Твърда возия
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Aelyon
- Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170
Твърда возия
Помпай с азот и няма да го мислиш
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Твърда возия
Разбра ли защо са били толкова напомпани? При новите коли ги надуват повече, както много хора са споделяли, но пък твоята не е нова...teetrinker написа: 26.06.2021, 19:01:15 Бях доста скептичен за налягането в гумите, но като първа стъпка го проверих. Оказаха се на 2.8 бара!
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
teetrinker
Твърда возия
Нямам представа. Харесах си гуми, през гугъл ги намерих в един известен гуми център на Ботевградско шосе в София, доста голям. Отидох, купих ги и на място ми ги сложиха и там са ги напомпали на 2.8 бара. За мен поуката е, че явно всичко сам трябва да си проверявам..kalata написа: 26.06.2021, 22:52:37Разбра ли защо са били толкова напомпани? При новите коли ги надуват повече, както много хора са споделяли, но пък твоята не е нова...teetrinker написа: 26.06.2021, 19:01:15 Бях доста скептичен за налягането в гумите, но като първа стъпка го проверих. Оказаха се на 2.8 бара!
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Твърда возия
Е то това си е задължително.teetrinker написа: 27.06.2021, 13:13:02 За мен поуката е, че явно всичко сам трябва да си проверявам..
Хайде това да и беше кусура. Хиляди безаварийни.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Твърда возия
Ся си ги напомпай на 2.2 и кажи как е 
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Твърда возия
18ки на Superb на колко ще ми препоръчате да ги помпя?
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Твърда возия
Пичове,много е смешно(да не кажа друго
)Да питате във форум,колко да си помпате гумите.Някой няма ли да пита за колко лв.да зарежда,че да му е по комфортно и да не му товари бюджета?!
Има си табелка с препоръки на производителя,аз на всички коли които карам следвам тях.
Има си табелка с препоръки на производителя,аз на всички коли които карам следвам тях.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Твърда возия
До @tihich - Зависи какво търсиш.. Комфорт, икономия на гориво, сцепление, пазене на джанти от дупки..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
GBandreev
- Гараж: Skoda Superb MK 3 2.0 TDI
Mercedes E400 W213
Твърда возия
Моят Супърб и той е като с пружини от химикалки вместо амортисьор, с 17ки на 55 съм напомпани на 2.3, не че има много разбити пътища но има ли... ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Твърда возия
То едното не замества другото.GBandreev написа: 28.06.2021, 07:36:08 Моят Супърб и той е като с пружини от химикалки вместо амортисьор
- tihich
Твърда возия
Идва ми прекалено дървена возията на тази кола и точно затова питам колегите на колко ги карат. Може пък да не е ок да са на 2.4-2.5 както пише на табелата. Все пак бай немец/чех ги е сложил тия числа съобразено с техните пътища/икономия и екология. Едва ли някой от тях си представя по какви квартални улици се карат тия коли... Съмнявам се, че в нормалната част на Европа някой се оплаква от возията на Superb. Не съм много ОК с факта, че Октавия 3 на мой приятел с 16ки се усеща доста по-приятен автомобил за ежедневно шофиране из града.igeorgiev82 написа: 27.06.2021, 23:31:53 Пичове,много е смешно(да не кажа друго)Да питате във форум,колко да си помпате гумите.Някой няма ли да пита за колко лв.да зарежда,че да му е по комфортно и да не му товари бюджета?!
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Твърда возия
При мен на капачката на резервоара пише 2.4 за предните и задните за 17 и 18", при 3ма човека и багаж.
Снощи минах през бриколажа и си взех един електронен манометър, който показваше 2.7 бара. И на мен леко некомфротно ми идва когато вляза в неравности. Даже се зачудих, дали при мен няма някой транспортно блокче на амортисьорите..
Снощи минах през бриколажа и си взех един електронен манометър, който показваше 2.7 бара. И на мен леко некомфротно ми идва когато вляза в неравности. Даже се зачудих, дали при мен няма някой транспортно блокче на амортисьорите..
- tihich
Твърда возия
И аз съм се чудил, даже ходих до ЕТ, но нищо не намериха.
