Още едно „ново 30” от новата кола

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Архимандрит Дионисий написа: 09.06.2021, 09:10:49 Аз когато си взех моята Октавия знаех какво да очаквам от автомобила и той напълно покрива мойте очаквания и даже ги надхвърля.
Навремето О2 спечели 1-во място в световната годишна класация за удовлетвореност на клиентите. Т.е. клиентите декларираха, че са получили точно това, което са си мислели, че ще получат от тази кола - ни по-малко, ни повече. Затова колата тогава беше толкова успешна. Сегашната О4 едва ли ще се класира в предните части на тази класация. Сега има много хора, които очакват, че едва ли не Октавия е Ауди 4 :) Други пък очакват, чe VRS-ът е McLaren :) Трети пък очакват да вози и да е обезшумена като S-Class :) Затова О4 няма да има успеха на О2 - заради изкривените очаквания на клиентите. А те са изкривени, защото и дизайнерски, и ценово я направиха да изглежда като по-големите батковци.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Имаше една песен на Ъпсурт, в която се пееше "мечтаеш да е*еш блондинки с пет стинки".... Тя мисля, че казва доста.

Аз лично съм мега доволен от моята кола - считам, че цена-качество беше най-доброто нещо на пазара към момента на покупката.
(преди това имах Форд и също бях много доволен от колата)
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

smoke написа: 09.06.2021, 10:17:59 ценово я направиха да изглежда като по-големите батковци.
100% съгласен. Шкодите са страхотни коли, но не и за този бюджет. Все по-скъпи стават, С3 струва 80 хиляди лева за 280-ката - това модел на 6 години, на платформа отпреди 9, на който скоро му предстои смяна.....

ЕДИТ: Толкова са надценени и така държат цена, че на моменти наистина се изкушавам да продам моята....
Последно промяна от didoya на 09.06.2021, 10:42:43, променено общо 1 път.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

И аз съм много доволен от моята Октавия. А относно О4 поне доколкото съм чел всеки казва, че определено са надградили в правилната посока спрямо О3, като единствено за мултимедията и управлевлението на климатика са разнопосочни мненията. Мен обаче точно новата медия на О4 много ми харесва и след като изчистят софтуерните бъгове ще е идеална.
Изображение
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

smoke написа: 09.06.2021, 10:17:59 Сегашната О4 едва ли ще се класира в предните части на тази класация. Сега има много хора, които очакват, че едва ли не Октавия е Ауди 4 :) Други пък очакват, чe VRS-ът е McLaren :) Трети пък очакват да вози и да е обезшумена като S-Class :) Затова О4 няма да има успеха на О2
Ами това си е проблем на самите хора. О4 си се продава много добре, като се има в предвид, че до скоро още се чистеха О3.
Ето и данни за първите 2 месеца от годината на 10 място по-продажби и на първо според мен в класаси.
https://fakti.bg/avto/556589-nai-prodav ... 021-godina
Тя статистиката говори пък ние какво си мислим си е друго.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

@Архимандрит Дионисий, Нямах предвид продажби, а удовлетвореност на клиентите. Удовлетвореността няма пряка връзка с продажбите и може да се измери чак след година ползване на колата. Чак тогава клиентът може да каже дали е получил точно това, което си е мислил, че е получил.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Относно удовлетвореноста от покупката - трябва да се направи навреме информиран избор на база лични предпочитания, желания , приоритети, тест драйв и финансии. [smilie=pardon.gif]
Вярно е че цените вървят нагоре , но пък има много нови системи и технологии интегрирани.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

