Добавяне на бутони (мулти-волан) на Yeti
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Здравейте колеги,
От доста време ми се върти една муха из главата и реших да ви попитам. Става въпрос за добавяне на бутони за управление на мултимедията от волана на автомобила. Намерих подобни теми за по-стари коли, но в повечето няма нищо систематизирано и завършват с неясен край - работи ли, не работи ли.... Не ми е тумнало да го правя на всяка цена, но ако не е толкова трудоемка задачата, бих си поиграл.
В голяма беля ли се вкарвам или нещата са plug-n-play? Играл съм си с подобни неща с други коли, дори и круиз-контрол съм добавял, но с ВАГ не съм се заигравал до момента.
Колата е фейслифтово Yeti от 2015г. с шантава модификация откъм екстри. Много неща има по нея, но точно мулти-волан и готина мултимедия не са и сложили. Виждал съм кола като моята със Swing и бутони на волана, което ще рече, че е възможно да се случат нещата, стига да намеря необходимите чаркове и как да ги подкарам.
Какво знам до момента:
- Трябват ми бутоните за самия волан.
Доколкото съм ровил из интернет, има различни конфигурации на бутоните, в зависимост от аборудването на колата (хендс фрий, пр.)...
Какви бутони да търся за въпросната Swing мултимедия? Ако някой има кола със Swing и мулти-волан, моля да сподели една снимка, за да видя за какво да се оглеждам.
Оригинални бутони ли да търся, или има читави китайци (примерно)?
- Трябва ми модул за мултиволан.
Доколкото разбрах стои някъде в конзолата на волана. Моят вероятно няма да поддържа подобна функционалност и ще трябва да се смени. Какъв модул трябва да търся и от какво зависи типа му? Предполагам има взаимозаменяемост и такъв от Октавия и Супърб също би ми свършил работа. Кодиране трябва ли след замяната? Става ли кодирането с VAG-COM и как се прави?
На първо време това ми стига като информация, за да разбера дали изобщо си заслужава да го правя.
Ако някой се е заигравал, дори и на друга кола, ще се радвам да сподели процедурата и резултата!
От доста време ми се върти една муха из главата и реших да ви попитам. Става въпрос за добавяне на бутони за управление на мултимедията от волана на автомобила. Намерих подобни теми за по-стари коли, но в повечето няма нищо систематизирано и завършват с неясен край - работи ли, не работи ли.... Не ми е тумнало да го правя на всяка цена, но ако не е толкова трудоемка задачата, бих си поиграл.
В голяма беля ли се вкарвам или нещата са plug-n-play? Играл съм си с подобни неща с други коли, дори и круиз-контрол съм добавял, но с ВАГ не съм се заигравал до момента.
Колата е фейслифтово Yeti от 2015г. с шантава модификация откъм екстри. Много неща има по нея, но точно мулти-волан и готина мултимедия не са и сложили. Виждал съм кола като моята със Swing и бутони на волана, което ще рече, че е възможно да се случат нещата, стига да намеря необходимите чаркове и как да ги подкарам.
Какво знам до момента:
- Трябват ми бутоните за самия волан.
Доколкото съм ровил из интернет, има различни конфигурации на бутоните, в зависимост от аборудването на колата (хендс фрий, пр.)...
Какви бутони да търся за въпросната Swing мултимедия? Ако някой има кола със Swing и мулти-волан, моля да сподели една снимка, за да видя за какво да се оглеждам.
Оригинални бутони ли да търся, или има читави китайци (примерно)?
- Трябва ми модул за мултиволан.
Доколкото разбрах стои някъде в конзолата на волана. Моят вероятно няма да поддържа подобна функционалност и ще трябва да се смени. Какъв модул трябва да търся и от какво зависи типа му? Предполагам има взаимозаменяемост и такъв от Октавия и Супърб също би ми свършил работа. Кодиране трябва ли след замяната? Става ли кодирането с VAG-COM и как се прави?
На първо време това ми стига като информация, за да разбера дали изобщо си заслужава да го правя.
Ако някой се е заигравал, дори и на друга кола, ще се радвам да сподели процедурата и резултата!
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
- PSG
Намерих кола на части с бутоните, които ми трябват.
Сега върпосът е как да разбера, дали модулът на моята поддържа мултиволан? Колата ми фабрично има круиз-контрол, доколкото разбирам на предните модели Шкоди това е било един винд индикация, че модулът има възможност.
Сега върпосът е как да разбера, дали модулът на моята поддържа мултиволан? Колата ми фабрично има круиз-контрол, доколкото разбирам на предните модели Шкоди това е било един винд индикация, че модулът има възможност.
