Peugeot

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Peugeot

Мнение от igeorgiev82 »

.....Само да не беше малкият им геврек и смешното виртуално табло [smilie=pardon.gif]
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Peugeot

Мнение от bobo80 »

Геврека изглежда смешен, но като покараш се свиква. После моя/нормалния/ ми се стори като корабен рул.
Да таблото е странно. Проблема е цената.
Трябва много да съм се объркал та да кешя 56хилки за предняк с 1.5дизел.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Peugeot

Мнение от igeorgiev82 »

Аз така и не можах да го наглася така,че да не ми скрива таблото [smilie=sarcastic.gif]
Отделно тапицерията на седалките е много гадна и лятото гърба ти става вир вода.3008 GT line e изпълнението,което имаме,не е базовица.
Абе......неудобна кола.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Peugeot

Мнение от Alvin_iv »

Мога да споделя моето виждане за Пежо. Карам служебно 208 дизел 102 к.с. Мога съвсем отговорно да твърдя, че това е най-икономичният автомобил, кийто съм карал до сега! За това и лятото, преди да поръчам Камика, карах и новата 2008ца, 1.5, 130 к.с. Много ме грабна с екстри, интериор, екстериор и вървеж, но от вътре няма достатъчно видимост? Прозорците малки, като амбразури, а предният капак "вирнат" нагоре. Поне такова беше моето усещане, иначе модела топ, от към екстри и цена.
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Peugeot

Мнение от stefan L »

Rangel написа: 08.12.2020, 19:38:18 508 комби с 360 hp...
Ама не казват, че общата максимална мощност е налична за десетина секунди, както е при другите хибриди с малки акумулатори - 26 miles driving range.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Peugeot

Мнение от baijoro »

То понякога 10 сек. са предостатъчни да излезеш от ситуация.
Не, че съм за хАЙбридите де, даже съм против.
Аватар
VSG

Škoda Фен²

Гараж: Superb 3 FL 1.5 TSI Edition
Kamiq 1.0 TSI Vision

Peugeot

Мнение от VSG »

Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Peugeot

Мнение от bobo80 »

След като вече се заимах с Пежо 308 1.5hdi EAT8 да напиша и първи впечатления за първите хиляда километра.
Най-напред ме фрапира факта ,че първите 1000км. минах с един резервоар и още не е светнала лампата. Това категорично е най-малко харчещата кола ,която съм имал. Средния разход за първия резервоар е 4.3л./100 Маршрута е пътуван многократно със всякакви автомобили. РС ката по този маршрут дава около 6.3/100 със същия стил на каране. Кията дава 9.3/100 Тук разликата е смазваща.
Колата като цяло изненадва с много добра шумо и топло изолация. Температурите тези дни са около и над 30 градуса. Въпреки това климатика охлажда и подържа комфортна температура дори при престой на место.
От към шум нещата са направо впечатляващи. Конкретния автомобил е с предни шумоизолиращи стъкла като допълнително оборудване. Нямам представа дали е от това но двигатела почти не се чува. Трудно се долавя тркащия дизелов шум.
Разликата с Октавията бих описал по следния начин:
Стоейки от вън до колата Шкодата е по-тихия двигател работи мазно и равномерно. Пежото е значително по шумно и “плякащо”
Влизайки обаче в колите нещата са много различни. Тук Пежото е трудно да се разбере дали е запалено ако радиото работи. За разлика Шкодата по някакъв не обясним начин става дразнещо дизелова като се качиш. При движение нещата остават същите. Не знам защо толкова тракат тия TDI мотори.
Когато купих Октавията ми направи същото впечатление ,но после свикнах . Баща ми има Мерцедес C220 2017г. Купувахме ги заедно с Октавията. Тогава реших ,че просто едното е Мерцедес а другото Шкода и абсолютно нормално но явно и много по-бюджетни марки са успели да се преборят със шума в купето.
При скорост до 150км/ч нещата остават сравнително тихи,почти няма шум от огледата.
Голямата разлика с всичко ,което съм карал последните години е кутията. Тя е хидротрансформатор на Японците от “Айсин”
Супер плавна при потегляне ,тотално неусетна смяна във възходящия ред на предавките. Много адекватно връща скорост при изпреварване и е на точната предавка в 95% от времето. Поради наличието на 8 скорости предавателните числа са с много малка разлика и това прави иначе малкия мотор да се чувства точен за купето. Общата маса на колата е 1296кг с пълен резервоар.
Теглих я на кантар във един стопански двор. Не знам колко е верен.
Във низходящия ред смяната на предавките е грубовата и при рязко спиране е по скоро неприятна. Явно при автоматите няма пълно щастие.
Основните минуси на този автомобил са както и на О4 , а именно отсъствие на физически бутони за повечето функции. Управлението на абсолутно всичко през медията е страшно дразнещо.
Добре поне ,че са запазили физически бутон за изключване на старт/стопа.
И тук както при VAG системата е натрапчива.
От към окачване нещата са доста добри. Колата вози мазно и подчертано меко. Няма никакво потропване на малките неравности. Отделно за това помагат и балонните гуми. Колата е с джанти 16ки и гуми 205/55/16
Проблем е задния мост с торсионната греда. При по бързи завои задницата сее и не е приятно.
Като цяло Франсетата са направили един много добър автомобил в средния клас.
В диапазона до 40 хиляди лв. смятам ,че е супер разумен избор.
Слагам и няколко снимки.ИзображениеИзображениеИзображение
Monky

Škoda Фен

Peugeot

Мнение от Monky »

Благодаря за детайлното обобщение. Споменаваш голяма част от нещата, който и аз бих гледал и сравнявал в един автомобил. Просто изразявам благодарност с този пост. [smilie=beach.gif]
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Peugeot

Мнение от kalata »

Ако така издават всяка клиентска кола - евала им казвам.
Един колега си купи 508 GT - ами хубава кола е.
Хиляди безаварийни километри ти желая.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Peugeot

Мнение от Sec8200 »

@bobo80, честито още веднъж! Със здраве! Симпатична кола :)
... и да пускаш впечатления и занапред ...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Peugeot

Мнение от Цецо75 »

bobo80, Много добро ревю браво
Бееееее.....
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Peugeot

Мнение от ИзтрЪпнал »

Определено франсетата ще раздвижат сегмента с този дизай. Ако и задвижванията са на ниво и пуснат и 4х4, ВАГ ще треперят [smilie=sarcastic.gif] . На мен лично ми допада визуално новия модел на 308.
https://youtu.be/gJPFX81OoOM
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Peugeot

Мнение от Alvin_iv »

Определено грабва окото! Ще видим, какви ще са цените обаче? За дизеловият двигател на Пежо само суперлативи(1,6HDI)Това е най-икономичният, който някога съм карал и в същото време с много добър вървеж. Служебно 208 на 3 години и85000 км никакви проблеми, регенерация, ДПФ и тем подобни! Може би, защото е с адблу? Ако новата 2008-ца 130 к. с дизел имаше простора и видимостта на Камика, никак нямаше да се колебая, въпреки 5-6 хиляди горница!?
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Peugeot

Мнение от nmnikolov »

Франсетата от Пежо и Рено доста дръпват откъм дизайн напоследък. Ама това новото пежо 308 определено адски много ми харесва както отвън, така и интериора. Вкъщи имам съседи с 3008, както и тук в работата от други фирми спират 2-3 3008-ци. Също доста грабва окото.
Последно промяна от nmnikolov на 23.07.2021, 10:13:57, променено общо 1 път.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”