smoke написа: 09.06.2021, 10:56:27 Удовлетвореността няма пряка връзка с продажбите
И как да няма. Надали някой дава една торба пари за нова кола насила. Според мойте наблюдения, когато човек си копува нещо ново и скъпо доста добре се запознава с пазара и какво да очаква от покупката.
Ама то ние Българите сме друга бира. Нямаме пари за ново Ауди, копуваме си нова Шкода на половин цена и после ревем, че не било Ауди.
Аз като сменям кола първо си изяснявам каква кола ми трябва като купе и двигател и тогава започвам да оглеждам вариантите.
Когато бяхме само двамата с женами имаме Фабия 1 комби вършеше ни идеална работа. Родисе първо дете и все още ни вършеше идеална работа. В момента когато решихме да имаме 2 веднага смених колата и взех О1 идеален семен автомобил за 2 възрастни и 2 дева голям багажник и тесен 2 ред . Децата си растът порасна и колата О3 за мен идеалния смеен автомобил като големина на купето и багажника.
Та мисълта ми е кола при мен се подбира според нуждите ми в дадения момент. И да предпочитам да е по-нова и на малко километри отколкото стара и на незнайни километри.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Когато казвате, че цените вървят нагоре - това какъв контекст носи? Шкода вдигат цените, другите марки не? Защото ако всички компании вдигат цените ежегодно, тогава какво значи в случая термина - цените вървят нагоре?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Значи колегата казва, че Skoda-та не става, защото не оправдава очакванията. Това, че на него не му оправдава очакванията, не означава, че колата не става. Те неговите очаквания може да са като за S class, знае ли човек. Когато се оценява дадена кола е важно да се направи анализ какво предлага конкуренцията в същия клас. Защото накрая може да се окаже, че на колегата няма автомобил, който да му покрие очакванията в този клас и този ценови диапазон (+- няколко процента спрямо цената на Октавия).

Накрая като се тегли чертата се сравнява цена/качество/екстри на колите от различните марки и едва тогава може да се прецени става или не Октавията... А и част от оценката му е базирана на чисто субективни оценки като външен вид на колата, обезшумяване, комфорт при возене. Сам казва, че поне засега няма технически проблеми с колата.
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Незнам какво му се нахвърляте на човека, това не е секта Шкода, а форум Шкода!

Човека си е натрупал някакви негативи и ги споделя. Адмирирам го - нека се знае, за да може човек да си направи обоснован избор. браво
Бееееее.....
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

YYakovliev написа: 09.06.2021, 11:20:44 Когато казвате, че цените вървят нагоре - това какъв контекст носи? Шкода вдигат цените, другите марки не?
Всички вдигат цените, но и със всяко следващо поколение колите им стават много по-изпипани. А на Шкода не е така. Изолацията от пътя си е все така лоша, грубо и шумно работещото окачване и то не се е променило много-много.
Както казах и преди това - аз приключих със Шкодите. Хубави коли са, ама не и за парите, които вече им търсят.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Моментна удовлетвореност на база информиран избор и дългосрочна удовлетвореност на база надеждност и не висене в сервиз са различни понятия :) .
Добре прави колегата че споделя но нека е ясно за коя удовлетвореност споделя ;) .
Крайните цени вървят нагоре от гледна точка на това че се увеличава стойноста на вложените материали , технологии и тн в 1 автомобил. Автомобилите стават по технологични. Увеличават се и санкциите на база изхвърляни емисии при реален пробег. Това го плащаме ние.
Поправете ме ако греша но вносителите в бг от ранга на ваг, рено, форд също за всяка моделна година увеличават с едни 5-600лв крайната цена на предлаганите модели.
Последно промяна от ИзтрЪпнал на 09.06.2021, 12:17:00, променено общо 1 път.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Само, като видя някой да ми сравнява Октавия с Мазда и Заска... [smilie=nea.gif]
Ами купувайте, карайте си ги тея оризарници...какво сте се завайкали тука [smilie=pardon.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

@todor87, като човек имал Корола и сега Оставия, мога да кажа с чиста ръка на сърцето че Оставията е далеч назад като надеждност, шумоизолация, качество на интериора и т.н
Оставията ми е сравнително високо ниво, Королата най-високото. Единственият минус на Королата е моторизацията.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”