от скорост ("D" на малкото екранче + еко иконка в долен десен (май) ъгъл). Съответно като карам градско и съм по наклон - бързо започвам да превишавам позволената скорост. Едно спасение виждам и това е чукване на спирчаката за да включи на скорост. Хич не съм очарован от това и чак сега разбирам защо на тия автоматици толкова говорите за дискове и накладки.. Та, дали има настройка или нещо друго с което мога да изключа тая еко история?
Здравейте,
някой има ли решение на въпросният проблем, наистина е дразнещо. В момента карам едно Ауди и е така и не мога да намеря от къде да го спра това, въртях всичките режими на шофиране. Може би те са за окачването и волана а не за кутията???
На суперба ми е така само на режим еко, на другите е нормално не изключва от скорост.
Понеже преди покупката на автомобила не намерих достатъчно техническа информация за супърб фейс с 2.0TDI, 147kw, ще споделя малко данни от декларацията за съвместимост (която незнайно защо остава завинаги в кат)