DSG и неговата правилна експлоатация.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
HerpaMoTeH
- Гараж: VW Touran 1.5TSI
5rar, по-скоро рядко се поръчват с теглич и DSG именно заради бързото износване на съединителите.
-
5rar
Е, за мокра баня не е чак толкова проблемно да си теглиш отвреме на време едно ремаркенце
Ако имаш в педвид, че съедител в мокра баня, може да се износи и подлежи на смяня си прав 
- bobbymarinovuk
- Гараж: Škoda Octavia III 1.6 DSG7 Combi 115 к.с
Тоест да не я тествам колко прави макс, така ли да го разбирам?5rar написа: 28.05.2021, 16:01:27 Затова на двигателите с над 250 въртящ им слагат кутии със съединители в мокра баня, че да охладят страстите.
Демек трябва лекичко и пенсионерската без много зорове защото после ще е зор в сервиза.
Нямаме теглич отзад и явно това ще излезе плюс.5rar написа: 28.05.2021, 16:07:24 Мда, правилно, но то и рядко се поръчат с теглич и с малкия въртящ момент.
В Италия е карана, не знам как да го тълкувам това.HerpaMoTeH написа: 28.05.2021, 16:06:01 Ако автомобилът не е каран в тежки трафици и съзтезателно, особено по балкански пътища
-
5rar
Тествай си я, тя да не от картон с яйца. Карай си спокойно, изпреварвай си и т.н. Просто избягвай излишни форсажи, гонки и тежки трафици. Макар, че с новите ревизии изключва често от скорост и в трафик вкл. на 1-ра предавка под 5км. и донякъде се избягва 1-2-1. Може да минеш на ръчен режим в трафик и при изкачвания с много завой. Дразнещо е че в Drive, винаги се стреми да бичи на висока предавка, пък с ниска скорост. На Sport режим е идея по-адекватна.
- bobbymarinovuk
Живея в София и тежкия трафик се избягва трудно, имайки предвид че постоянно бягам от паветата на Борис 3, бягам от улици в лошо състояние и прибирайки се си заобикалям доста в името на това да си запазя автомобила здрав, гонките също ги избягвам защото ми е минал мерака отдавна за такива неща пък и не си падам особено по този тип шофиране имайки предвид, че постоянно висят с някакви камери навсякъде.
Попринцип когато я взех, поради някаква причина старт-стопа ми беше деактивиран и самия аз се опитах да го пусна, но не се получи номера. Пробвах през менюта, с копчето - резултата е нулев. Питах когато колата беше в ЕТ дали може да ми го активират - казаха ми, че хакери само могат да го пускат и спират. Те работят с оригинален софтуер и не могат да направят нищо по въпроса. Стори ми се странно, но както и да е, приех това което ми казаха и така.
Тук някъде по-нагоре в постовете някой беше написал, че старт-стопа помагал на автомобила или по-конкретно на кутията и съединителя, или нещо от този сорт. Вашето мнение по въпроса какво е? Не искам да се октлонявам от темата и да изпадаме в разни дискусии свързани със старт-стопа и дали е по-добре или по-зле с него за да не ми се карат модераторите, но бих се радвал за някакво мнение по темата свързано чисто със скоростната кутия.
Хубав уикенд ви желая, макар че той половината вече мина...
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Не ги мисли толкова тези съединители. Като се износят се сменят и пак караш. То ако само ще я мислиш как да я караш заради кутията.....
- bobbymarinovuk
Така е, прав си и понякога осъзнавам, че много задълбавам в някакви неща които просто в един момент се сменяват и толкова. Въпроса в тази ситуация е, че за да се сложи старт-стоп значи някой е решил, че има нужда да бъде сложен и да работи. Надали идеята е била да прецакат точно нашите стартери както вече четох тук-там, а именно че тази система прецаква стартерите на колите ни. И понеже тук беше споменат като някакъв фактор, макар и не толкова значителен, ми стана интересно дали играе някаква роля или не.didoya написа: 29.05.2021, 18:51:41 Не ги мисли толкова тези съединители. Като се износят се сменят и пак караш. То ако само ще я мислиш как да я караш заради кутията.....
-
5rar
Старт-стоп не помага нито на двигател, нито на съединител. Целта му е намаляване на консумацията и емисиите. Аз го изключвам, че ме дразни.
При престой с натиснат спирачен педал, ако държи около 800 оборота, съединителя трябва да не е под напрежение(зацепен).
При престой с натиснат спирачен педал, ако държи около 800 оборота, съединителя трябва да не е под напрежение(зацепен).
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
При dq381, 382 u dl501 е на полусъединител със сигурност. При сухите не знам как е.
-
5rar
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @bobbymarinovuk - Много Хора казват, че Автомобилите със "Start/Stop"-Системи, били по-усилени, където е необходимо, за да няма Проблеми с тази система. Колко са по-усилени? Двойно, тройно, петорно? Аз питам тогава - ако Автомобила ми има такава система но аз не я ползвам, значи ли, че така наречените по-усилени неща, ще издържат двойно и тройно а защо не и направо петорно? Логика..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
При сухите не е.
Но мокрите, както отдавна съм казал,добре е да се слагат на N.
Но мокрите, както отдавна съм казал,добре е да се слагат на N.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Здравейте,
О3 1.5 TSI DSG на 60к км и на 3 години - трепери при потегляне и от равно и от баир. Да я караме в ЕТ ?
О3 1.5 TSI DSG на 60к км и на 3 години - трепери при потегляне и от равно и от баир. Да я караме в ЕТ ?
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Че къде другаде?
Нали е в гаранция или?

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
В гаранция на лизинг към Hertz. Изпратих колегата да в видят. И друга на друг колега е по подобен начин. И на него съм му казал да ходи. Странна работа.