Препоръчайте сенник за предно стъкло

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

YYakovliev написа: 25.06.2021, 11:16:06 Не. Нямаше подобно нещо.
Провери си картата с кода на автомобила. Мисля всички от по-високия клас са с UV защита на всички стъкла. Т.е. еквивалентно на фолио с много ниско затъмнение отпред. Би трябвало да пише нещо като "топлоизолиращо предно стъкло" в спецификацията и това не е допълнителна екстра, трябва да си е включено в пакета. Отделно се поръчва вече затъмнение на задните и акустични странични.

Иначе той сенника си е ОК, даже и да имаш фолио де.
Бееееее.....
malak

Škoda Фен

Гараж: Superb 3

Мнение от malak »

Аз взимам от евтините джъмбо който е за отвън стъклото, много по добре топло изолира, тези които се слагат вътре са ми леко казано, нагрее ли се то нагрява и вътре.
ето така изглежда: https://tonex1.com/%D0%B0%D0%BA%D1%81%D ... 0%BB%D0%BE
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Фолиото е ОК! Няма проблем да се затъмни до разрешените % във Правило 43. Аз съм със затъмнени предни странични стъкла и до сега не съм имал проблем. Определено са по-малко нагрети от предния джам, когато колата е на слънце.
Имайте едно на ум с тези отразяващите сенници! Отразяват доста гадно и в Кобра чат-пат сменят пръснати/напукани стъкла...
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

zloQQ написа: 25.06.2021, 12:43:47 Имайте едно на ум с тези отразяващите сенници! Отразяват доста гадно и в Кобра чат-пат сменят пръснати/напукани стъкла...
Направо ме вкара във филма.
[smilie=shock.gif]
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Ще припадна :)... най-вероятно говорим за под процент тези с пукнатите.
Само да спомена, никога не съм ползвал такова - никога не е имало проблем в колата.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @YYakovliev - Аз също знам, че е най-добре външен. И виждам логика. Максимално евтин (защото в България има шанс да изчезва) сенник за отвън и резервен за вътре (за когато изчезне външния).
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Аз моят сенник никога не го слагам със силно отразяващата част към прозореца и досега за 2 години не съм имал проблем със спукано стъкло. Всеки ден колата е директно на слънце в офиса. Аз този сенник не го слагам да намали температурата вътре в купето, а за да не се нагряват толкова таблото, волана и седалките. Че в тази жега дори седалките от плат като се нагреят пак е доста неприятно, макар и не като с кожените салони където реално си правиш епилация на краката [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

@YYakovliev, Явор, няма никакви проблеми с пукане на стъкла. Не се напрягай излишно. На теб ти трябва сравнително голям сенник обаче - предното стъкло на Супърб си е голямо.
(Ако за него търсиш де)
Щото както и Шкода тези дни обяви - и те имат проблеми с доставката на компоненти и забавят производството в момента. Сроковете за изпълнение на поръчани коли се увеличават. Не искам да съм лош пророк, но може тоя сенник за догодина да ти дотрябва чак.
Срещу слънце за мен най-добрият вариант си остава защита отвън с полу-покривало. Ама в БГ може лесно да изчезне, ако колата не е под наблюдение.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Светлоотразяващ сенник ползвам от години и не ми се е пукало стъкло. Не съм чувал и на познати да се е случвало.
Ако има значение, сенника го слагам върху таблото поради бързо излизащи от строя вакуумчета.
А поставянето на фолио само заради предпазване от УВ лъчите е излишно, тъй като самото стъкло върши тази работа.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

С уговорката, че може да съм подведен от казаното от дилърите, на новите модели подгрева на стъколото не е на нишки, а е на фолио. Въпросното върви в комплект с топлоизолационно фолио... каквото и да е това.
Бееееее.....
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Отвън покривало да слагам - абсурд. Едно, че може да изчезне, друго че цялата мръсотия, прахоляк и гадости от дърветата дето падат върху него, после като го сгънеш (дори и да си го изтупал) си остават и го прибираш с мизерията в колата. Не ме кефи тази концепция.

Поръчах ей това за Тойотата, после ако става и за Супърба, ще го ползвам.

https://www.emag.bg/sennik-rogroup-alum ... DRW2S3BBM/
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Аз съм с такова вече няколко години - перфектно е :

Изображение
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Има и още един вариант за отвътре - като чадър е, правоъгълен. Виждал съм и качествени такива - но са скъпички.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

@YYakovliev, силно се надявам да не си го купил през сайта на emag (реално се продава от външен търговец) и дал 24лв. за точно този сенник... [smilie=sarcastic.gif] Ако толкова искаш дай да мина след работа до вас и да ти покажа моя, че си ми по път (работя на Полиграфията)...

Аз лично ползвам ето този (на бензиностанция Еко имаха само този модел с това куче [smilie=sarcastic.gif]):

https://www.emag.bg/komplekt-letni-akse ... D2J0BVBBM/

Иначе ето други 2 на същата марка

https://www.emag.bg/komplekt-letni-akse ... DKJ0BVBBM/

https://www.emag.bg/komplekt-letni-akse ... DTJ0BVBBM/
Последно промяна от nmnikolov на 25.06.2021, 14:43:58, променено общо 2 пъти.
Изображение
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Начи! Инфото ми е от човек, работил в Кобра. Няма как да е сигурен и той разбира се, защото не е виждал лично как се пука стъкло. Клиента идва и казва - така си заварих колата. Няма видими следи от удар или някаква друга намеса. Единственото общо е било, че са били със светлоотразителни сенници като споменатите тук. Няколко случки са имали, все по време на жеги. Като % навярно са под 1% сигурно, ама знае ли човек.
Всеки може да си прецени истина ли е или не. Аз не ползвам сенник. На предишната ползвах, но беше картонен. Просто споделих, какво съм чувал. За мен, мнението на човека, който ми го каза е достатъчно, за да не си сложа такъв сенник. За мое си спокойствие.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”