- Kamen
Твърда возия
Здравейте от мен!
Включвам се по темата с твърдото возене. Аз също намирам моята О3 да вози твърдо. Дори това ми беше първото впечатление, когато започнах да карам колата всекидневно. Това впечатление го бях споделил съвсем в началото, когато се представих във форума. Гумите са напомпани по препоръката на завода.
Мислил съм си друго, но нека по-знаещите колеги потвърдят или отрекът.
В сервизна книжка на колата, тази, където се правят отметката за влизане в сервиза, на втората страница " Данни за автомобила" има един стикер. На него са напечатани VIN-а и други неща. Има и една поредица от буквено-цифрови кодове, които отговарят на оборудването, което е вложено в колата. На последният ред при мен има код L05. Когато купих колата ми беше интересно и намерих значението на повечето кодове. За този код L05 пишеше: Suspension range 05. Installation control only, no requirement forecast.
Вярно е, че всеки един от нас възприема светът по различен начин, и с цялото ми уважение към мнението на колегата Taratajki в началото, но аз не бих нарекъл возията на моята Октавия "разходка с лодка".
Та си мисля: дали е възможно да има различни нива на твърдост на окачването? Т.е две различни коли, заводски да са им монтирани различно твърди пружини. Т.е на колегата колата да е с по-меки пружини и да вози като лодка, а моята да е с по твърди пружини и съответно да вози по-твърдо? Ако колегите си погледнат в сервизните книжки и сравним този код, може пък и да намерим някакъв отговор.
Поздрави!
Включвам се по темата с твърдото возене. Аз също намирам моята О3 да вози твърдо. Дори това ми беше първото впечатление, когато започнах да карам колата всекидневно. Това впечатление го бях споделил съвсем в началото, когато се представих във форума. Гумите са напомпани по препоръката на завода.
Мислил съм си друго, но нека по-знаещите колеги потвърдят или отрекът.
В сервизна книжка на колата, тази, където се правят отметката за влизане в сервиза, на втората страница " Данни за автомобила" има един стикер. На него са напечатани VIN-а и други неща. Има и една поредица от буквено-цифрови кодове, които отговарят на оборудването, което е вложено в колата. На последният ред при мен има код L05. Когато купих колата ми беше интересно и намерих значението на повечето кодове. За този код L05 пишеше: Suspension range 05. Installation control only, no requirement forecast.
Вярно е, че всеки един от нас възприема светът по различен начин, и с цялото ми уважение към мнението на колегата Taratajki в началото, но аз не бих нарекъл возията на моята Октавия "разходка с лодка".
Та си мисля: дали е възможно да има различни нива на твърдост на окачването? Т.е две различни коли, заводски да са им монтирани различно твърди пружини. Т.е на колегата колата да е с по-меки пружини и да вози като лодка, а моята да е с по твърди пружини и съответно да вози по-твърдо? Ако колегите си погледнат в сервизните книжки и сравним този код, може пък и да намерим някакъв отговор.
Поздрави!
Последно промяна от Kamen на 06.07.2021, 13:25:20, променено общо 1 път.
Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.
Mazda 6, 2.0 CD, 121 к.с., '03г. - бивша,
Skoda Octavia ІІІ, 2.0 TDI, 150 к.с., '13г. - бивша
Skoda Octavia lV, 2.0 TDI, 150 к.с, '24г. -настояща.
Mazda 6, 2.0 CD, 121 к.с., '03г. - бивша,
Skoda Octavia ІІІ, 2.0 TDI, 150 к.с., '13г. - бивша
Skoda Octavia lV, 2.0 TDI, 150 к.с, '24г. -настояща.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Твърда возия
Ами при коли купени в БГ и идентични нива на оборудване и моторизация - едва ли. Ако са с разлика в дата на производство 1-2 години... може би. Ако двигателите са различни (дизел/бензин) - почти със сигурност. Варианти много.
Но относно возията най-голямата разлика е от сетивността на задните части на шофьора. Това дето за един е лодка, за друг е лагерна количка.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Но относно возията най-голямата разлика е от сетивността на задните части на шофьора. Това дето за един е лодка, за друг е лагерна количка.
Бееееее.....