Всичко за Шкода Фабия, произведена от 2007г. до 2014г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Преди да се захващаш с адвокати и сигнали - виж колко километра ще изкара колата с това гориво до отметката, от която си заредил. Може и да са повече километри спрямо предишни зареждания. Ако попаднеш на добро момче на колонката може да ти напъллни доста добре резервоара - включително до капачката. Имал съм доста случаи да карам 300 - 350 км преди да падне първата чертичка от индикатора (Фабиа 2; 1,2 ТСИ).
Едва ли си имал 10 л. "по компютър" просто
Моята е 3-ка, 1.2TSI , не знам колко и е резервоара, но след щракането на пистолета вкарвам още 15-16 л. и после 250-300 км. стралката не помръдва от пълно. А и моят "компютър" не показва колко литра имам в резервоара, а колко километра уж мога да измина с наличното гориво. Как го смята, нямам идея.
Това с пълненето до горе след изключване на пистолета е адски голяма глупост лятото в тези жеги и по-добре не го правете, особено ако след зареждане карате малко и оставите колата на слънце.
nmnikolov написа: 15.07.2021, 13:33:36
ако след зареждане карате малко
Е кой зарежда и зарязва колата да се пържи? Аз лупам до капачката и газ. Когато ще стои пред блока не зареждам
Бензина трябва да е "пресен" , особено високооктановия
Аз с предната кола бях с газ/бензин. Газта беше с течна фаза, като на определен брой впръсквания на газ впръскваше и бензин. Нещо от сорта на 20:1. Пътувахме към Велико Търново и около Севлиево спираме на ЛукОйл и заредих до горе газ и бензин. Явно обаче тея са заредили бензин до капачката. След 10-15 минути престой тръгваме и след 5 минути усещам, че ми мирише на бензин. Спирам и гледам излиза по малко бензин от капачката... Веднага прехвключих само на бензин и така карах поне 50 километра.