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Това, че имаш круиз контрол не значи, че ще може да поддържа мулти волан. Има много модели модули от които половината само поддържат и двете. Трябва да се закачи VCDS, за да видиш какъв ти е модула и по партидния номер да провериш какви са му възможностите. Някой ми беше казал че Йети има модул протекшън, който ти пречи да правиш такива ъпгрейди. Не съм 100% сигурен дали е така. Ако поддържа мулти волан модула мисля че ще стане работата.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Компонент протекшън май няма за Yeti. Мисля, че от О3 го има.
- PSG
Довечера ще я закача, ще видя номера и ще умуваме. Всичко е възможно, за това питам. Тази, от която намерих бутончетата, пък няма круиз.....deniz8912 написа: 06.03.2021, 11:34:06 Това, че имаш круиз контрол не значи, че ще може да поддържа мулти волан. Има много модели модули от които половината само поддържат и двете. Трябва да се закачи VCDS, за да видиш какъв ти е модула и по партидния номер да провериш какви са му възможностите. Някой ми беше казал че Йети има модул протекшън, който ти пречи да правиш такива ъпгрейди. Не съм 100% сигурен дали е така. Ако поддържа мулти волан модула мисля че ще стане работата.
- PSG
Малко развитие по темата. Напоследък доста задачи ми се събраха и не можах да се заиграя с таралясника. Онази вечер я закачих на ваг-кома и взех номера на модула.
Address 16: Steering wheel
Control Module Part Number: 5K0 953 521 DN
Component and/or Version: LENKS.MODUL 016 0162
Software Coding: 5080140000
Work Shop Code: WSC 33361
VCID: 7B6520824C8521C2C1-802E
Прерових нета, мамка му и прасе, и не мога да намеря таблица/списък с функционалностите точно за тои модул. За куп други намерих. Във форума на ross-tech има тема, в която някакъв пич с Caddy '14 се мъчи да подкара MFSW със същия модул и в крайна сметка не успява.
Address 16: Steering wheel
Control Module Part Number: 5K0 953 521 DN
Component and/or Version: LENKS.MODUL 016 0162
Software Coding: 5080140000
Work Shop Code: WSC 33361
VCID: 7B6520824C8521C2C1-802E
Прерових нета, мамка му и прасе, и не мога да намеря таблица/списък с функционалностите точно за тои модул. За куп други намерих. Във форума на ross-tech има тема, в която някакъв пич с Caddy '14 се мъчи да подкара MFSW със същия модул и в крайна сметка не успява.
- deniz8912
Ако нямаш мулти волан със сигурност този модул не поддържа такъв и трябва да го замениш с друг.
- PSG
Точно така излиза, дебела е работата. То един модул да беше, два да бяха. Май по-скоро ще се откажа, отколкото да издирвам правилния. Няма и много такива коли на части...deniz8912 написа: 08.04.2021, 10:29:12 Ако нямаш мулти волан със сигурност този модул не поддържа такъв и трябва да го замениш с друг.
Някой има ли юлист с модулите, които се слагат на фейслифтовото Йети и някакво описание кой какво поддържа?
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
PSG, не вярвай на листи, аз го играя още
сваляш, гледаш твоя какъв тип е, и после тук търсиш
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... earchInput
Кой поддържа мултиволан
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... earchInput
Кой поддържа мултиволан
- PSG
Абе, аз гледах тук няколко пъти, обаче май това далеч не са всички модули.makaveli написа: 14.04.2021, 12:16:53 PSG, не вярвай на листи, аз го играя още сваляш, гледаш твоя какъв тип е, и после тук търсиш
Примерно моят, който оригинално е с колата, тук го няма описан. Намерих и един друг, пак от Йети, който също го нямаше.
Жива да не бях! Аз ако знам, че модул с мулти-волан от какво да е друго Йети ще тръгне без спънки, да го взема. Лошото е, че изглежда никой колега не е пробвал....
- deniz8912
На Октавия сме го играли това упражнение ама на Йети още не
Малко е тегаво с модулите че то няма в Бг от коли на части. Скъпи са и нови за поръчка.
-
Strahil Stoyanov
- Гараж: Skoda Yeti 2.0 TDI 2015
Здравейте.
Аз също имам много силно желание да добавя бутоните. Бих искал да попитам дали има някакво развитие и дали си успял да сложиш бутоните успешно.
Мислите ли, че този сет https://www.cars-equipment.com/en/shop/ ... grade-for/ съдържа всичко необходимо? Благодаря предварително.
Аз също имам много силно желание да добавя бутоните. Бих искал да попитам дали има някакво развитие и дали си успял да сложиш бутоните успешно.
Мислите ли, че този сет https://www.cars-equipment.com/en/shop/ ... grade-for/ съдържа всичко необходимо? Благодаря предварително.
- deniz8912
https://www.olx.bg/d/ad/skoda-yeti-1-2i ... 8eLiW.html
Това Йети е с мулти волан може да има нужните компоненти за ретрофита.
Това Йети е с мулти волан може да има нужните компоненти за ретрофита.